• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špagety alla puttanesca
Napište svůj komentář k receptu

Špagety alla puttanesca

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špagety alla puttanesca
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • špagety mnozstvi pro 2 osoby
    • 3
      ks rajčata 3-4 rajcata, zalezi na velikosti; take muzeme pouzit sterilovana loupana rajcata v konzerve 400 g
    • 4
      ks ančovičky
    • 8
      ks černé olivy cca, vypeckovane
    • 1
      lžíce kapary
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks papričky peperoncini nemusi byt
    • petrželová nať hrst
    • panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Rajčata nařízneme a spaříme v horké vodě, poté oloupeme a nakrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, dáme smažit oloupaný celý česnek. Dále přidáme rozkouskované ančovičky, olivy nakrájená na kousky a kapary, můžeme přidat papričku. Promícháme a chvíli restujeme, přidáme rajčata, pokud použijeme rajčata sterilovaná, tak je rozmačkáme vidličkou a vše vaříme cca 15 minut. Nakonec vmícháme část petrželky, můžeme dosolit, ale ingredience jsou již dostatečně slané.
2
Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu. Když mají požadovanou tvrdost, slijeme, neproplachujeme a rovnou je přidáme k omáčce. Na větším plameni vše dobře promícháme a ihned podáváme. Jednotlivé porce dodatečně posypeme zbylou petrželkou.
3
Jeden z klasických italských receptů.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Malloreddus alla campidanese

Malloreddus alla campidanese

Gnocchi alla casa

Gnocchi alla casa

Spaghetti alla Carbonara po italsku

Spaghetti alla Carbonara po italsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Smith-P. | 15. 10. 2011 04:42

    Řekl bych, že ta místo petrželky patří oregáno, jinak to vypada v pořádku. Tento pokrm se stal populárním v šedesátých letech 20. století. Autorem receptu na sugo alla puttanesca je údajně jistý pan Sandro Petti, který spoluvlastnil podnik "Rancio Fellone", který byl restaurací a nevěstinec v jednom. Recept prý vymyslel někdy v padesátých letech. Co je na tom pravdy, nevíme. ;-)

  • pippiva
    pippiva | 13. 10. 2011 11:14

    Mate pravdu, dokonce jedna z mnoha teorii o vzniku tohoto nazvu predpoklada, ze vznikl ve verejnych domech v Neapoli, jelikoz jeho priprava byla dostatecne rychla a chutna pro znavenou "klientelu". Ale je to jen nepotvrzena teorie. :-D

  • cuoco | 13. 10. 2011 10:17

    <3 Vyborne spagety , aj recept co si pridala je super, mi davame extra krevety ale to je na kazdom individualne. Len neviem preco :-D =-O sa vzdy , vsade pouziva Talianske meno. V preklade :-D je to vulgarne (špagety děvka )

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Pokrmy Z těstovin Oběd Večeře Vaření Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ančovičky Černé olivy Česnek Kapary Panenský olivový olej Papričky peperoncini Petrželová nať Rajčata Špagety
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bulharský salát

Bulharský salát

Berušky

Berušky

Jedničkové rybí filé

Jedničkové rybí filé

Medové perníčky hned k jídlu

Medové perníčky hned k jídlu

Cizrna na italský způsob III.

Cizrna na italský způsob III.

Dýňový koláč s polevou

Dýňový koláč s polevou

Čočkový salát s treskou

Čočkový salát s treskou

Cibulové kroužky

Cibulové kroužky

Kynuté makové buchty

Kynuté makové buchty

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

52
Špagety zapečené se sýrem
Špagety zapečené se sýrem
45
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
34
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
26
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou…
25
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Miss ČR z roku 2000 Michaela Salačová: Život bez plastik jí svědčí!

Miss ČR z roku 2000 Michaela Salačová: Život bez plastik jí svědčí!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Špagety aglio olio
Špagety aglio olio
Špagety ala carbonara
Špagety ala carbonara
Špagety all'Amatriciana
Špagety all'Amatriciana
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
  • Recepty.cz
  • Špagety alla puttanesca
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact