• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šneky s vanilkovou náplní
Napište svůj komentář k receptu

Šneky s vanilkovou náplní

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 28
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šneky s vanilkovou náplní
Šneky s vanilkovou náplní
Šneky s vanilkovou náplní
Šneky s vanilkovou náplní
Šneky s vanilkovou náplní
Šneky s vanilkovou náplní
Šneky s vanilkovou náplní
Šneky s vanilkovou náplní
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 250
      g hladká mouka
    • 80
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks sušené droždí nebo půl kostky čerstvého
    • 250
      ml mléko vlažné
    • 100
      g rozpuštěné máslo
    • 1
      ks žloutek
  • Dále:
    • 800
      ml mléko
    • 2
      ks vanilkový pudink sypký
    • 5
      lžíce cukr krupice dle chuti, cca 4 -
    • 50
      g máslo + máslo nebo olej na vymazání formy
    • rozinky nebo brusinky - nejsou nutné

Postup přípravy receptu

1
Mouky nasypeme do mísy, přidáme vanilkový cukr a vše promícháme. Uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme moučkový cukr a droždí, přidáme žloutek, zalijeme polovinou mléka a mírně promícháme na řidší kašičku, poté přilijeme zbylé mléko, vlažné rozpuštěné máslo a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě, pod utěrkou kynout zhruba 45 minut.
2
Během kynutí těsta uvaříme z mléka, cukru a pudinků tužší pudink, do kterého vmícháme po uvaření (již bez vaření) 50 gramů másla a necháme zchladnout. Postačí, když bude vlažný. Milovníci brusinek nebo rozinek je též mohou vmíchat do pudinku.
3
Po vykynutí těsto zlehka ještě jednou propracujeme a na pomoučněném stole rozválíme na tenký obdélníkový plát, který potřeme připraveným pudinkem. Potřený plát svineme na délku do rolády, kterou pokrájíme nití na zhruba 12 dílů, které naskládáme do koláčové nebo dortové formy (32 cm), případně pekáčku vymazaného máslem nebo olejem, případně vyloženého pečícím papírem, který potřeme máslem nebo pokapeme olejem a necháme ještě 10 minut odpočinout.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

4
Formu vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů a pečeme přibližně 40 minut. Lze upéct i v remosce o průměru cca 32 cm a to bez odpočinutí, zhruba 45 minut.
5
Po zchladnutí šneky od sebe oddělíme, posypeme (nemusíme) moučkovým cukrem a podáváme. Je to vláčné a nadýchané, celkem jednoduché a finančně nenáročné sladké pohoštění, které může posloužit i jako sladký oběd.

RADA: VIDEO, jak na nekynuté lívance bez vajec!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šneci z rebarbory

Šneci z rebarbory

Švýcarky - skořicové šneky

Švýcarky - skořicové šneky

Šneci nejen s tvarohem

Šneci nejen s tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Rozinky Rozpuštěné máslo Sušené droždí Vanilkový cukr Vanilkový pudink Žloutek

Míša řezy krok za krokem

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Bábovka vídeňská

Bábovka vídeňská

Alfédovy panenky

Alfédovy panenky

Vídeňská vařená bábovka

Vídeňská vařená bábovka

Kořeněná panenka ve slanině

Kořeněná panenka ve slanině

Hrnečková bublanina

Hrnečková bublanina

Jablečný piškot (korpus)

Jablečný piškot (korpus)

Lehké a křupavé vafle

Lehké a křupavé vafle

Jednoduchá pomazánka s Romadurem

Jednoduchá pomazánka s Romadurem

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Míša řezy krok za krokem

Poslední sledované recepty

19
Bezinková limonáda
Bezinková limonáda
17
Hruškový kompot po našem
Hruškový kompot po našem
15
Klasické lečo
Klasické lečo
14
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
12
Srbské rizoto
Srbské rizoto

Zajímavé články

Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
AHA.cz Herečka Markéta Plánková: Razantní změna vzhledu!

Herečka Markéta Plánková: Razantní změna vzhledu!

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Usedlý manšestr? Monika Absolonová ho přeměnila v trend, který dokáže omladit!

Usedlý manšestr? Monika Absolonová ho přeměnila v trend, který dokáže omladit!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Ornella Koktová (32): Dojemné smíření se sestrou Charlotte (28)!

Ornella Koktová (32): Dojemné smíření se sestrou Charlotte (28)!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Další doporučené recepty:

Šneci z remosky - na slano
Šneci z remosky - na slano
Šnečky s nivou
Šnečky s nivou
Šnekový beránek
Šnekový beránek
Šneky z listového těsta
Šneky z listového těsta
Šodó
Šodó
Šopská klasika
Šopská klasika
  • Recepty.cz
  • Šneky s vanilkovou náplní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact