• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sojová pečeně
Napište svůj komentář k receptu

Sojová pečeně

autor: VeganIfka
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sojová pečeně
Sojová pečeně
Sojová pečeně
Sojová pečeně
Sojová pečeně
Sojová pečeně
Sojová pečeně
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Na uvaření plátků
    • 1
      balení sojové maso
    • 1
      ks knorr bohatý bujon zeleninový
    • sojová omáčka
    • grilovací koření
  • Marináda
    • hořčice plnotučná
    • kečup - jemný
    • grilovací koření
    • sojová omáčka
    • černý pepř
    • slunečnicový olej
    • cibule

Postup přípravy receptu

1
Sojové plátky napřed zalijeme v míse horkou vodou, necháme odstát ( tím se zbavíme z velké části sojové moučné chuti ) Vodu vylijeme, nalijeme čistou a dáme vařit. Do vody přidáme sojovku, sůl, zel. bůjón, a jakékoliv koření, které máte rádi :-) Já dala grilovací koření a kajenský pepř. Necháme povařit. Potom co se plátky uvaří, necháme vychladnout a rukama z nich vymačkáme přebytečnou vodu

RADA: VIDEO, jak na pikantní pečenou cizrnu!

2
Mezitím si připravím do misky marinádu: olej, kečup, hořčice, koření, následovně vložíme maso do marinády, pěkně potřeme z obou stran a pokapeme sojovkou. Je lepší když je většina plátků ponořená v marinádě, ale není nutné. Já si ještě vzala misku, kde jsem maso přikryla sáčkem a na něj dala talířek a tím jsem maso zatížila a to se úplně ponořilo. Já nechala maso marinovat 6 hodin, ale čím déle necháte maso v marinádě - a to kdykoliv, tím je chuť lepší, takže když si jej necháte v lednici odležet 24 hodin.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Potom plátky vyskládat na plech ( není potřeba jej mazat olejem, stačí nám naše marináda ) a položíme na maso plátky cibule, a podlijeme trochou vody. Dáme do trouby a pečeme. Mezitím podlévámě vodou, dle potřeby a kontrolujeme, v půlce procesu otočíme. Až bude maso hotové poznáte podle cibulky a podle barvy masa.
4
Můžu říct že jsem maso vyndala a nechala ho v lednici do druhého dne a chutnalo úplně jinak než po vytažení z trouby. Druhy den to chutnalo jak pečeně z trouby. Takže doporučuju si to udělat den předem, a podávat následující den :-) Jako přílohu doporučuji bramborovou kaši.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Veganský thajský sójový guláš

Veganský thajský sójový guláš

Veganská houbová omáčka

Veganská houbová omáčka

Veganská focaccia

Veganská focaccia

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černý pepř Cibule Grilovací koření Hořčice plnotučná Kečup - jemný Knorr Bohatý bujon zeleninový Slunečnicový olej Sojová omáčka Sojové maso

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ředkvičkový salát

Ředkvičkový salát

Kuře a la kachna II.

Kuře a la kachna II.

Chutní šnečci

Chutní šnečci

Grahamové rohlíky

Grahamové rohlíky

Třešňovo-čokoládové muffiny

Třešňovo-čokoládové muffiny

Makrelová pomazánka

Makrelová pomazánka

Vepřový steak s hranolkami

Vepřový steak s hranolkami

Dušená mrkev v mletém mase

Dušená mrkev v mletém mase

Mistrovský bramborový salát

Mistrovský bramborový salát

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Poslední sledované recepty

31
Klasické lečo
Klasické lečo
21
Broskvový džem (marmeláda)
Broskvový džem …
19
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
19
Plněné papriky v rajčatové omáčce
Plněné papriky v…
16
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Zpěvák megahitu Human Rag’n’Bone Man: Místo koncertu skončil ve špitále!

Zpěvák megahitu Human Rag’n’Bone Man: Místo koncertu skončil ve špitále!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Soft tacos s grilovaným kuřetem
Soft tacos s grilovaným kuřetem
Sója s houbami
Sója s houbami
Sojčí těstovinový salát
Sojčí těstovinový salát
Sojová směs na topinky, těstoviny...
Sojová směs na topinky, těstoviny...
Sójová vosí hnízda
Sójová vosí hnízda
Sójové kostky na kari
Sójové kostky na kari
  • Recepty.cz
  • Sojová pečeně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact