• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sojová pečeně
Napište svůj komentář k receptu

Sojová pečeně

autor: VeganIfka
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sojová pečeně
Sojová pečeně
Sojová pečeně
Sojová pečeně
Sojová pečeně
Sojová pečeně
Sojová pečeně
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Na uvaření plátků
    • 1
      balení sojové maso
    • 1
      ks knorr bohatý bujon zeleninový
    • sojová omáčka
    • grilovací koření
  • Marináda
    • hořčice plnotučná
    • kečup - jemný
    • grilovací koření
    • sojová omáčka
    • černý pepř
    • slunečnicový olej
    • cibule

Postup přípravy receptu

1
Sojové plátky napřed zalijeme v míse horkou vodou, necháme odstát ( tím se zbavíme z velké části sojové moučné chuti ) Vodu vylijeme, nalijeme čistou a dáme vařit. Do vody přidáme sojovku, sůl, zel. bůjón, a jakékoliv koření, které máte rádi :-) Já dala grilovací koření a kajenský pepř. Necháme povařit. Potom co se plátky uvaří, necháme vychladnout a rukama z nich vymačkáme přebytečnou vodu

RADA: VIDEO, jak na pikantní pečenou cizrnu!

2
Mezitím si připravím do misky marinádu: olej, kečup, hořčice, koření, následovně vložíme maso do marinády, pěkně potřeme z obou stran a pokapeme sojovkou. Je lepší když je většina plátků ponořená v marinádě, ale není nutné. Já si ještě vzala misku, kde jsem maso přikryla sáčkem a na něj dala talířek a tím jsem maso zatížila a to se úplně ponořilo. Já nechala maso marinovat 6 hodin, ale čím déle necháte maso v marinádě - a to kdykoliv, tím je chuť lepší, takže když si jej necháte v lednici odležet 24 hodin.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Potom plátky vyskládat na plech ( není potřeba jej mazat olejem, stačí nám naše marináda ) a položíme na maso plátky cibule, a podlijeme trochou vody. Dáme do trouby a pečeme. Mezitím podlévámě vodou, dle potřeby a kontrolujeme, v půlce procesu otočíme. Až bude maso hotové poznáte podle cibulky a podle barvy masa.
4
Můžu říct že jsem maso vyndala a nechala ho v lednici do druhého dne a chutnalo úplně jinak než po vytažení z trouby. Druhy den to chutnalo jak pečeně z trouby. Takže doporučuju si to udělat den předem, a podávat následující den :-) Jako přílohu doporučuji bramborovou kaši.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Veganský thajský sójový guláš

Veganský thajský sójový guláš

Veganská houbová omáčka

Veganská houbová omáčka

Veganská focaccia

Veganská focaccia

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černý pepř Cibule Grilovací koření Hořčice plnotučná Kečup - jemný Knorr Bohatý bujon zeleninový Slunečnicový olej Sojová omáčka Sojové maso

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablka v županu

Jablka v županu

Zapékaná kapusta s rýží

Zapékaná kapusta s rýží

Kuřecí nudličky s Nivou a šunkou

Kuřecí nudličky s Nivou a šunkou

Čevabčiči na chorvatský způsob

Čevabčiči na chorvatský způsob

Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou

Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou

Bábovka s kysanou smetanou na plech

Bábovka s kysanou smetanou na plech

Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Avokádové lanýže

Avokádové lanýže

Limetkový krém

Limetkový krém

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Poslední sledované recepty

22
Buřty na pivu
Buřty na pivu
19
Ořechová bábovka III.
Ořechová bábovka III.
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Mrkvové smoothie s jogurtem
Mrkvové smoothie s…
17
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Zpěvák megahitu Human Rag’n’Bone Man: Místo koncertu skončil ve špitále!

Zpěvák megahitu Human Rag’n’Bone Man: Místo koncertu skončil ve špitále!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Soft tacos s grilovaným kuřetem
Soft tacos s grilovaným kuřetem
Sója s houbami
Sója s houbami
Sojčí těstovinový salát
Sojčí těstovinový salát
Sojová směs na topinky, těstoviny...
Sojová směs na topinky, těstoviny...
Sójová vosí hnízda
Sójová vosí hnízda
Sójové kostky na kari
Sójové kostky na kari
  • Recepty.cz
  • Sojová pečeně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact