• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Španělská paella
Napište svůj komentář k receptu

Španělská paella

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Španělská paella
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 100
      g kuřecí maso prsa (nebo 8 křidýlek)
    • 1
      plechovka rajčata oloupaná
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek 1-2
    • 1
      ks paprika Podle libosti
    • kari
    • chilli
    • 5
      ks krevety Nebo 50 g
    • 100
      ml bílé víno 50-100
    • 200
      g rýže
    • 1
      plechovka sterilovaný hrášek Malá
    • pepř mletý
    • sůl
    • šafrán

Postup přípravy receptu

1
Paellu je důležité dělat na velké pánvi. Cibuli a česnek nakrájíme na malé kostičky a zpěníme na olivovém oleji a nebo na másle. Přidáme na kostičky nakrájenou papriku a vše lehce podusíme. Přidáme nasolené maso, krevety, chilli a kari. Opražíme a mírně dusíme zalité bílým vínem a trochou vody. Přisypeme rýži a dusíme ji do měkka.
2
Nejlepší je třeba desitiminutová. Poté přidáme hrášek, rajčata a opepříme. Ještě minutku a paella je hotová.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Španělská paella krok za krokem

Španělská paella krok za krokem

Paella s mořskými plody

Paella s mořskými plody

Paella s kuřetem

Paella s kuřetem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Viera | 12. 1. 2012 00:58

    Pani Ivana, to, ze v talianskom rizote iekto pouzíva víno je mozné, ale spanielska paella nie je talianske rizoto. Tam to rozhodne nepatrí, Andrea má pravdu. Okrem toho pred napísaním som sa radila s kuchármi (tiez zijem v Spanielsku uz niekolko desatrocí...) a ziadny este o víne v paelli nepocul. To samozrejme neznamená, ze Vy ho tam nemôzete dat. V slovenských bryndzových haluskách normálne nikto nepouzíva kôpor. Napriek tomu existujú ludia, co halusky kôprom "ochutia". Neviem si to predstavit, takze to je to iste ako víno v paelle. Co je ale skutocne dôlezité je, ze ryza sa v Spanielsku na toto jedlo pouzíva skutocne len okrúhla (len kvôli tomu sa v Spanielsku pestuje), pretoze absorbuje viac vody nez podlhovastá a kedze paella sa varí odokrytá, zostala by "al dente". Co sa týka curry a chili, to je výmysel nejakého amatéra, ktorý o paelli vie menej, nez futbalisti o letoch na mesiac.

  • lajda | 19. 1. 2011 19:51

    paella je neco jako cesky gulas ,mnoho vybornych receptu a jedna dulezita surovyna do gulase dobru madarskou papriku a na paellu vhodnou ryzi a safran v obou pripadech se da pouzit ruzne maso

  • Baruch Goldstein | 19. 10. 2010 08:25

    v "paella Valenciana" nesmi hlavne chybet sneci!

  • Anonym | 9. 11. 2007 22:17

    Milý Anonyme/Anonymko,s největší pravděpodobností bych já osobně "smrákla" nějakou knihu nebo alespoň brožurku o historii Paelly, než bych udělala takový závěr...Měst, městeček, vesnic a vesniček (myslím tím těch kouzelných španělských) existuje velká spousta, stejně tak druhů Paelly. Nicméně místo vzniku je jen jedno, Valencia...A to "TAM nežiji"...Místo komentáře, bych mohla psát román :o)...Zaskočte do místního knihkupectví,Když "TAM žijete", zakupte knihu a věřte, že se jak v tom původním, tak i současném receptu s "pipi masíčkem" rozhodně setkáte. Hodně štěstí při "pátrání"...

  • Stanislav Procházka | 9. 11. 2007 16:54

    Pan anonym co "tam žije" toho o paelle vskutku moc neví. Mořské plody jsou sice velmi oblíbenou přísadou ale nikoliv jedinou. I v původním receptu"Paella Valenciana" je kuřecí maso,kromě jiného.A KARI? CHILI? Prosím vás,to by byl kulinářský paskvil. Dobrý recept jsem nalezl na paellashop.cz.

  • Kateřina Srbková | 4. 9. 2007 11:26

    Paella s morskymi plody je pouze jedna z variant, klasicka (dokonce pry jedina opravdova) paella z Valencie je pouze s kurecim a s kralicim masem. Nedava se curry (!) ale pimentón (sladka paprika) a budto safran nebo zlute potravinarske barvivo. O vinu jsem take jeste neslysela. Ve vode rozpustit kosticku bujonu. Na 1 sklenicku ryze prijdou 2 sklenicky bujonu. Ryze je kulata "arroz bomba", da se nahradit SOS ryzi normalni (ne dlouhozrnnou). V zadnem pripade nepouzivat maslo, ale olivovy olej.

  • Anonym | 25. 4. 2007 21:08

    no takze tohle,ze je spanelska paella ja tady ziju a nikde jsem to nevidela s kurecim masem ,ale pouze s morskymi plody!!!

  • Vaclav Beranek | 30. 11. 2006 18:07

    Kvetinko,je to presne,jenom prosim te zapomen kari(curry),tim by jsi celou paellu chutove zabila.A na tolik ryze dej klidne 3dcl bileho. Aproveche!

  • Květinka Květinka | 11. 9. 2006 17:02

    Děkuji za Vaše komentáře :)

  • Ivana Přikrylová | 11. 9. 2006 14:17

    Paní Andreo to víno tam skutečně patří, dávám ho také. Například i Italské rizoto se dělá s vínem.

  • Andrea | 8. 9. 2006 17:27

    Treba poznamenat, ze Paella pouzíva výlucne gulatú ryzu. Dôvod je, ze absorbuje ovela väcsie mnozstvo vody, nez podlhovastá. Tým získa na chuti, lebo spolu s vodou nasiakne aj ostatnými chutami. Co sa týka vína, to je po prvý raz, co som to objavila v Paelle.

  • Ivana Přikrylová | 8. 9. 2006 16:26

    Paellu dělám podobně. Protože nemám velkou pánev, dělám ji v pekáči na maso a peču v troubě. Jen ty krevety, nebo krabí tyčinky dávám až na posledních 7 minut protože jsou hned hotové. Krevety navíc delší tepelnou úpravou tvrdnou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Mořské plody (Dary moře)
Maso Drůbeží Dary moře Oběd Večeře Smažení Dušení Pražení Španělsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Chilli Cibule Kari Krevety Kuřecí maso Paprika Pepř mletý Rajčata oloupaná Rýže Šafrán Sterilovaný hrášek Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové bavorské závitky

Vepřové bavorské závitky

Zapečené brambory se šlehačkou

Zapečené brambory se šlehačkou

Bramborovo-kapustové placičky

Bramborovo-kapustové placičky

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Čokoládové muffiny s banánem

Čokoládové muffiny s banánem

Fazole (nejen) se slaninou

Fazole (nejen) se slaninou

Čevapčiči po našem

Čevapčiči po našem

Maďarský guláš po našem

Maďarský guláš po našem

Pikantní marináda na maso

Pikantní marináda na maso

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

279
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
179
Zeleninový salát s kuřecím masem, krutony a česnekovou zálivkou
Zeleninový salát s…
178
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
68
Banánovo kokosové chia
Banánovo kokosové chia
57
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se sladkým uměním, které potěší každého milovníka literatury
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se…
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a 90. let, v nichž se zpívá o jídle nebo pití?
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a…
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
AHA.cz Dvořáková z kriminálky Anděl: Odmítla léčbu rakoviny

Dvořáková z kriminálky Anděl: Odmítla léčbu rakoviny

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Laďka Něrgešová (49) hlásí návrat: První rozhovor po operaci mozku!

Laďka Něrgešová (49) hlásí návrat: První rozhovor po operaci mozku!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

  • Recepty.cz
  • Španělská paella
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact