• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Snídaně na druhý den
Napište svůj komentář k receptu

Snídaně na druhý den

autor: Pastis
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Snídaně na druhý den
Snídaně na druhý den
Snídaně na druhý den
Snídaně na druhý den
Snídaně na druhý den
Snídaně na druhý den
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks bageta Nebo chlebíčková veka
    • 0,50
      l mléko
    • 8
      ks vejce
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce vanilková tresť
    • 1
      lžička skořice Mletá
    • 2
      lžíce máslo Nebo margarin nakrájený na malé kousky

Postup přípravy receptu

1
Vymažte tukem pekáč o přibližných rozměrech 30x20x5. Nařežte veku či bagetu na silnější plátky (3 cm) a položte je v jedné vrstvě do pekáče těsně vedle sebe. Ve větší míse vyšlehejte vejce s ostatními přísadami vyjma másla a zalijte směsí plátky v pekáči. Pokryjte víkem nebo alobalem a nechejte přes noc v lednici.
2
Druhý den ráno, ten první co vejde do kuchyně, sundá s pekáče alobal či víko, rozdělí v malých kouskách 2 lžíce másla na všechny plátky směsí nasáklé veky a vloží pekáček do trouby. Zapne na 175 °C a peče 45-50 minut, až je veka trochu nafouklá a lehce hnědá. Pekáč pak vyndáme z trouby a necháme asi 5 minut ustát.
3
Následně krájíme porce a servírujeme je buď s javorovým syrupem, medem, jogurtem nebo kysanou smetanou a čerstvým nebo kompotovaným ovocem. Co vystydne a zbyde ovšem chutná dobře také.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kolečka den a noc

Kolečka den a noc

Cukrové motánky - cukroví pro všední den

Cukrové motánky - cukroví pro všední…

Lasagne se třemi druhy sýra

Lasagne se třemi druhy sýra

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 9. 5. 2011 23:25

    ...trochu nafouklá veka :-D - giganticky, ale po vyndání trochu splaskla ;-) ...

  • Simča Sládková | 22. 11. 2006 00:01

    No zajímavy ano, ale u nás od prvního vejití do kuchyně zhruba do 30 minut všichni opouštějí byt... tak snad je to na víkend...

  • Gabriela B | 21. 11. 2006 21:18

    Výborné. Něco podobného znám pod názvem French Toast (francouzský toust). Moje oblíbená snídaně. Akorát, že plátky veky opékám do zlatova na másle. Určitě vyzkouším tuhle variantu v troubě.

  • Di | 21. 11. 2006 08:03

    Rozhodně zajímavý nápad.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Snídaně Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bageta Cukr krupice Máslo Mléko Skořice Sůl Vanilková tresť Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hamburská vepřová kýta

Hamburská vepřová kýta

Rybízová pěna

Rybízová pěna

Kedlubnová krupicová polévka

Kedlubnová krupicová polévka

Jahodové knedlíky-nejrychlejší

Jahodové knedlíky-nejrychlejší

Kuřecí prsa na pórku

Kuřecí prsa na pórku

Masovo-zeleninová rýže

Masovo-zeleninová rýže

Zapečená brokolice se zeleninou a šunkou

Zapečená brokolice se zeleninou a…

Tuňákový salát s cottage sýrem

Tuňákový salát s cottage sýrem

Salát Nicoise

Salát Nicoise

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

165
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
146
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
109
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
86
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s…
43
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Sněhový dortík
Sněhový dortík
Sněhový koláč s marmeládou
Sněhový koláč s marmeládou
Sněhový linzert
Sněhový linzert
Snídaňová jablečná miska
Snídaňová jablečná miska
Snídaňová tortilla
Snídaňová tortilla
Snídaňová tortilla s volským okem, slaninou a kukuřicí
Snídaňová tortilla s volským okem,…
  • Recepty.cz
  • Snídaně na druhý den
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact