• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špagety all'Amatriciana
Napište svůj komentář k receptu

Špagety all'Amatriciana

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špagety all'Amatriciana
Špagety all'Amatriciana
Špagety all'Amatriciana
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • špagety nejlepe italske (De Cecco, Barilla)
    • 150
      g slanina italska slanina Guanciale
    • 1
      ks papričky peperoncini
    • nakládaná loupaná rajčata mala konzerva 400 g
    • 1
      dl bílé víno - suché
    • pecorino pecorino romano

Postup přípravy receptu

1
Guanciale nakrájíme na proužky a opečeme v nepřilnavé pánvi na mírném ohni společne s papričkou. Nepřidáváme žádný tuk, guanciale nám jej pustí. Jakmile slanina zprůhlední (nesmí se připálit-změnila by se chuť omáčky) zalijeme vínem a necháme odpařit. Přidáme rozkrájená rajčata a a vaříme cca 15 minut dokud se rajčata nerozpadnou, poté vmícháme cca 2 lžíce nastrouhaného pecorina. Mezitím si podle návodu uvaříme špagety, když mají náležitou tvrdost, slijeme (neproplachujeme!) a rovnou je přidáme k omáčce. Promícháme, jednotlivé porce ještě bohatě posypeme pecorinem, můžeme opepřit a ihned podáváme.
2
Tradiční "primo piatto" italského kulinářství. Recept pochází z italského městečka Amatrice v kraji Lazio, kde se jim živili pastýři. Původně kromě špaget obsahoval jen guanciale a pecorino. Postupem času byl obohacen rajčaty. Kromě špaget je také hodně rozšířená verze s bucatini (které v Česku známe pod názvem makarony), také guanciale bývá nahrazován další neuzenou italskou slaninou "pancetta". Guanciale na rozdíl od pancetty má odlišnou chuť i vůni, jelikož je z části krku vepře a pancetta je část břicha (guancia-líčko, pancetta-bříško), s pancettou či jinou slaninou získáme úplně odlišnou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

All exclusive s jahodami

All exclusive s jahodami

Špagety s nivou a slaninou

Špagety s nivou a slaninou

Progresivní špagety, základní recept

Progresivní špagety, základní recept

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • beemiks | 15. 9. 2014 00:48

    libovka, hlavne nesetrit pecorinem , ;-) jednoduche, genialni. Diky, cau 8-)

  • anonymous | 24. 7. 2014 09:50

    děs, tato italaská sra..a, vřele NEDOPORUČUJI

  • Mrázková | 4. 5. 2012 14:36

    Lákavý recept i s exkurzí do slunné Itálie :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Pokrmy Z těstovin Vepřové Oběd Večeře Smažení Vaření Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Nakládaná loupaná rajčata Papričky peperoncini Pecorino Slanina Špagety
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Andělské zvony

Andělské zvony

Fazolky po staročesku

Fazolky po staročesku

Čokoládové muffiny

Čokoládové muffiny

Česnečka z Vysočiny

Česnečka z Vysočiny

Vepřové kari

Vepřové kari

Fazolová gulášovka s uzeným masem

Fazolová gulášovka s uzeným masem

Brokolicová polévka bez smetany

Brokolicová polévka bez smetany

Česnekové knedlíčky (nočky) ze strouhanky

Česnekové knedlíčky (nočky) ze…

Proužky  portobello ve strouhance

Proužky portobello ve strouhance

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

114
Salát do ruky
Salát do ruky
55
Bleskové kuře na paprice
Bleskové kuře na paprice
51
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
49
Šopský salát
Šopský salát
44
Domácí lučina
Domácí lučina

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Jana Švandová (78) o plastikách: Nic se nemá přehánět!

Jana Švandová (78) o plastikách: Nic se nemá přehánět!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Špagetové překvapení
Špagetové překvapení
Špagety aglio olio
Špagety aglio olio
Špagety ala carbonara
Špagety ala carbonara
Špagety alla puttanesca
Špagety alla puttanesca
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
  • Recepty.cz
  • Špagety all'Amatriciana
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact