• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Špaldový jemný chléb
Napište svůj komentář k receptu

Špaldový jemný chléb

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špaldový jemný chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 320
      ml podmáslí
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžíce jablečný ocet
    • 1
      lžička cukr
    • 2
      lžička sůl
    • 100
      g špaldová mouka
    • 140
      g mouka
    • 260
      g hladká mouka
    • 1
      lžička kmín
    • semínka (např. pšeničné otruby,klíčky,sezam - od každého lžíci)
    • 1
      lžička droždí

Postup přípravy receptu

1
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Základní, velikost bochníku malá, barva kůrky světlá. Po upečení chleba vyklopíme z nádoby a necháme na mřížce v utěrce vychladnout.
2
Výsledek - jemňounký chlebík s lahodnou chutí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špaldový podmáslový chléb vynikající

Špaldový podmáslový chléb vynikající

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Grahamový jemný chléb

Grahamový jemný chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jelen | 15. 7. 2014 01:37

    To jsem z toho jelen. 1/5 špaldové mouky dělá z chleba špaldový ? Měl jsem za to, že špalda se používá především proto, že je zdravější než pšenice. Takto se mi to zdá jako když u McDonalda dají list zelenýho salátu aby to bylo zdravé :(

  • Simulka | 23. 1. 2014 12:32

    špaldové mouky 100g a pak je napsáno jen mouka ? ale jaká 140g a hladká mouka 260g děkuji za odpověď

  • Simona Procházková | 1. 10. 2010 11:31

    Recept vypadá výborně, určitě vyzkouším a pak napší jak se chlebík povedl. Moc děkuji za recept.

  • Milada Maszayová | 28. 1. 2008 14:31

    Petra,skúste chlieb ihned po vybratí z pekarne postriekat jemne vodou,ja na to používam rozprašovač na kvety.Niekoľko rokov som piekla chlieb v klasickej rúre a tot som odpozorovala od pekárov v talianskych pekárňach.Praktizujem to i teraz pri pečení chleba v dp.

  • Petra Seibertová | 6. 1. 2008 10:35

    Sice nemám pekárnu dlouho,ale už jsem vyzkoušela dost receptů na chleba,z těchto,ale i jiných stránek a musím říct,že tento chleba se mi povedl nejlépe a je prostě fantastický!! Dávám za 1 se spoustou hvězdiček. Každý chleba jsem zatím měla s takovou,no až moc " křupavou " kůrkou,spodní část kůrky byla prostě tvrdá,už mě i napadlo,jestli jsem nevybrala blbou pekárnu (Siesta),ale tento chlebík má kůrku jedna radost a ze všech stran. Díky za recept,rozhodně bude jeden z mých nejoblíbenějších. Ale je taky pravdou,že je to můj první chleba,do kterého jsem dala čerstvé kvasnice,tak nevím,jestli to mohlo tak rapidně ovlivnit výsledek.

  • Hospodyňka | 26. 10. 2007 10:44

    Opravdu jemňoučký...

  • Anonym | 23. 10. 2007 18:52

    Renatko zkoušela sem ho a je super papa Zuza

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z mouky/obilovin Snídaně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Jablečný ocet Kmín Mouka Olivový olej Podmáslí Semínka Špaldová mouka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Zelný salát III.

Zelný salát III.

Výborné špízy

Výborné špízy

Červená čočka se zeleninou (salát)

Červená čočka se zeleninou (salát)

Bramborová buchta slaná

Bramborová buchta slaná

Cibulovo-česneková plec

Cibulovo-česneková plec

Mrkvová bezlepková buchta

Mrkvová bezlepková buchta

Chalupářská hrstková polévka

Chalupářská hrstková polévka

Lečo s mletým masem

Lečo s mletým masem

Doporučujeme

30 minut
Špagety s kapustičkami, šunkou a ořechy

Špagety s kapustičkami, šunkou a…

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

34
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
14
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
12
Vaječný koňak
Vaječný koňak

Zajímavé články

Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám letos všechno povedlo
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám…
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem nebylo jen uhlí
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem…
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
AHA.cz Drzost Slováčka nezná mezí: Skandál přímo v kostele

Drzost Slováčka nezná mezí: Skandál přímo v kostele

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Ženy.cz Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Blesk.cz První vyjádření Vondráčkové: Pravda o rozchodu s bijcem

První vyjádření Vondráčkové: Pravda o rozchodu s bijcem

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Prosincový superúplněk v Blížencích plný napětí, zmatku a stresu. Co dalšího nám přinese?

Prosincový superúplněk v Blížencích plný napětí, zmatku a stresu. Co dalšího nám přinese?

  • Recepty.cz
  • Špaldový jemný chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact