• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Špagety Carbonara
Napište svůj komentář k receptu

Špagety Carbonara

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 30
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špagety Carbonara
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 400
      g špagety
    • sůl
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 250
      g anglická slanina
    • máslo
    • 100
      g sýr parmazán
    • 6
      ks vejce
    • 3
      lžíce smetana ke šlehání
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek nastrouhaný

Postup přípravy receptu

1
Špagety vložíme do vroucí mírně osolené vody s olivovým olejem a uvaříme "al dente" (akorát) - cca 8-10 minut. Scedíme a udržujeme teplé. Slaninu nakrájíme na kostičky a opekáme asi 5 minut na rozpuštěném másle. Často mícháme, aby se nepřiškvařila. Nastrouhaný parmazán smícháme s vejci a šlehačkou. Osolíme, okořeníme muškátovým oříškem. Špagety přidáme k opečené slanině a přilijeme směs smetany a vajec. Nakonec ochutíme mletým pepřem a ihned podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špagety Carbonara III.

Špagety Carbonara III.

Vegetariánské špagety carbonara

Vegetariánské špagety carbonara

Špagety Carbonara

Špagety Carbonara

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MinerShiner | 19. 2. 2017 18:18

    dneska jsme to vařili a bylo to výborný

  • MinerShiner | 19. 2. 2017 18:17

    dneska jsme to vařili a bylo to výbrné

  • ital | 17. 7. 2016 07:52

    dios mio ......nerozmnožujte se)

  • Béda | 7. 7. 2016 11:18

    Bože to je fujtajbl. Celá vejce a smetana. Tak to aspoň nazvěte jinak vy "mistři kuchaři". Třeba "Lojzkovy nudle".

  • Pichi | 15. 11. 2015 12:08

    Né, pro boha dobrého, smetanu né. =-O

  • Petra | 30. 10. 2015 11:27

    přesně

  • Verunka | 4. 8. 2015 15:21

    Bože to je ale prasárna. Kdo to kdy viděl spác to špaget carbonara smetanu. Lidi přestaňte vařit tyhle rádoby italský recepty a podívejte se na originál. To už tam rovnou místo parmazánu můžete nacpat ajdámek a již místo zmíněné soli a pepře vegetu. Jen se ládujte hnusem.

  • Andrea | 3. 8. 2015 11:32

    Opravdu tolik vajec?

  • Lukáš | 6. 5. 2015 20:02

    Jasně vařte si co chcete, ale nesmíte tomu dávat jméno jiného jídla. Stokrát radši si dám nudné jídlo když bude dodržen recept. Klidně tu mohl bejt recept na guláš pod jménem carbonara...

  • Lukáš | 6. 5. 2015 19:58

    Tento recept je totální nesmysl.... žádná smetana, žádnej bílek, žádná slanina ani muškátovej oříšek

  • Pavel | 14. 11. 2014 10:19

    nikdo ale neví jestli špagety carbonara opravdu vymyslely italové :-D takže neprzníme jejich kuchyni!

  • michal | 20. 10. 2014 13:38

    Ano smetanu tam dáváme protože to pak líp chutná kapiš to?

  • Simi | 26. 8. 2014 12:40

    Co to je ? Můžete mi někdo vysvětlit ,proč do těch špaget dáváte smetanu ? A nebo ,proč tam dáváte celá vejce ? A ten muškátový oříšek mě odrovnal úplně :) Bez urážky ,ale tomuhle se nemůže říkat Carbonara !

  • Jitka | 12. 8. 2014 12:41

    Šlehačka ve spreji? To si dělají srandu, ne?

  • Raduz | 10. 7. 2014 19:26

    Přesně taak,v Carbonara nemá smetana vůbec co dělat...

  • dr | 8. 7. 2014 20:48

    Tady jde ale o to, že když se tam dá smetana, tak to nejsou spagety carbonara :-)

  • Maja | 3. 4. 2014 20:01

    Naprosto vyborne, dik za recept :-) misto parmazanu jsem dala o neco levnejsi syr Padano a trochu vic smetany

  • Nolimit | 15. 11. 2013 15:31

    Co to je za sračku? Když je recept na "Carbonara" tak co tam dělá nějaká smetana a muškátový oříšek??? Vaříme alá Babica=umíme hovno, ale serem se všude....

  • hanzakar | 29. 9. 2012 18:02

    Moc jsme si pochutnali, jen jsem slaninu neopékala na másle, sama si pustí hodně tuku. Výborný vydatný oběd. Dávám jedna.

  • Tomas | 4. 5. 2011 17:15

    Musím s Lucií souhlasit, byla by to nuda kdyby všechna jídla vypadala stejně a stejně chutnala, a ke Carbonara má její recept velmi blízko, tak proč ne. Je to báječné...

  • Nicol | 8. 4. 2011 16:58

    Lucie: jenomže když tomu dáte název Carbonara, tak to musíte vařit přesně podle receptu. A tenhle není dobrý. Mám dost kamarádů Italů, kteří se chytají za hlavu, když slyší, co provádíme s jejich jídly. Souhlasím s Fojtou. Pusťte si (pokud nevěříte) alespoň Ital v kuchyni, když už nic jiného - tam přímo říká, že smetana prostě ne. Výmysl Čechů, co przní cizí kuchyni (viz. čínská kuchyně)

  • Lucie | 17. 3. 2011 13:24

    Nikdo Vás nenutí vařit to takhle. Já recept vyzkoušela a byl vynikající. Myslím že záleží na každém jak mu to chutná a navíc ne vše a zvlášť vaření se musí řídit přesnými předpisy pak bychom jedli jen samá stejná nudná jídla.

  • Fojta | 11. 12. 2010 21:00

    Do špaget carbonara se nedává smetana ani muškátový oříšek. A z vajec vetšinou jenom žloutky. Ještě se dává na začátku na olivový olej opéct do zlatova česnek, který má ovonět olej, pak vyhodit Olivový olej bych nedal do vody ke špagetám, ale na pánev ke slanině a česneku (klidně s kouskem másla). Slanina, která se dává do carbonara není anglická slanina - bud pancetta, nebo nejaka jina sušená slanina, pripadně kvalitní uzený bok. Angl. slanina je chutove neco uplne jineho.

  • Martina Žilová | 14. 11. 2009 07:08

    výborné a rychlé, celá rodina si pochutnala, akorát té šlehačky jsem dala více - ( 2dcl )

  • Kacenka Chvojkova | 28. 10. 2007 20:46

    vyborne, ja jsem akorat pouzila mene vajec a trosku vice smetany.Beruska: carbonara se nepodavaji s rajcatovou omackou..

  • Martina Grasevová | 7. 9. 2006 14:29

    Výborná ňamka.Konečně něco jiného než "omáčkové"špagety.Parmezán jsem použila podle receptu a ještě k posypání při servírování.Méně jsem osolila a použila trošku podravky.Manžel špagety nejí, ale těmto neodolal a dooost chválil.

  • martin jirout | 7. 9. 2006 01:56

    špagety carbonara jsou skvělá zíležitostale zkusme je udelat trochu jinak já bych vyřadil muškátový oříšek a místo soli a pepře bych použil třeba vegetu či jinné takovéto dochucovadlo možná to nezní moc italsky ale výsledek předčí vaše očekávání a ještě parmezán bych sypal až přii expedici (podávání,servisu)

  • beruška | 6. 9. 2006 18:00

    Tyhle špagety jsem jedla v Itálii v Dolomitech. Nebyly špatné, ale s rajčatovou nebo sýrovou omáčkou jsou mnohem lepší.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Špagety
Pokrmy Z těstovin Oběd Večeře Vaření Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Máslo Muškátový oříšek Olivový olej Pepř mletý Smetana ke šlehání Špagety Sůl Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hranolky

Hranolky

Bramborové placky

Bramborové placky

Plněný cop

Plněný cop

Rohlíky na ráno

Rohlíky na ráno

Pařížské rohlíčky IV.

Pařížské rohlíčky IV.

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Fazolové ragú se zeleninou

Fazolové ragú se zeleninou

Pomazánka z červené řepy I.

Pomazánka z červené řepy I.

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Doporučujeme

40 minut
Zelňačka s bramborovou kaší

Zelňačka s bramborovou kaší

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Nepečené lotus kuličky

Nepečené lotus kuličky

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Bramborový salát

Bramborový salát

Poslední sledované recepty

90
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
28
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Vařený krém do cukroví a řezů
Vařený krém do cukroví a…
18
(nejen) Vepřová játra na cibuli a slanině
(nejen) Vepřová játra na…

Zajímavé články

Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav ovoce, které oživí klasiku
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav…
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte se to podle video návodu
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte…
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka: Recept a 8 rad, díky kterým se vám určitě povede
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka:…
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli: Udělejte sladký salámek, roládu nebo kuličky
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli:…
Bramborový salát podle Pavla Berkyho: Rozbouchnuté brambory a domácí majonéza z něj dělají opravdový skvost
Bramborový salát podle Pavla Berkyho:…
AHA.cz Nečekané rozhodnutí Matušových: Bohuš balí kufry!

Nečekané rozhodnutí Matušových: Bohuš balí kufry!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Sylvie Grateau je skutečnou ikonou Emily in Paris: Inspiruje ženy 50+ i 60+! Čím okouzlila?

Sylvie Grateau je skutečnou ikonou Emily in Paris: Inspiruje ženy 50+ i 60+! Čím okouzlila?

Ženy.cz 3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

Blesk.cz Vánoce podle výstřední tchyně Šeredové: Kouzelný vánoční dům!

Vánoce podle výstřední tchyně Šeredové: Kouzelný vánoční dům!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Vánoční smůla podle znamení zvěrokruhu: Koho čeká pořádný chaos?

Vánoční smůla podle znamení zvěrokruhu: Koho čeká pořádný chaos?

  • Recepty.cz
  • Špagety Carbonara
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact