Uvaříme špagety ve slané vodě, scedíme, pokapeme olivovým olejem a zamícháme. Na pánev dáme máslo a necháme ho roztát, pak do něj dáme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Osolíme, opepříme a přidáme na zeleninu paela koření dle chuti. Zeleninu uděláme tzv. na skus ne rozvařenou. Do druhé pánve dáme trochu olivového oleje, do něj na kolečka nakrájený česnek a mírně osmahneme do česneku dáme smetanu a v ní rozpustíme brynzu, přidáme trochu sojové polosladké omáčky, osolíme a opepříme. Pokud je to hustá omáčka rozředíme mlékem, pokud je řídká přidáme trochu škrobu (2 kávové lžíce rozmíchané v 1 dcl mléka) a zahustíme. Omáčka by měla být tak akorát ani řídká, ani hustá. Špagety omáčkou zalijeme, promícháme. Dáme na talíř, kolem dokola poklademe paela zeleninku a nahoru nasypeme syrovou schwarzwaldskou šunku nakrájenou na nudličky. <BR>K jídlu podáváme rosé víno, popř deci sladkého bílého vína. Přeju dobrou chuť.
Špagety s brynzovou omáčkou, restovanou zeleninou a schwarzwaldskou šunkou - upgrade 2025 4 future UAP session
Ve vroucí osolené vodě uvaříme špagety al dente. Po scezení je pokapeme olivovým olejem a promícháme.
Na pánvi rozehřejeme máslo a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu dle chuti (např. paprika, cuketa, mrkev). Osolíme, opepříme a okořeníme směsí na paellu (nebo jemnějším kořením dle preferencí). Zeleninu restujeme krátce – měla by zůstat pevná a šťavnatá.
Na druhé pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje, přidáme česnek nakrájený na plátky a krátce ho osmahneme. Zalijeme smetanou a přidáme brynzu. Mícháme, dokud se sýr nerozpustí.
Ochutíme trochou sójové omáčky (volitelně), solí a pepřem. Konzistenci upravíme podle potřeby – pokud je omáčka řídká, zahustíme ji škrobem rozmíchaným v mléce; je-li hustá, zředíme trochou mléka.
Špagety přelijeme omáčkou a promícháme.
Na talíř klademe špagety do středu, okolo rozprostřeme zeleninu a navrch přidáme nudličky schwarzwaldské šunky.
Doporučení: Servírujeme s vychlazeným suchým bílým vínem - Bryndza se nesnáší se sladkým vínem – lepší by bylo suché bílé (např. Sauvignon blanc) ;-)
Ladia -
|18. 2. 2010 08:47
Jarko, já když pročítám nové recepty mám pocit, že je nikdo nekontroluje... škoda. ztv. má být tzv. nebo to je nějaká nová zkratka???
Jarka O.
|17. 2. 2010 18:40
Podle toho, že je recept už zařazený, předpokládám, že byl zkontrolován. Ale co ty pravopisné chyby ???!
alena benesova
|17. 2. 2010 14:45
Vážený Aleši, zkuste si chuťově vedle sebe dát: česnek, švarcvaldskou šunku, sojovou omáčku, bryndzu, květák nebo brokolici a další inkredience se specifickou chutí a to nemluvím o zapíjení růžovým. Ale jako dort pejska a kočičky dobrý.