• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Španělské ptáčky z vepřového
Napište svůj komentář k receptu

Španělské ptáčky z vepřového

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 196
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Španělské ptáčky z vepřového
Španělské ptáčky z vepřového
Španělské ptáčky z vepřového
Španělské ptáčky z vepřového
Španělské ptáčky z vepřového
Španělské ptáčky z vepřového
Španělské ptáčky z vepřového
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule velká
    • sůl
    • hořčice plnotučná
    • hladká mouka na zahuštění (případně jíška)
    • pepř mletý
    • 4
      ks vepřové maso - libové
    • 2
      ks vařená vejce
    • špekáček nebo měkký salám
    • 4
      ks nakládané okurky menší
    • 4
      plátek uzený špek nebo slanina
    • vepřový vývar nebo bujon
    • olej
    • nit

Postup přípravy receptu

1
Větší plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek masa položíme plátek špeku, půlku oloupaného vejce, okurku a půlku (čtvrtku-dle velikosti) špekáčku nebo jinou měkkou uzeninu. Náplň pak v plátku masa dobře a pevně zabalíme, zpevníme provázkem.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Na trošce oleje (můžeme také přidat vyškvařit uzený špek na kostičky) osmažíme pokrájenou cibuli, pak vložíme orestovat ze všech stran i ptáčky. Vše zalijeme vývarem a za občasného otočení a podlití dusíme doměkka. Před koncem dušení můžeme do omáčky přidat drobně pokrájenou nebo nastrouhanou kyselou okurku.
3
Ptáčky z vývaru vyjmeme a vývar zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce studené vody, necháme provařit a dle chuti případně ještě dochutíme solí, pepřem, hořčicí. Zahustit můžeme i jíškou.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

4
Z ptáčků odstraníme nitě, rozkrojíme je a podáváme s omáčkou a přílohou - rýže, houskové knedlíky...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Hovězí ptáčky s rýží

Hovězí ptáčky s rýží

Rozlítaný ptáček

Rozlítaný ptáček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzka | 27. 2. 2017 21:37

    Výborný jídlo :-)

  • Darča | 24. 1. 2017 21:04

    :-* labúžo to bylo a po 30 minutách bylo maso jako mandličky

  • Macková | 3. 12. 2016 07:17

    U nás je to prověřená jistota úspěchu ;)

  • Ladis | 1. 12. 2016 11:29

    Jednoduché, ale špička, česnek nedávám

  • Monika Cibulková | 26. 10. 2016 17:03

    Byly výborné :-)

  • Hanka | 26. 9. 2016 16:45

    Dělám stejně a je to dobrota a když mám maso z ktrého nejdou plátky, tak udělám takzvaně rozlítaný ptáky.

  • to je jedno | 22. 9. 2016 09:49

    Omotat nití třeba proto, že je po uvaření úhledný utěsněný váleček nebo proto, aby vám jehlice nepoškrábala teflonové dno. Česnek vzhledem ke klasické náplni, nedávám.

  • to je jedno | 22. 9. 2016 09:49

    Omotat nití třeba proto, že je po uvaření úhledný utěsněný váleček nebo proto, aby vám jehlice nepoškrábala teflonové dno. Česnek vzhledem ke klasické náplni, nedávám.

  • Jani | 4. 9. 2016 14:02

    Nemam jehly na ptacky, nit je ok a cesnek nedavat, do ptacku nepatri.

  • Michaela Javorková | 31. 8. 2016 12:37

    Uvařeno, dojedeno, sklizeno a ještě teď se olizujeme :-P byl to vynikající oběd. Díky :-))

  • Franta | 15. 8. 2016 20:43

    Celkem by stačilo kdyby autor napsal, že je recept stejný jako u hovězích ptáčků. Já potírám maso ještě česnekem a nevím proč se ptáček omotává nití, když ho stačí sepnout jehlami. Dělával jsem klasicky hovězí, ale asi 5 let dělám z vykostěných kotlet. Kotletu nakrojím dokrojím a mám jedno krásné maso. Všem u nás chutná víc z vepřového maso je levnější a dřív měkké.

  • Kamila Lencová | 12. 7. 2016 08:57

    Náš favorit <3

  • Lada | 17. 6. 2016 08:49

    Oběd byl včera na jedničku s hvězdičkou. Manžel měl boule za ušima a dětem omáčka taky chutnala. Jen maso jsem jim do omáčky radši nakrájela, protože s nožem jim to ještě moc nejde :D.

  • zuzka | 23. 3. 2016 16:06

    Výborný recept... zvládla jsem to i já jako úplná začátečnice a přítel si omáčku s ptáčky nemohl vynachválit... tento recept jde hned do mé kuchařky :-)

  • Emča | 20. 3. 2016 14:45

    Díky za výborný a bezproblémový recept na pohodový oběd bez zmatků. Bylo to vynikající!

  • Martina | 3. 3. 2016 12:51

    Vyborny obed :-* , dekuji, pochutnali jsme si.

  • allena89
    allena89 | 9. 1. 2016 15:23

    Ptáčky byly opravdu luxusní. Plnila jsem je vejcem, špekáčkem, okurkou a kouskem kapie a mrkve pro barvu. Nejlepší byla ta omáčka. Perfektní recept!

  • allena89
    allena89 | 9. 1. 2016 15:23

    Ptáčky byly opravdu luxusní. Plnila jsem je vejcem, špekáčkem, okurkou a kouskem kapie a mrkve pro barvu. Nejlepší byla ta omáčka. Perfektní recept!

  • Sandra Tomanová | 10. 11. 2015 13:29

    Oběd se mi povedl na jedničku s hvězdičkou a ještě teď se olizujeme. Děkuji za recept :)

  • Marie | 13. 9. 2015 20:32

    Ptáčkové chutnaly bohovsky.

  • Eva | 28. 5. 2015 12:27

    My taky :-))

  • alfa | 20. 5. 2015 22:08

    takhle je mame nejradsi, na hovezi moc nejsme

  • Kováčová | 1. 8. 2014 21:41

    Výborné :-*

  • Dušana | 23. 4. 2014 08:12

    Chutnaly jako vždycky výborně a vzhledem k zásobě vařených vajec z pondělní šlehačky jsem dala do ptáčků rovnou celá vajíčka.

  • jája | 15. 4. 2014 21:16

    Z vepřového masa to nemůže být v žádném případě španělský ptáček, nýbrž vepřový závitek.

  • pája | 15. 4. 2014 21:14

    Z vepřového masa nemůžete tento recept nazývat jako španělský ptáček, ten se dělá jen z hovězíího.

  • OLIVIA | 8. 1. 2014 23:36

    <3 SKUSIM TO POPRVI, VASE RECEPTY NEMAJI ZADNOU CHYBU CHUTNAJI MOC DOBRE OBZVLAST VANOCNI CUKROVY TAKY JSEM DELALA POPRVE NEMAM MATKU OD MALICKA A TAK SE UCIM VARIT OD MALICKA OD LIDI DEKUJI MOC ZE JSEM VAS NASLA. JE TO MOC VSECHNO CHUTNE YUMMII :-)

  • Lenka | 12. 10. 2013 15:37

    Výborné. Ptáčky dělám jenom z vepřového, hovězí dětem nechutná a maso jen vyžvýkají, ale nespolknou.

  • Lucka | 23. 6. 2013 20:51

    dělám je stejně, jsou manželovi oblíbené, s knedlíkem

  • Iva Jurgenova | 27. 4. 2013 11:47

    Moc dobre a rychlejsi nez z hoveziho masa, ktere musim dusit nekdy i pres hodinu. :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Maso Ostatní Zálivky a omáčky Vepřové Uzeniny Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hořčice plnotučná Nakládané okurky Nit Olej Pepř mletý Špekáček Sůl Uzený špek Vařená vejce Vepřové maso Vepřový vývar

Jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mexická omáčka

Mexická omáčka

Káva Tiramisu

Káva Tiramisu

Bábovka olejová II.

Bábovka olejová II.

Perníkové muffiny s čokoládovým krémem

Perníkové muffiny s čokoládovým krémem

Masový vývar s petrželovými noky

Masový vývar s petrželovými noky

Kuskus s krabími tyčinkami

Kuskus s krabími tyčinkami

Jogurtový koláč (řez) s pudinkem

Jogurtový koláč (řez) s pudinkem

Jednoduché žampionové kari

Jednoduché žampionové kari

Zeleninové ragú s červenou čočkou ala bolognese

Zeleninové ragú s červenou čočkou ala…

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak na houskový knedlík

Poslední sledované recepty

84
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
79
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
78
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…
56
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
52
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Blesk.cz Ladislav Korbel zboří Divadlo Hybernia nestárnoucími hity: Chystá koncertní narozeninovou párty!

Ladislav Korbel zboří Divadlo Hybernia nestárnoucími hity: Chystá koncertní narozeninovou párty!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín
Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín
Španělské ptáčky
Španělské ptáčky
Španělské ptáčky trochu jinak
Španělské ptáčky trochu jinak
Španělský koláč se špenátem
Španělský koláč se špenátem
Španělský ptáček s rýží
Španělský ptáček s rýží
Špecle s brokolicovou omáčkou
Špecle s brokolicovou omáčkou
  • Recepty.cz
  • Španělské ptáčky z vepřového
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact