• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Španělská tortilla
Napište svůj komentář k receptu

Španělská tortilla

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Španělská tortilla
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks brambory menší
    • 1
      ks cibule
    • 3
      ks vejce
    • sůl
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Nakrájíme brambory na tenké plátky. Smažíme je na mírném ohni na malé pánvičce, po cca 5 minutách přídáme nakrájenou cibuli a oboje smažíme do té doby, než brambory změknou a cibule začne vonět.
2
Mezitím rozmícháme vejce v misce, osolíme je a přímo do misky přidáme osmažené brambory s cibulí. Chvíli počkáme, než se brambory vajíčkem nasáknou a poté celou směs nalijeme na malou pánev (malou proto, aby byla tortilla co nejtlustější). Smažíme cca 4 minuty na mírném ohni a pomocí talířku tortillu alepoň dvakrát otočíme tak, aby se prosmažila v celé své tlouštce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborová španělská tortilla

Bramborová španělská tortilla

Španělská česnečka

Španělská česnečka

Španělská polévka

Španělská polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Šárka | 22. 6. 2011 12:44

    Souhlasím s tou výslovností, ještě si vzpomínám jak mě má host-family učila vyslovovat to lj :-D A tortilly dělali s olivovým olejem a cibule se dávala hned do základu. A říkali chorizo a patatas, nikoliv churizo a papates....

  • Martin | 1. 6. 2011 13:48

    K výborné španělštině bych podotknul: :) Tortilla de papates = Tortilla de papatas "Churizem" = chorizo :-D Dlouho sem se tak nepobavil, díky za recept !!

  • zuza | 2. 2. 2011 13:57

    Tento recept znám už dlouho a puvodne jsem ho viděla ještě s ogrilovanou a oloupanou paprikou. Většinou do tortilly přidávám co je zrovna po ruce - vyborné s houbami, rajčaty, lilkem,... Každopádně když navštívíte Španělsko a dojdou finance, tak základní verzí - pouze brambory a vejce - Vám nabídnou v každém kostele ;-)

  • zuzana mayerova | 16. 2. 2010 12:04

    Jenom bych chtela rict, ze ziju ve Spanelsku a nekdo dava cibuli i rovnou dovnitr. Kazda domacnost ma asi svoji verzi....

  • Nela | 9. 5. 2008 17:11

    Naprosto souhlasím s Patrickem, není dobrý nápad se hádat s někým kdo ví víc, no a už vůbec nemá cenu se hádat s někým kdo VŠEMU rozumí nejlíp :-)))

  • Patrick Schmitt | 9. 5. 2008 14:41

    Tak, ja nevim, jak Vy, ale špaňelsky jsem se učil dosti dlouho, abych věděl, že se ll da číst buď jako lj nebo jako j, takže se určitě nenechám poučovat. Recept, který se autorka pokusila napodobit se jmenuje buď "Tortilla Española" nebo "Tortilla de patates" anebo česky "španělská" či "bramborová omeleta". Čeština pod slovem tortilla rozumí totiž tortillu mexickou, tedy kukuřičnou, a proto je zdejší překlad nepřesný a vede k chybné úvaze. A nechtěl jsem nic říkat, ale správný poměr ingrediencí je 5-6 vajec na 1 kg brambor a olej se používá výhradně olivový (nešetří se), cibule se dává až na hotovou placku, nikoliv do těsta a lze dle chuti obložit vším možným jako je např. Churizem, šunkou, žampiony nebo (kdo chce i) sýrem. Takže si myslím, že není dobrý nápad se hádat s někým, kdo ví víc. A vůbec...diskuze o názvech jsou trapné, proto bychom toho na tomto místě už měli nechat.

  • eli | 9. 5. 2008 13:54

    Přesně tak, tohle je ŠPANĚLSKÁ tortilla a mám dojem že pro Španěly se tak jmenuje odjakživa. Moje kamarádka z Valencie jí někdy dělala i s červenou kapií.

  • Eva Červenková | 9. 5. 2008 10:50

    no já nevím jak vy pane patricku, ale já španělsky umím celkem dobře a rozhodně bych to takto nečetla, nýmbž ,,tortija"..a jinak ohledně těch placek, to jsou sice také tortilly ale tohle je španělská tortilla..

  • Patrick Schmitt | 8. 5. 2008 19:28

    Paní Tereza má pravdu. Tortilla (čti správně tortilja) je kukuřičná placka a ostatní placky si tak říkají spíše neprávem. Nicméně recept zní velmi chutně.

  • Sylva Karešová | 8. 5. 2008 17:40

    Terezo, taky si myslím... ale možná se dá tortillou nazvat vícero placek :-o

  • Tereza J. | 8. 5. 2008 14:59

    Tortilly sú kukuričné placky, nie ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Smažení Vegetariáni Bez lepku Španělsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Delikatesní salát

Delikatesní salát

Moravské kuře

Moravské kuře

Pštrosí vejce II.

Pštrosí vejce II.

Šlehačková roláda II.

Šlehačková roláda II.

Drobenkový koláč tvarohovo-pudinkový

Drobenkový koláč tvarohovo-pudinkový

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Špagety alla puttanesca

Špagety alla puttanesca

Bezmasé zapečené těstoviny s olivami

Bezmasé zapečené těstoviny s olivami

Tvarohový cheesecake s borůvkami

Tvarohový cheesecake s borůvkami

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

210
Dýňová tortila
Dýňová tortila
108
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
96
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
68
Salát se šunkou a vejci
Salát se šunkou a vejci
68
Bramborovo - rybí krokety
Bramborovo - rybí krokety

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Pamela Andersonová s Liamem Neesonem potvrdili v přímém přenosu: Láska jako hrom!

Pamela Andersonová s Liamem Neesonem potvrdili v přímém přenosu: Láska jako hrom!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

  • Recepty.cz
  • Španělská tortilla
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact