• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Špaldový šmorn (trhanec), základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 110 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 110
      g špaldová mouka hrubá
    • 200
      ml voda
    • 3
      ks vejce
    • 3
      špetka sůl 1/2 lžičky
    • 1
      lžička máslo i přepuštěné
    • 3
      špetka skořice - mletá 1/2 lžičky
    • 2
      lžička moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
V míse 1-1,2 l smíchat mouku, sůl, skořici, rozpuštěné máslo, žloutky a vodu. Nechat odstát 15 minut. Dále šlehat bílky se 3 zrnky soli 6-7 minut na ztuhlý sníh (neteče po otočení nádoby). Mírně předehřát pánev průměr 28 cm. Vmíchat sníh do namočené mouky vidličkou.
2
Směs vlít na suchou nepřilnavou pánev, péct ze začátku středním ohřevem pod pokličkou (talířem). Po prvním vyklepání vody z pokličky zmírnit ohřev, celkově péct 25-30 minut a vyklepat vodu ještě 2x. Vyzkoušet propečenost špejlí, párátkem.
3
Přiklopit svrchu menší talíř, otočit na něj pánev se šmornem. Rozkrájet na 8 dílů (trojhránky). Otočit díly a péct z druhé strany ještě 8-10 minut pod pokličkou. Přemístit na talíř, rozkrájet na menší trojhran od špičky a dva dílky u kraje. Posypat cukrem ze sítka.
4
Poznámka autora receptu: Název též Kaiserschmarrn. Lze kombinovat špaldovou mouku hrubou i hladkou v poměru 3:2 (8:7 lžic 15 ml). Šmorn je poměrně tuhý, jemný jako chleba. Rozinky namočené den předem v rumu nebyly vyzkoušeny. Máslo postačí do těsta, šmorn se nepřilepí. Lze jíst jako hlavní jídlo nebo jako zákusek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Chalva indická semolinová, základní recept

Chalva indická semolinová, základní…

Kynuté těsto - základní recept

Kynuté těsto - základní recept

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Pečení Šlehání Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Moučkový cukr Skořice - mletá Špaldová mouka Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cibulový koláč se slaninou

Cibulový koláč se slaninou

Plněné šunkové řízečky

Plněné šunkové řízečky

Křenová pomazánka k tyčinkám

Křenová pomazánka k tyčinkám

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Lučinovo-nivová pomazánka

Lučinovo-nivová pomazánka

"Řepáky" bramboráky z červené řepy

"Řepáky" bramboráky z červené řepy

Bábovka z kefíru hrníčková

Bábovka z kefíru hrníčková

Debrecínská polévka se zeleninou

Debrecínská polévka se zeleninou

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

56
Guláš připravený v troubě
Guláš připravený v troubě
45
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
39
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
37
Jarní salát (nejen) se sýrem
Jarní salát (nejen) se…
33
Kadeřávkový salát s cizrnou a avokádem
Kadeřávkový salát s…

Zajímavé články

10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na kulajdu, falešnou dršťkovou i liškajdu
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na…
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5 jednoduchých, rychlých a chutných receptů
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5…
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
AHA.cz Noid Bárta jako řecký bůh moří: Kam se hrabe Poseidon!

Noid Bárta jako řecký bůh moří: Kam se hrabe Poseidon!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Ženy.cz Podzimní dovolená na Tenerife: 5 zážitků, pro které se budete vracet

Podzimní dovolená na Tenerife: 5 zážitků, pro které se budete vracet

Blesk.cz Životní tajemství Jaroslava Uhlíře (80): Tragická smrt sourozenců!

Životní tajemství Jaroslava Uhlíře (80): Tragická smrt sourozenců!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Další doporučené recepty:

Špaldovo-žitný jablečný závin
Špaldovo-žitný jablečný závin
Špaldový mazanec s ořechy
Špaldový mazanec s ořechy
Špaldový podmáslový chléb vynikající
Špaldový podmáslový chléb vynikající
Španělská bramborová omeleta
Španělská bramborová omeleta
Španělská česnečka
Španělská česnečka
Španělská čočka
Španělská čočka
  • Recepty.cz
  • Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact