• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Somlói halušky
Napište svůj komentář k receptu

Somlói halušky

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Somlói halušky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 100
      g moučkový cukr
    • 100
      g hladká mouka
    • 50
      g máslo
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 50
      g kakao
    • jahodový džem
  • Krém
    • 100
      g cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 30
      g maizena
    • 200
      ml voda
  • Poleva
    • 100
      g hořká čokoláda
    • 50
      g moučkový cukr
    • 50
      g kakao
    • 50
      g máslo
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 50
      ml voda
  • Na ozdobu
    • šlehačka
    • rozinky
    • mandle

Postup přípravy receptu

1
Z bílků vyšleháme sníh, rozdělíme ho na poloviny. Vyšleháme žloutky, máslo, práškový a vanilkový cukr, postupně přidáváme mouku. Těsto rozdělíme také na polovinu, do jedné dáme kakao a do obou sníh. Vymazaný plech předělíme alobalem, obě těsta rozetřeme na polovinu plechu a upečeme. Můžeme péct na menším zvláštním plechu.
2
Cukr zkaramelizujeme, zalejeme vodou, přidáme rum a promícháme. Směsí polejeme obě těsta a natřeme je nahrubo džemem. Z vody, maizeny a cukru uvaříme kaši, do vlažné přidáme rum a rozetřeme na džem. Obě těsta přeřežeme na poloviny, střídavě uložíme na sebe a pokrájíme na malé kostky.
3
Na talířích udělíme z kostek kopečky, polejeme polevou (připravit ve vodní lázni), posypeme rozinkami a mandlemi a ozdobíme šlehačkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Halušky

Halušky

Halušky podle Daniely

Halušky podle Daniely

Halušky se zelím

Halušky se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hubatá
    Hubatá | 22. 5. 2011 08:07

    Mňam ........ :-P

  • bskhpoaiaf bskhpoaiaf | 16. 2. 2008 03:28

    Hello! Good Site! Thanks you! <a href=http://wfrglgigglxtps.com >http://wfrglgigglxtps.com</a>

  • Jana H. | 6. 3. 2006 15:28

    Terezko našla jsem jiný recept na tyto halušky na Dadalově kuchařce-dadala.hyperlinx.cz. Jana H.

  • Tereza Jarčušková | 6. 3. 2006 14:38

    Tento recept mám z maďarskej kuchárky, prosím , napíšte ten svoj recept, veľmi sa líšia ?

  • Lucia Csokova | 2. 3. 2006 11:20

    Tak tohle jsou originalni somloiske halusky? Ja mam trochu jiny recept. ted jak to vidim, musim jej vyhrabat a napsat.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oběd Večeře Pečení Slovensko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hnědý rum Hořká čokoláda Jahodový džem Kakao Maizena Mandle Máslo Moučkový cukr Rozinky Šlehačka Vanilkový cukr Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Krkovička jako bramboráková

Krkovička jako bramboráková

Pečené vepřové koleno na zelí

Pečené vepřové koleno na zelí

Vynikající tvarohové lívance

Vynikající tvarohové lívance

Marinované plátky s bramborem-zapečené

Marinované plátky s bramborem-zapečené

Žampionová smaženice

Žampionová smaženice

Pangalaktický megacloumák

Pangalaktický megacloumák

Dušená mrkev v mletém mase

Dušená mrkev v mletém mase

Domácí lučina z mléka

Domácí lučina z mléka

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

190
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
13
Bavorské vdolečky
Bavorské vdolečky
12
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…

Zajímavé články

Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
AHA.cz Velká proměna Brzobohaté: Překvapila šik účesem

Velká proměna Brzobohaté: Překvapila šik účesem

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Melania vs. Kate: Kdo ovládl podzimní megahit lépe?

Melania vs. Kate: Kdo ovládl podzimní megahit lépe?

Ženy.cz Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Blesk.cz Rihanna potřetí mámou! Porod tajila skoro dva týdny

Rihanna potřetí mámou! Porod tajila skoro dva týdny

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: &#039;Je to ta nejlepší teenagerská máma!&#039;

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: &#039;Je to ta nejlepší teenagerská máma!&#039;

Blesk Horoskopy Do jaké historické doby patříte podle znamení zvěrokruhu? Berani do pravěku, Lvi na královský dvůr

Do jaké historické doby patříte podle znamení zvěrokruhu? Berani do pravěku, Lvi na královský dvůr

  • Recepty.cz
  • Somlói halušky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact