• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špagety alla puttanesca
Napište svůj komentář k receptu

Špagety alla puttanesca

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špagety alla puttanesca
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • špagety mnozstvi pro 2 osoby
    • 3
      ks rajčata 3-4 rajcata, zalezi na velikosti; take muzeme pouzit sterilovana loupana rajcata v konzerve 400 g
    • 4
      ks ančovičky
    • 8
      ks černé olivy cca, vypeckovane
    • 1
      lžíce kapary
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks papričky peperoncini nemusi byt
    • petrželová nať hrst
    • panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Rajčata nařízneme a spaříme v horké vodě, poté oloupeme a nakrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, dáme smažit oloupaný celý česnek. Dále přidáme rozkouskované ančovičky, olivy nakrájená na kousky a kapary, můžeme přidat papričku. Promícháme a chvíli restujeme, přidáme rajčata, pokud použijeme rajčata sterilovaná, tak je rozmačkáme vidličkou a vše vaříme cca 15 minut. Nakonec vmícháme část petrželky, můžeme dosolit, ale ingredience jsou již dostatečně slané.
2
Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu. Když mají požadovanou tvrdost, slijeme, neproplachujeme a rovnou je přidáme k omáčce. Na větším plameni vše dobře promícháme a ihned podáváme. Jednotlivé porce dodatečně posypeme zbylou petrželkou.
3
Jeden z klasických italských receptů.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Malloreddus alla campidanese

Malloreddus alla campidanese

Gnocchi alla casa

Gnocchi alla casa

Spaghetti alla Carbonara po italsku

Spaghetti alla Carbonara po italsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Smith-P. | 15. 10. 2011 04:42

    Řekl bych, že ta místo petrželky patří oregáno, jinak to vypada v pořádku. Tento pokrm se stal populárním v šedesátých letech 20. století. Autorem receptu na sugo alla puttanesca je údajně jistý pan Sandro Petti, který spoluvlastnil podnik "Rancio Fellone", který byl restaurací a nevěstinec v jednom. Recept prý vymyslel někdy v padesátých letech. Co je na tom pravdy, nevíme. ;-)

  • pippiva
    pippiva | 13. 10. 2011 11:14

    Mate pravdu, dokonce jedna z mnoha teorii o vzniku tohoto nazvu predpoklada, ze vznikl ve verejnych domech v Neapoli, jelikoz jeho priprava byla dostatecne rychla a chutna pro znavenou "klientelu". Ale je to jen nepotvrzena teorie. :-D

  • cuoco | 13. 10. 2011 10:17

    <3 Vyborne spagety , aj recept co si pridala je super, mi davame extra krevety ale to je na kazdom individualne. Len neviem preco :-D =-O sa vzdy , vsade pouziva Talianske meno. V preklade :-D je to vulgarne (špagety děvka )

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Pokrmy Z těstovin Oběd Večeře Vaření Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ančovičky Černé olivy Česnek Kapary Panenský olivový olej Papričky peperoncini Petrželová nať Rajčata Špagety
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jihočeské Kosmatice

Jihočeské Kosmatice

Pikantní fazolky

Pikantní fazolky

Uhlířské špagety

Uhlířské špagety

Buchta s rosolem

Buchta s rosolem

Pomazánka s tuňákem pro děti i dospělé 123

Pomazánka s tuňákem pro děti i…

Dušená mrkev Dudin

Dušená mrkev Dudin

Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

Malinová lahůdka

Malinová lahůdka

Hrnková buchta s ovocem

Hrnková buchta s ovocem

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

41
Houbové rizito (rýže) po našem
Houbové rizito (rýže) po…
34
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
33
Šunkové silvestrovské rolky s Lučinou
Šunkové silvestrovské…
33
Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek a…
28
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Margita prozradil plány na výročí: Na hrob Haničky Písničky nepůjde sám

Margita prozradil plány na výročí: Na hrob Haničky Písničky nepůjde sám

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

Další doporučené recepty:

Špagety aglio olio
Špagety aglio olio
Špagety ala carbonara
Špagety ala carbonara
Špagety all'Amatriciana
Špagety all'Amatriciana
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
  • Recepty.cz
  • Špagety alla puttanesca
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact