• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šoulet
Napište svůj komentář k receptu

Šoulet

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šoulet
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 3
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce sádlo
    • 200
      g hrách
    • pepř mletý
    • 150
      g kroupy
    • zázvor
  • Na vymaštění pekáče
    • 2
      lžíce sádlo

Postup přípravy receptu

1
Opraný, přebraný a den předem namočený hrách uvaříme doměkka. Smícháme ho s uvařenými kroupami, osolíme, opepříme, přidáme zázvor, rozetřený česnek a na sádle zpěněnou cibuli. Směs dobře promícháme a poklademe ji do sádlem vymaštěného pekáče. V předem vyhřáté troubě zapečeme. Podávat můžeme s uzeninou a zeleninovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rabínův šoulet

Rabínův šoulet

Šoulet

Šoulet

Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept

Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto)…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Čstava Dobreta
    Čstava Dobreta | 7. 5. 2023 19:07

    @ŠKORNÍKOVÁ Vařil jsem několikrát dohromady namočené kroupy a hrách (10 hod) jen 20 minut do změknutí obojího. Problém nastal až po jídle. Látky z hrachu vyloučené do vody při namočení a při varu jsou tím odstraněné z hrachu (fazolí) a jídlo bez nich chutná dobře. Při společném vaření nastanou tíživé pocity po zažití. Vyloučené látky z hrachu zůstanou v kroupách.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 21. 4. 2016 20:51

    Prosím opravte - v rozšířeném vyhledávání se jídlo zobrazuje jako bezlepkový recept. Kroupy lepek obsahují.

  • jarmila | 2. 11. 2013 11:53

    Proč by to nešlo hrách se vaří cca 90 minut kroupy 45 minut, tak si to přeberte. :-|

  • ŠKORNÍKOVÁ | 12. 7. 2011 17:48

    zkoušel někdo vařit hrách s kroupami dohromady?Děkuji. =-O

  • jitka k | 10. 4. 2010 13:19

    Dnes jsem vařila podle tohoto receptu, podáváno s plátkem uzeného. Od minulého víkendu jsem měla sádlo z kačeny. Bylo to moc dobré. Po kačeně budu vždy vařit. Jako příloha salát ze syrové červené řepy.

  • Petra | 6. 2. 2008 21:23

    Vařila jsem šoulet poprvé, hrozně jsem se bála, jak to dopadne, ale řídila jsem se radou nebát se kořenit, dala jsem "přiměřeně" majoránky místo zázvoru a "přiměřeně" pepře a asi palici česneku a výsledek je úplně supr, určitě si to zopakuju :-)

  • mina kubikova | 17. 10. 2007 20:22

    jaj.....tu doslo k nedorozumeniu....viem akym sposobom sa hodnoti, ale neviem prave aku dat znamku, pretoze muz je za 1 a ja no....mne to skratka nechutilo, je mi to luto....no ale muz na mna utoci....takze davam jeho 1:o)))

  • Anonym | 17. 10. 2007 19:30

    Mino, jestli chcete hodnotit, musíte být přihlášená a stačí kliknout na zvolenou známku. Hodnotit můžete jen jednou, tak jak čtu Váš příspěvek, musíte se rozhodnout, jestli 1 za manžela nebo 2 za sebe.

  • mina kubikova | 17. 10. 2007 19:10

    tak som z tohto jedla tak trochu v rozpakoch. manzel sa, ale zalizuje a vymietol porciu behom sekundy. Najprv som nepochopila, ze to je v podstate nieco ako priloha, tak som rychlo rychlo prihodila nejake to masko Mne nesedi ta kombinacia krupov s cesnakom a preto asi nemam rada ani Kubu...nebudem hodnotit pretoze neviem ako. manzel by dal obrovsku 1 a ja...bez cesnaku a s tou kyslou kapustou mozno 2.

  • Světlana | 18. 1. 2007 00:02

    Tak dobré, že ani neruší, že je to velmi zdravé. :-) Místo zeleninového salátu přidáváme spoustu syrového kysaného zelí, pak je to už úplně nejzdravější :-)) U nás se místo zázvoru používá majoránka. Pokud si nechci přidělávat nádobí, navrch položím okořeněná a osolená kuřecí stehna nebo špalíčky, peču do změknutí masa. Doporučení pro toho, kdo tohle jídlo bude vařít poprvé : čím větší kroupy, tím lépe. A nebát se kořenit.

  • :-) | 9. 7. 2006 22:54

    ...ale já ho mám povoleno...

  • Marie Horáková | 5. 4. 2006 08:24

    Židé nepoužívali vepřové sádlo, ale husí. Vepřové mají zakázáno.

  • Tereza Jarčušková | 5. 4. 2006 07:14

    Moja babička ešte pred 2. sv. vojnou pracovala v bohatej židovskek lekárskej rodine, a šoulet veru robili na masti. Samozrejme kupovanej v ich mäsiarstve.

  • Anonym | 4. 4. 2006 16:19

    šoulet ... a na sádle ??? košer ....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Luštěniny Hrách
Pokrmy Z luštěnin Leden Únor Listopad Prosinec Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Vaření Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hrách Kroupy Pepř mletý Sádlo Sůl Zázvor

Testovací video

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané plněné brambory

Zapékané plněné brambory

Bramborové krokety III.

Bramborové krokety III.

Žloutkové penízky

Žloutkové penízky

Vepřové na houbách jinak

Vepřové na houbách jinak

Prezidentský guláš II.

Prezidentský guláš II.

Mazanec II.

Mazanec II.

Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Zapečené těstoviny s rajčaty, klobáskou a balkánem

Zapečené těstoviny s rajčaty,…

Citronová bábovka z pomazánkového másla

Citronová bábovka z pomazánkového…

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Testovací video

Poslední sledované recepty

132
Jogurtová zálivka s česnekem a kari
Jogurtová zálivka s…
85
Kuřecí kaldoun - polévka
Kuřecí kaldoun - polévka
72
Nealkoholický punč
Nealkoholický punč
65
Rajčatová polévka & sýrové minisendviče
Rajčatová polévka &…
65
Dršťková z bedel
Dršťková z bedel

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

  • Recepty.cz
  • Šoulet
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact