• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Sójový segedín
Napište svůj komentář k receptu

Sójový segedín

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sójový segedín
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balení sójové kostky
    • 500
      g kysané zelí
    • cibule
    • masox zeleninový
    • sůl
    • paprika - sladká
    • olej
    • 2
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření
    • kečup - ostrý

Postup přípravy receptu

1
Do vroucí osolené vody nasypeme sojové kostky, přidáme masox, bobkové listy, nové koření, vaříme dle pokynů na obalu kostek. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, zlehka posypeme paprikou, rychle zamícháme, přidáme zelí a okapané uvařené kostky. Použijeme vodu, ve které se kostky vařily a směs jimi zalijeme tak, aby bylo vše pod hladinou. Přidáme kečup, množství dle chuti, pak necháme dusit asi půl hodiny na velice mírném ohni.
2
Aby chuť prostoupila sojové kostky, je důležité nechat segedín aspoň půldne odležet, nejlepší je druhý nebo třetí den.
3
Podáváme s chlebem, nebo bramborem, milovníci masa si do segedínu mohou přidat opečenou, na kostičky nakrájenou klobásku. Pokud přidáme více vody, lze jíst jako polévku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduchý segedín

Jednoduchý segedín

Segedín s knedlíkem po našem

Segedín s knedlíkem po našem

Sójový salát II.

Sójový salát II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nitro | 19. 5. 2013 15:38

    nevim proc,se smetanou perfecto,ty katastrofo

  • alabai | 19. 5. 2013 07:57

    KATASTOFA!!! :-$

  • Voddynka | 21. 11. 2012 14:22

    Nechybí v receptu zakysaná smetana? Podle fotek je gulášek smetanový... Já bych si ji tam přidala:-) Jdu to zkusit! 8-)

  • Kvetka | 19. 2. 2012 16:14

    Ten obrázek je fakt humus, to když vidím, se mi obrací žaludek. Jak to sem vůbec můžete vystavit??? Ale můj komentář, předpokládám, že smažete. :-X

  • Karla Bradáčová | 19. 2. 2012 11:51

    Moc dobré, jen jsem pro zvýraznění chuti dala trochu Chilli, ale sójové maso to nevstřebalo, takže guláš pálil jako čert. :'(

  • recepty73
    recepty73 | 24. 11. 2010 17:25

    Dělal jsem k obědu dva chody-pro jistotu :-),ale docela to šlo.Chuťově se od masového sice liší,barvičku taky nemá takovou,ale kdybych byl vegetarián tak si to klidně zopáknu :-)(bez kečeupu).

  • tomasek | 22. 11. 2010 23:26

    Naprosto delikatni. Skoro jsem neveril, ze to bude ze sojoveho masa tak dobre... A bylo!

  • David Váňa | 9. 6. 2010 10:18

    Jako kuchař amatér musím recept pochválit, velmi jednoduchý a výsledek byl ohromující! Velmi chutný pokrm, těším se na další receptíky ze sojového masa. Ještě jednou děkuji...

  • Zora Manasová | 3. 8. 2008 15:39

    Údené tofu mám veľmi rada, vynikajúce je i len s cestovinou bez tepelnej úpravy. Tofu sa vôbec netaví ako syr, je zo sóje a to je strukovina (luštěnina). Akk chce niekto nahradiť syr neživočíšnym výrobkom treba použiť Tavenýr.

  • H. Hospodyňka | 25. 7. 2008 11:44

    To jsem ráda Lucie, podle mě je tofu chutnější než sušené sójové kostky a koneckonců taky rychlejší na přípravu.

  • Lucie Sedláčková | 25. 7. 2008 07:02

    Hospodyňko - zkoušela jsem ten tofu segedín a je to moje nejoblíbenější jídlo :)))) i moje masožravá máma ho miluje!!! Takže děkuju za skvělé jídlo...

  • Daniela Burdová | 26. 11. 2007 10:20

    Vařila jsem v sobotu, nechala odležet asi jen tak dvě hodinky a i to stačilo. Chlapi se jen olizovali a vůbec jim nevadilo, že tam není maso :-)

  • anna švehlová | 5. 4. 2007 11:07

    mňamka, díky

  • Hospodyňka | 1. 9. 2006 16:05

    Šárko, já prostě osmažila cibuli, do toho dala mletou papriku, kmín, sůl, kyselé zelí, asi jsem to i podlila vodou, podusila a když bylo zelí skoro měkké, přidala jsem na kostky nakrájené tofu aby se prohřálo a celé se to ovonělo tím uzeným šmakem. Určitě se neroztaví, když se tofu smaží na pánvi, taky se neroztaví ale opeče. Možná bude gulášek potřeba trošku zahustit, když tam není maso, já s úspěchem na "dohuštění" používám jíšku v krabici v granulích. Eventuelní další koření (pepř, čili...) si přidej podle vlastní chuti.

  • Šárka Tkáčová | 1. 9. 2006 09:19

    Hospodyňko,jprosím , napiš jak se chová uzené tofu v segedínu? Netaví se tak jak sýr?Díky.

  • Hospodyňka | 1. 9. 2006 08:41

    Já jsem jednou pro vegetariánskou návštěvu dělala segedín z uzeného tofu. Můžu vám říct, že byl 100x lepší než ten masový.

  • hanka | 31. 8. 2006 15:23

    vyzkoušela jsem obě varianty - kečupovou i smetanovou s česnekem - a obě byly super /a chutnaly i masožravcům :-) /

  • Monika Vrbová | 30. 11. 2005 18:01

    Je to velice výborné pochutnáníčko!!! Všichni si na tom pochutnali. Když jsem ho vařila po druhé, přidala jsem klobásku a bylo to ještě lepší. Tenhle segedín mi chutná ještě víc než ten co jsem dělávala před tím a tak vám děkuji za zpestření našeho jídelníčku;=))))))

  • Jitka Uhrová | 30. 11. 2005 07:08

    Já tento guláš dělám už několik let a opravdu je výborný a vřele doporučuji. Fakt je lepší nechat do druhého dne naležet. Zelí dávám i víc a používám kyselé zelí sterilovanéé nebo zelí kysané a ještě jsem nepřišla na to, z kterého je lepší.Obě jsou výborné. Teď nedávno jsem objevila sojové kostky ochucené na guláš a ty jsou super.

  • kuchař | 7. 11. 2005 12:53

    Nedávám kečup ani bobkový list, ale smetanu, česnek, lžičku mouky, hodně cibule. Odležet se nenechává, to čekání by nikdo nevydržel :o))

  • Ema Kliková | 5. 11. 2005 13:26

    Mňam! Fakt super jídlo,chutnalo i našemu masožravému taťkovi:-)A k tomu zdravé a vhodné i při dietě!Doporučuju,perfektní je nechat ho den uležet...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Sójové Oběd Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Kečup - ostrý Kysané zelí Masox Nové koření Olej Paprika - sladká Sójové kostky Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Barevné jablečné řezy

Barevné jablečné řezy

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Rychlá znojemská

Rychlá znojemská

Kuřecí nudličky na smetaně se slaninou

Kuřecí nudličky na smetaně se slaninou

Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska

Hnětynky - posvícenská specialita z…

Brambory s tvarohem

Brambory s tvarohem

"Jahoďák" - dort

"Jahoďák" - dort

Jablečná přesnídávka

Jablečná přesnídávka

Cuketa v sýrové omáčce

Cuketa v sýrové omáčce

Doporučujeme

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

30 minut
Malinové kuličky z ovesných vloček

Malinové kuličky z ovesných vloček

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

60 minut
Vosí hnízda

Vosí hnízda

40 minut
Ořechy s krémem

Ořechy s krémem

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

Poslední sledované recepty

15
Úhoř na víně
Úhoř na víně
15
Kapr na černo
Kapr na černo
12
Řecký gyros
Řecký gyros
10
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
10
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…

Zajímavé články

Nejlepší krémy do vánočního cukroví: 8 osvědčených receptů, které zvládnou i začátečníci
Nejlepší krémy do vánočního cukroví: 8…
Netradiční vánoční cukroví: Vyzkoušejte vinné nebo řecké koláčky
Netradiční vánoční cukroví: Vyzkoušejte vinné…
Exotická sada medů: originální a zdravý dárek pod stromeček, který potěší každého
Exotická sada medů: originální a zdravý dárek pod…
Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně změknou
Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně…
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s čokoládou, ořechy i netradiční s mákem
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s…
AHA.cz Vydra o problémech Bouškové: Tohle způsobilo hrozný zásah v hlavě

Vydra o problémech Bouškové: Tohle způsobilo hrozný zásah v hlavě

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Spodní prádlo podle znamení: V jakém se budete cítit nejlépe?

Spodní prádlo podle znamení: V jakém se budete cítit nejlépe?

Ženy.cz Ženy, noste rtěnky! S jakým odstínem se budete cítit skvěle a okolí si vás zamiluje?

Ženy, noste rtěnky! S jakým odstínem se budete cítit skvěle a okolí si vás zamiluje?

Blesk.cz Finále Hell’s Kitchen Česko: Kuba převařil i Masterchefa!

Finále Hell’s Kitchen Česko: Kuba převařil i Masterchefa!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy 7 nejhorších tarotových karet, které děsí kartářky. Tyhle si rozhodně nechcete vytáhnout!

7 nejhorších tarotových karet, které děsí kartářky. Tyhle si rozhodně nechcete vytáhnout!

Další doporučené recepty:

Sojové výpečky (vrabci)
Sojové výpečky (vrabci)
Sójový salát II.
Sójový salát II.
Sojový salát se sýrem a zeleninou
Sojový salát se sýrem a zeleninou
Sola s kari omáčkou
Sola s kari omáčkou
Soňa
Soňa
Sopa de ajo
Sopa de ajo
  • Recepty.cz
  • Sójový segedín
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact