• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špagety ala carbonara
Napište svůj komentář k receptu

Špagety ala carbonara

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 34
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špagety ala carbonara
Špagety ala carbonara
Špagety ala carbonara
Špagety ala carbonara
Špagety ala carbonara
Špagety ala carbonara
Špagety ala carbonara
Špagety ala carbonara
6fotografií
Nahrát fotku
 

„Alla carbonara“ znamená „po uhlířsku“. Není jisté, zda se jídlo jmenuje podle výrobců dřevěného uhlí nebo podle tajného spolku karbonářů bojujícího za sjednocení Itálie. Každopádně jednoduchá a dokonalá kombinace vajec, slaniny a těstovin se rozšířila po celém světě. Tak se do ní pusťte taky!

Špagety Carbonara

Suroviny

4 porce
    • 100
      g pancetta
    • 100
      g pecorino
    • 2
      ks vejce
    • 300
      g špagety
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžička pepř drcený
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Pancettu nakrájejte na malé kostičky, pecorino nastrouhejte najemno, vejce rozklepněte do misky a prošlehejte vidličkou. Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Ve vroucí vodě uvařte na skus špagety, asi 7 minut.

RADA: Jak uvařit těstoviny, aby se neslepily

2
Rozpalte větší pánev, dejte do ní pancettu, neoloupané stroužky česneku, které jste předtím rozmáčkli plochou stranou nože, i hrubě mletý pepř. Restujte, dokud nebude slanina opečená dozlatova, občas promíchejte. Jakmile je slanina zlatavá a křupavá, odstraňte česnek.

RADA: Vejce za pár minut k použití

3
V tuto chvíli už by měly být uvařené špagety. Odlijte do misky pár naběraček vody ze špaget, sceďte je a dejte do pánve ke slanině. Promíchejte a přilévejte po lžících vodu z těstovin, aby na pánvi vznikla krémová emulze, která obalí špagety, a stále míchejte. Spotřebujte tak 1 až 2 naběračky vody.
4
Vejce v misce promíchejte se sýrem. Pánev odstavte z plotny a vlijte vejce se sýrem, rychle a důkladně promíchejte a hned přendejte z pánve do talířů. Přidejte trochu pepře a nastrouhaného sýra a ihned podávejte.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelené špagety

Zelené špagety

Červené špagety

Červené špagety

Citronové špagety s křupavou posýpkou

Citronové špagety s křupavou posýpkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota FOOD
Oběd Vaření Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Pancetta Pecorino Pepř drcený Špagety Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Krkonošská pohádka

Krkonošská pohádka

Třešňový koláč II.

Třešňový koláč II.

Pečený amur se žampiony a cibulí

Pečený amur se žampiony a cibulí

Hříšný čokoládový koláč

Hříšný čokoládový koláč

Hovězí na víně se zeleninou

Hovězí na víně se zeleninou

Paprikový utopenec

Paprikový utopenec

Hráškovo pórkový krém

Hráškovo pórkový krém

Banánové placičky / palačinky

Banánové placičky / palačinky

Doporučujeme

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

210
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
60
Klasické lečo
Klasické lečo
31
Čokoládové cupcaky s mascarpone krémem
Čokoládové cupcaky s…
31
Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Kapr s rebarborovým…
24
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem
Kuřecí prsa plněná…

Zajímavé články

Arónie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Arónie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Osudoví muži Zagorové (†75) Vágner a Margita na výročí: Míjeli se u hrobu! Proč nepřišli společně?

Osudoví muži Zagorové (†75) Vágner a Margita na výročí: Míjeli se u hrobu! Proč nepřišli společně?

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Další doporučené recepty:

Špagetová Roláda
Špagetová Roláda
Špagetové překvapení
Špagetové překvapení
Špagety aglio olio
Špagety aglio olio
Špagety all'Amatriciana
Špagety all'Amatriciana
Špagety alla puttanesca
Špagety alla puttanesca
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
  • Recepty.cz
  • Špagety ala carbonara
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact