• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Špagety Carbonara II.
Napište svůj komentář k receptu

Špagety Carbonara II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špagety Carbonara II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček špagety
    • 2
      ks vejce
    • 250
      g anglická slanina
    • 1
      ks česnek
    • 2
      ks cibule
    • 150
      g sýr
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      hrst pažitka posekaná (Možno i trochu bazalky)
    • 1
      balení carbonara
    • 1
      balení smetana na vaření

Postup přípravy receptu

1
Špagety uvaříme, scedíme, lehce a rychle propláchneme vodou, vrátíme do hrnce, rozklepneme do nich 2 vejce, a asi dvě minutky mícháme na ohni, dokud vejce neztuhne, oheň vypneme. Mezitím na pánvi orestujeme na nudličky pokrájenou anglickou slaninu, poté přidáme česnek nakrájený na plátky a pokrájenou cibuli, restujeme, přidáme posekanou petržel a bazalku, přilijeme krabičku carbonara a 1 smetanu.
2
(Pokud neseženete polotovary krabičku, lze to určitě nahradit smetanou navíc), přimícháme jakýkoliv strouhaný sýr, osolíme, opepříme, minutku podusíme a toto vmícháme do hrnce špaget. Rychlé a výborné! Uvidíte, že se vám chlapi i ratolesti za ušima olizovat budou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špagety Carbonara III.

Špagety Carbonara III.

Vegetariánské špagety carbonara

Vegetariánské špagety carbonara

Špagety Carbonara

Špagety Carbonara

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • tarsis | 5. 2. 2015 20:55

    Parádní jídlo, děkuji za recept! Zvládne i začátečník. Akorát cibulku jsem si hodila na kostečky.

  • Eva1 | 31. 1. 2011 16:49

    Také nedávám smetanu ani cibuli. K anglické přidám špagety, prohřeji, odstavím z plotýnky a zamíchám 8 žloutků, parmazám a petrželku. Jsou výborné.

  • jana | 7. 1. 2011 18:49

    Prave špagety Carbonara jsou vždy bez smetany.... a navic se používá z vejce pouze žloutek! Nenazyvala bych tedy tyto špagety Carbonara.

  • Oldřich Gargulák | 22. 5. 2008 14:03

    Co to je Carbonara? Asi hotová omáčka.Karbonáři byli na poč. 19.stol. It. revolucionáři,ukrývající se m.j. mezi uhlíři. Ti už tehdy věděli že"bez špeku nejsu vykony"(volně Nohavica) a měli ho pro všecky připadky. Do uvařených těstovin hrkli vyškvařený špek, ťukli celá vejce, zamíchali a basta.Proč dále vylepšovat prověřený (v tomtopřípadě stoletími) recept? Myslím, že po "Aglio e olio" je to 2.geniální Pasta. V jednoduchosti je síla!

  • lucka | 28. 7. 2007 15:57

    Bylo to dobre, vejce sem dala 3, slaniny jen 20deka ale bohuzel jsem nemela petrzelku, jen malinko bazalky. A pridala bych vice syra. Ale jinak moc dobre :-)

  • englicka marketa | 3. 5. 2007 17:04

    Carbonara je italská smetanová omáčka se sýrem na špagety-toto je asi hotový výrobek-polotovar.

  • Joplé | 3. 5. 2007 15:55

    A ta Carbonara to nevím co je?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oběd Dušení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Carbonara Česnek Cibule Pažitka Pepř mletý Smetana na vaření Špagety Sůl Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Babiččin koláč

Babiččin koláč

Drážďanský špaldový chleba

Drážďanský špaldový chleba

Houbová smetanová omáčka

Houbová smetanová omáčka

Houskový knedlík z domácí pekárny

Houskový knedlík z domácí pekárny

Kompot z hroznového vína

Kompot z hroznového vína

Plněné ořechové rohlíčky

Plněné ořechové rohlíčky

Zeleninové ragú s červenou čočkou ala bolognese

Zeleninové ragú s červenou čočkou ala…

Dýňový krém s kari

Dýňový krém s kari

Brokolice / květák v sýrovém těstíčku

Brokolice / květák v sýrovém těstíčku

Doporučujeme

80 minut
Pečené citronové kuře s jablky a hruškami

Pečené citronové kuře s jablky a…

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Nepečené lotus kuličky

Nepečené lotus kuličky

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Bramborový salát

Bramborový salát

Poslední sledované recepty

83
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
43
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
13
Karamelový  krém
Karamelový krém

Zajímavé články

Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský dezert skvěle ozdobí nejenom vánoční stůl
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský…
Nejlepší recepty na vánoční punč: Připravte si tradiční, nealkoholický, jasmínový nebo orientální
Nejlepší recepty na vánoční punč: Připravte si…
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav ovoce, které oživí klasiku
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav…
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte se to podle video návodu
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte…
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka: Recept a 8 rad, díky kterým se vám určitě povede
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka:…
AHA.cz Pohádka se hroutí! Rodina Šafránkové požaduje finanční kompenzaci

Pohádka se hroutí! Rodina Šafránkové požaduje finanční kompenzaci

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Dnes je zimní slunovrat! Jak využít jeho magickou sílu?

Dnes je zimní slunovrat! Jak využít jeho magickou sílu?

Blesk pro ženy 30 nejkrásnějších šatů ke stromečku, které seženete ještě teď

30 nejkrásnějších šatů ke stromečku, které seženete ještě teď

Ženy.cz 3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

Blesk.cz Vánoční horečka Lucie Šlégrové: Pro králíčka jela 600 km!

Vánoční horečka Lucie Šlégrové: Pro králíčka jela 600 km!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy 12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

  • Recepty.cz
  • Špagety Carbonara II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact