• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sníh do kremrolí
Napište svůj komentář k receptu

Sníh do kremrolí

autor: DvorakovaKaterina
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 49
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sníh do kremrolí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na sníh
    • 3
      ks bílek
    • sůl špetka, nebo kapka citronové šťávy
  • Na cukrový rozvar
    • 1
      hrnek cukr
    • 1
      hrnek voda

Postup přípravy receptu

1
Z bílků a pár zrnek soli (nebo kapky citronové šťávy) ušleháme hustý sníh. (Nejprve se šlehá na pomalou rychlost, která se postupně zvyšuje). V hrnci si svaříme cukr s vodou v hustý cukrový rozvar. Vaříme pomalu a necháme postupně vyvařovat vodu, aby byl rozvar ve správné hustotě. Správnou hustotu poznáme tak, že do cukrového rozvaru během vaření namočíme očko a vyplní-li se očko cukrovým rozvarem, foukneme do něj. Vytvoří-li se dlouhý řetěz, sejmeme z ohně a pomalu zalijeme a zašleháme do bílkového sněhu. Poté na pomalou rychlost sníh došleháme až do uplného vychladnutí.
2
Takto připravený sníh je ideální do plnění kremrolí, protože nevodovatí a tudíž nevytéká.
3
Tento recept je od Vladimíra Krofty, šéfcukráře hotelu Corinthia.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sníh na perníčky

Sníh na perníčky

Sníh v piškotech

Sníh v piškotech

Párek v kremroli dle Ládi Hrušky

Párek v kremroli dle Ládi Hrušky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Daniela | 27. 4. 2015 10:55

    Když se dá menší hrnec až do horké vody, tak se bílky uvaří. Šlehat se musí nad párou a ne v horké vodě. Svařený cukr je rychlejší a dobrý.

  • Milada | 10. 7. 2014 12:35

    To není vůbec dobry recept?? a to jsem vyučená kuchařka a praxe mám asi 38,let blbější recept jsem nikdy nedělala a vracím se ke dřívějšímu receptu,ty nové recepty nejsou opravdu dobre fakt ne!! :'(

  • Milada | 10. 7. 2014 12:32

    Tak nevím kde jsem udělala chybu,je to navyhození,prostě můžu tak malovat perničky :-D

  • Kačka | 10. 3. 2013 20:14

    Super, zadařilo se :-) Doporučuju!

  • Marie | 16. 1. 2013 19:06

    Tak nevím, kde jsem udělala chybu :-(. Mě se to teda nepovedlo, neztuhlo mi to.

  • ¨Zuzka | 7. 9. 2012 17:54

    Je to úžasné, zvládla to i moje dcera (14) , která teprve začíná dělat močníky.Dík za recept.

  • Eva | 20. 12. 2010 15:20

    Tento sníh je moc fajn, nesmíte si ovšem nalít rozvařený cukr na prsty šlehající ruky jako já kdysi v mládí, když jsem ještě neměla elektrický šlehač. Fuj, ještě teď se z toho ježím.

  • Dagmar Dočkalová | 24. 6. 2010 17:16

    Tenhle recept znám a taky dělám,není tak zdlouhavý jako klasický sníh nad parou.

  • Michaela Linhartová | 19. 6. 2010 21:49

    Já dělám jednoduší způsob. Dělám ve vodní lázni tzn. větší hrnec napustit vodou dát na sporák a do vody dát menší hrnec, šlehat 4 bílky a postupně přidávat 20 dkg cukru krupice. Šleháme do zhoustnutí.

  • Anna Č. | 16. 6. 2008 20:33

    Může být velmi dobré.Dík za recept.Dávám 1.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené brambory s mletým masem a rajčaty

Zapečené brambory s mletým masem a…

Sněhové pusinky

Sněhové pusinky

Vánočka z domácí pekárny

Vánočka z domácí pekárny

Koláč s nemletým mákem, ovocem a drobenkou

Koláč s nemletým mákem, ovocem a…

Ananasové řezy "Piña Colada"

Ananasové řezy "Piña Colada"

Cuketová buchta ala brownies

Cuketová buchta ala brownies

Dietní bezlepková žemlovka

Dietní bezlepková žemlovka

Vláčný makovník / makovec

Vláčný makovník / makovec

Krkovička po maďarsku

Krkovička po maďarsku

Doporučujeme

20 minut
Letní těstoviny

Letní těstoviny

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

44
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
32
Plněné papriky na cuketách (lilku) - pečené
Plněné papriky na…
29
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
29
Kaštanové crème brûlée
Kaštanové crème brûlée
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální na teplé letní dny
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry,…
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies nebo muffiny
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku,…
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje snadné hubnutí i lepší trávení. Může to fungovat?
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje…
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento snadný trik?
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento…
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
AHA.cz Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Mimibazar Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Puntíky jsou trendy pro každou ženu: Na co dát ale pozor ve zralém věku?

Puntíky jsou trendy pro každou ženu: Na co dát ale pozor ve zralém věku?

Ženy.cz 6 maličkostí, které vám zlepší paměť i soustředění

6 maličkostí, které vám zlepší paměť i soustředění

Blesk.cz Divoký večírek Petra Jandy: Sexy cirkusačky a Pirk jako svalovec!

Divoký večírek Petra Jandy: Sexy cirkusačky a Pirk jako svalovec!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

  • Recepty.cz
  • Sníh do kremrolí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact