• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Špaldový podmáslový chléb vynikající
Napište svůj komentář k receptu

Špaldový podmáslový chléb vynikající

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 52
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špaldový podmáslový chléb vynikající
Špaldový podmáslový chléb vynikající
Špaldový podmáslový chléb vynikající
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      ml podmáslí
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 160
      g celozrnná pšeničná mouka
    • 200
      g špaldová mouka
    • 140
      g žitná chlebová mouka
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžička droždí
    • 60
      g slunečnicová semínka
    • 1
      hrst sezam pšeničné otruby, pšeničné klíčky,...

Postup přípravy receptu

1
Ingredience (bez semínek) vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Podmáslí lze případně nahradit vodou. Zapneme program Celozrnný. Po zvukovém signálu přidáme zrníčka. Po upečení vyndáme chléb z formy a necháme na mřížce v utěrce vychladnout.
2
Výsledek - nadýchaný, celozrnný skvost.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb - moc dobrý

Podmáslový chléb - moc dobrý

Editin podmáslový chléb s mandlemi

Editin podmáslový chléb s mandlemi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nela | 16. 2. 2016 07:44

    Chleba je dobrý, jen jsem hledala recept bez pšeničné mouky, takže jsem ji nahradila špaldovou. Dávám 300g špaldové mouky a 200g žitné, přidávám lžíci jablečného octa. Můžete dát malinko víc vody (tyto mouky více vsakují), ale teď jsem se držela 400 ml a chleba byl výborný také. Kdo má rád, může do chleba přidat drcený fenykl a koryandr, případně na konec posypat hrubozrnnou solí. Za recept moc díky, pomohl mi začít péct chleba doma :-)

  • Lenka | 17. 5. 2015 12:27

    Na druhý pokus se povedl :-) opravdu vynikající....

  • ladislava staffenová | 8. 8. 2008 20:43

    Rozdíl je ve zpracování téhož produktu,ale - jak mi vysvětlil pekař, ne zas až tak zásadní. V podstatě laicky řečeno - špaldovka je víc zbavena slupek, než celozrnná - těch rozdílů je tam víc,ale takto to prý pro použití stačí :-))) jo a celozrnná může být i žitná, špaldová je jen pšeničná a špalda je druh pšenice. :-))Laďka

  • Apina Hrbek | 8. 8. 2008 19:37

    Ladislavo dekuji za vysvetleni, prosim reknete mi jeste jaky je rozdil mezi moukou spaldovou a celozrnou psenicnou moukou.

  • ladislava staffenová | 8. 8. 2008 19:22

    Celozrnná mouka se liší od bílé tím, že je zpracováno a mleto celé zrno obilovin. Nejsou odstraňovány obalové vrstvy a klíček, které obsahují největší množství cenných látek, vitamínů a minerálů. Důležitá je také vláknina, která pročišťuje trávicí trakt.Pšenice špalda (Triticum spelta L.)Více informací na stránce Pšenice špaldaMouka bílá je složena především z bezcenného škrobu a bílkovin. Celozrnná mouka se produkuje jak v provedení ´hladká´ tak ´hrubá´. Zpočátku můžete mouku přidávat jako příměs do mouky bílé. Poté, co si zvyknete, lze bílou mouku zcela nahradit. Pečivo připravené z celozrnné mouky má tmavší zabarvení a je vysoce výživné a zdravé.Ze špaldové celozrnné mouky lze vařit i péci, dodává výjimečnou oříškovou příchuť. Výborná je do koláčových a buchtových těst, ale i do polévek, kaší i na běžné zahuštění omáček.dejte si do vyhleavače špaldová mouka a tohle vyjede.

  • Apina Hrbek | 8. 8. 2008 19:10

    Prosim reknete mi nekdo co je spaldova mouka, trochu ji popiste abych vedela po cem se mam divat, neziji v Evrope. Chleba vypada moc dobre.Predem dekuji za pomoc,

  • ladislava staffenová | 8. 8. 2008 13:49

    Tak teď jsem ho vyndala z trouby, pekárna bude brzo nezbytná, měla jsem vážené pekárenské droždí - dala jsem 20 g, místo podmáslí domácí smetanu, která mi zkysla a můžu říct, že vůně,která se linula panelákem naprosto odpovídá chuti!!!! Dala jsem to do formy na biskupský chlebíček,a teď mi bylo oznámeno,že se jde nejdřív koupit větší forma - ale že pekárna asi by nebyla marná...:-)))Dík za recept a hlavně vím, že můžu tyhle recepty péci bez pekárny.Ovšem dá to víc (hodně) práce při zpracování těsta.Takže až budu mít narozeniny, vím, co chci za dárek. Už nenápadně sonduju značky. Laďka

  • Romana Šímová | 27. 2. 2008 16:55

    Dnes jsem pekla tento chlebík dle uvedeného množství přísad a je vynikající.Krásně se povedl.

  • Erinka | 6. 2. 2008 14:32

    Nevím, kde jsem udělala chybu, ale chleba se mi taky nepovedl:-( Peču sice jen od Vánoc, ale zatím vše naprosto v pohodě...Rovnou jsem ubrala podmáslí a dala i obyčejnou hladkou mouku, ale stejně malý, tuhý, nedopečený...Ach jo:-( Musela jsem si spravit náladu obyčejným kmínovým chlebíkem:-D

  • Heda | 12. 11. 2007 16:36

    Tak tento recept jesem si vybrala jako začátečník na pekárně a výsledek je vynikající. Můžu všem doporučit. Dle rady jsem dala trochu méně podmáslí a je to nádherná křupavá kůrčička.

  • Jana S | 29. 10. 2007 12:45

    Dle predešlých rad jsem dala malinko méně podmáslí (cca 380ml) a místo pšeničné celozrnné mouky jsem použila obyčejnou hladkou. Chlebík krásně vykynul, kůrka nespadla a chuťově je vynikající (i bez kmínu).

  • Anonym | 8. 10. 2007 16:59

    pekla jsem přesně podle návodu ale mám stejný výsledek jako paní Monika poloviční tuhý po upečení byl ještě částečně syrový musela jsem dopékat

  • Monika Adamová | 24. 1. 2007 15:54

    Moc děkuji, dnes jsem objevila Vaši odpověď a hned jdu na to, o výsledku dám vědět :-)

  • Danuše | 19. 1. 2007 09:41

    Zkuste ubrat množství podmáslí (na cca 340-350 ml) a použít program Základní. Zabírá to. Případně ještě můžete část celozrnné pšeničné mouky nahradit moukou hladkou. Hodně štěstí.

  • Monika Adamová | 18. 1. 2007 21:40

    Prosím, pomóóóc, pekla jsem dvakrát, poprvé jsem místo podmáslí dala kefír a do nadýchaného skvostu to mělo hodně daleko, tak jsem zkusila znovu, tentokrát s podmáslím, výsledek byl ale stejný... poloviční chleba, velice hutný a tužší, chuťově sice dobrý, ale když já bych ráda ten nadýchaný, celozrnný skvost! :-))

  • Alice | 9. 12. 2006 00:29

    Pekárnu mám asi 14 dní a tenhle chleba jsem pekla už třikrát, je fakt moc dobrý, i naše dvouletá dcera chce" lebik" jak mu říká. A ani nevadí, že místo chlebové žitné používám celozrnou mouku. Díky

  • Danuše | 30. 8. 2006 15:44

    Zkuste se podívat na návody k receptům na domácí chleby v rubrice "ostatní". Já bohužel tenhle chleba v klasické troubě nepekla.

  • Berča | 30. 8. 2006 14:15

    Vypadá to úžasně, nemám pekárnu, myslíte, že bych ho mohla upéci v troubě. Bohužel ale nevím, kolik stupňů (el. trouba) a jak dlouho se peče, jestli pro kontrolu upečení funguje špejle jako u bábovky = suchá špejle = upečeno.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Chléb & placky
Pokrmy Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná pšeničná mouka Cukr Droždí Kmín Olivový olej Podmáslí Sezam Slunečnicová semínka Špaldová mouka Sůl Žitná chlebová mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Langoše

Langoše

Šlehačkový mramorový beránek

Šlehačkový mramorový beránek

Kynuté koláče od maminky

Kynuté koláče od maminky

Hranolky z kapra

Hranolky z kapra

Vajíčkový salát se salámem

Vajíčkový salát se salámem

Lučinovo-nivová pomazánka

Lučinovo-nivová pomazánka

Salát Caesar II.

Salát Caesar II.

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Brokolicové tagliatelle

Brokolicové tagliatelle

Doporučujeme

15 minut
Omeleta s cibulí a pórkem

Omeleta s cibulí a pórkem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

23
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
22
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
18
Frittata s pečeným lilkem
Frittata s pečeným lilkem
17
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou, salkem i arašídy
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou,…
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
AHA.cz Pohřeb Hezuckého (†55): Co prozradilo parte a vrátí se Mareš?

Pohřeb Hezuckého (†55): Co prozradilo parte a vrátí se Mareš?

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Blesk pro ženy Módní inspirace ke stromečku podle slavných hvězd: Zazářila Morávková, Jandová i Vignerová

Módní inspirace ke stromečku podle slavných hvězd: Zazářila Morávková, Jandová i Vignerová

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Zimní kolekce Marks & Spencer přilákala hvězdy: Morávková zářila, Navrátil přiběhl s cvočkem

Zimní kolekce Marks & Spencer přilákala hvězdy: Morávková zářila, Navrátil přiběhl s cvočkem

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

Další doporučené recepty:

Špaldovo-semolinové palačinky, základní recept
Špaldovo-semolinové palačinky, základní…
Špaldovo-žitný jablečný závin
Špaldovo-žitný jablečný závin
Špaldový mazanec s ořechy
Špaldový mazanec s ořechy
Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
Špaldový šmorn (trhanec), základní…
Španělská bramborová omeleta
Španělská bramborová omeleta
Španělská bramborová polévka
Španělská bramborová polévka
  • Recepty.cz
  • Špaldový podmáslový chléb vynikající
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact