• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sojčí těstovinový salát
Napište svůj komentář k receptu

Sojčí těstovinový salát

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sojčí těstovinový salát
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček těstoviny drobnější
    • 150
      g šunkový salám
    • 1
      ks brokolice
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      ks nakládaná kukuřice
    • 1
      ks paprika
    • 150
      g tvrdý sýr
    • 2
      lžíce bílý jogurt
    • 2
      lžíce majonéza
    • česnek
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Těstoviny uvaříme klasickým způsobem dle návodu.
2
Po uvaření je propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Přidáme kukuřici, uvařenou brokolici rozebranou na miniaturní částečky, barevnou papriku nakrájenou nadrobno, nakrájený šunkový salám a nahrubo nastrouhaný sýr.
3
Zálivka: zakysaná smetana + 2 lžíce jogurtu + 2 lžíce majolky + rozmačkaný česnek, sůl a pepř dle chuti.
4
Všechny ingredience smícháme dohromady, promícháme s těstovinami a dáme vychladit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Těstovinový salát s tuňákem a mozzarellou

Těstovinový salát s tuňákem a…

Těstovinový salát Moravanka

Těstovinový salát Moravanka

Těstovinový salát s tuňákem

Těstovinový salát s tuňákem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 27. 8. 2006 14:08

    Jo, souhlsím, na těstovinách se nevyplatí šetřit. My kupujeme taky kvalitní italské a 1 krabice je dostatečná na oběd pro celou rodinu. A vzhledem, že k tomu jen nastrouhám sýr a dám na stůl hořčici, kečup, majonézu a na jemno nasekanou cibulku a rozetřený česnek (tedy žádné maso) tak to zase tak drahý oběd není :o))

  • Silvie | 27. 6. 2006 06:59

    Nevim,jestli se zde smi zminit konkretni znacka testovin,ale ja pouzivam Panzani nebo Adriana(tyto jsou ceske) a oboje jsou vyborne...

  • Ivana Přikrylová | 13. 6. 2006 14:41

    Přidávám se k paní Oumarové, těstoviny kupuji zásadně italské, protože jsou z kvalitní semolinové mouky a rovněž NEPROPLACHUJU a přesto se nelepí.

  • Iva | 13. 6. 2006 14:20

    přesně - největší problém s vařením těstovin - brejle na nose, pak zamlžené a následné šátrání po kuchyni....

  • Zdena z JM | 13. 6. 2006 14:06

    I když kupuji raději české výrobky,co se týká těstovin,kupuji pouze italské.České se s italskými nedají srovnat,díky pšenici,která u nás zkrátka neroste.Těstoviny vařím pouze v osolené vodě bez oleje.Po uvaření je scedím a teprve potom přidám trochu oleje.Promíchám a ani po vychladnutí se mi nikdy neslepily.

  • Alena Tarabová | 13. 6. 2006 13:00

    Děvčata díky za rady, jsem na tom stejně, ale fakt si přečtu co je na sáčku, nerada čtu, bude to tím, že písmo je mrňavé a nerada mám při vaření dvoje brýle. Jedny stačí až, až, pokaždé se zamlží když to nejméně potřebuju. Hezký den!

  • Jaroslava Oumarová | 13. 6. 2006 12:52

    Dámy, věřte mi, když těstoviny budete vařit v dostatečném množství vody (3-4 l ) a neuvaříte je moc, neslepí se:-))

  • Zuzana Šindlerová | 13. 6. 2006 12:47

    Kdo má rád krabí tyčinky, jsou moc dobré místo šunkového salámu, nakrájené na jemno. Můžou se dát syrové nebo lehce opečené na trošce másla. Těstoviny taky pořád proplachuji vodou, připadne mně, že i ty italské kdyby se nechaly jen vychládnout, tak se slepí.

  • Jana Tomčíková | 13. 6. 2006 12:24

    Aleno, taky těstoviny proplachuji studenou vodou, když je vařím před zapékáním v troubě.Kdybych je nepropláchla, dopadlo by to bledě(slepenec jako hrom).A používám klasické české těstoviny, myslím, že je vyrábí firma PENAM.

  • Jaroslava Oumarová | 13. 6. 2006 12:13

    Ještě jsem zapomněla napsat, že dřívějším proplachováním se z těstovin odplavoval přebytečný škrob. Tím, jak dlouho stály ve vodě v hrnci, byly slizké, nabobtnalé - jistě si dobře pamatujeme školní jídelny. Tam to propláchnutí bývalo namístě. Naštěstí se s příchodem italských těstovin mnoho změnilo:-))

  • Jaroslava Oumarová | 13. 6. 2006 12:05

    Aleno, všimněte si, že na obalech na těstoviny byl dříve jiný postup: vařit krátce, nechat pod utěrkou a pokličkou dojít a propláchnout. Taky se dával tuk do vody při vaření. Současné těstoviny jsou vyráběné z kvalitnějších surovin. Nemusí se dávat olej do vody, vaří se jen nezbytně dlouho al dente a neproplachují se. Myslím, že je to tím, že s vodou se odplaví chuť. Zkuste jednou nepropláchnout a uvidíte, že jsou mnohem chutnější.

  • Alena Tarabová | 13. 6. 2006 11:33

    Proč se neproplachují? Já je proplachuju pokaždé. Dělám něco špatně?

  • Jaroslava Oumarová | 13. 6. 2006 10:42

    Těstoviny se po uvaření neproplachují studenou vodou. Jinak salát dělám hodně podobně:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty Těstoviny & rizota
Pokrmy Ostatní Z těstovin Pro děti Saláty Oběd Večeře Vaření Děti Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Brokolice Česnek Majonéza Nakládaná kukuřice Paprika Sůl Šunkový salám Těstoviny Tvrdý sýr Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékaná kapusta

Zapékaná kapusta

Chilli con carne V.

Chilli con carne V.

Čočkový prívarok

Čočkový prívarok

Hummus II.

Hummus II.

Jablečný koláč (buchta)

Jablečný koláč (buchta)

Bramborový knedlík podle norem

Bramborový knedlík podle norem

Lilkový tatarák

Lilkový tatarák

Kiwi smoothie

Kiwi smoothie

Cibulová sladkokyselá omáčka / zadělávaná cibule

Cibulová sladkokyselá omáčka /…

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
27
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
25
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
21
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Velký návrat Charlotte Gottové (19): Svůdná kráska!

Velký návrat Charlotte Gottové (19): Svůdná kráska!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Další doporučené recepty:

Sodovková buchta
Sodovková buchta
Soft tacos s grilovaným kuřetem
Soft tacos s grilovaným kuřetem
Sója s houbami
Sója s houbami
Sojová pečeně
Sojová pečeně
Sojová směs na topinky, těstoviny...
Sojová směs na topinky, těstoviny...
Sójová vosí hnízda
Sójová vosí hnízda
  • Recepty.cz
  • Sojčí těstovinový salát
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact