• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šneci po Burgundsku
Napište svůj komentář k receptu

Šneci po Burgundsku

0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 240 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šneci po Burgundsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Šneci po Burgundsku
    • 48
      ks zahradní šneci
  • Zeleninový vývar
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      ks cibule
    • 100
      ml bílé víno
    • 3
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření
    • 15
      g sůl
  • Máslo na šneky
    • 100
      g petrželka Hladkolistá
    • 50
      ml bílé víno
    • 50
      g chleba Toastový bez kůrky
    • 500
      g máslo
    • 20
      ml anýzová pálenka Pastis
    • 30
      g česnek
    • 30
      g šalotka
    • 20
      g sůl

Postup přípravy receptu

1
Šneky vaříme ve vodě s octem okolo jedné hodiny, pak je vyjmeme a vidličkou oddělíme maso od ulit. Ulity vrátíme do vody s octem a necháme vyvařit další hodinu a půl. Šnečí maso očistíme a uvaříme v zeleninovém vývaru s bílým vínem. Vaříme pomalým, táhlým varem okolo 4 hodin. Poté šneky vyndáme a necháme okapat.
2
Hladkolistou petržel rozmixujeme, přidáme toustový chléb bez kůrky, celé dohromady znovu rozmixujeme a dáme stranou. Vezmeme si máslo, které jsme nechali trošku povolit a vmícháme do něj sůl, bílé víno, pastis, česnek nastrouhaný najemno a šalotku nakrájenou najemno. Nakonec přidáme hladkolistou petržel rozmixovanou s toustovým chlebem a vše zapracujeme.
3
Do vyvařených okapaných ulit vložíme na dno trošku připraveného másla na šneky, přidáme šnečí maso, a poté opět navrch přidáme trochu másla. Gratinujeme v troubě rozpálené na 200°C po dobu 7-8minut. Podávat můžeme s francouzskou bagetou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mušle (Slávky) s rajčaty

Mušle (Slávky) s rajčaty

Šneci s bylinkovým máslem

Šneci s bylinkovým máslem

Vařené mušle

Vařené mušle

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anýzová pálenka Bílé víno Bobkový list Česnek Chleba Cibule Máslo Mrkev Nové koření Petrželka Šalotka Sůl Zahradní šneci

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Nakládané brusinky

Nakládané brusinky

Smažený tvarůžek v hermelínu

Smažený tvarůžek v hermelínu

Zeleninovo-ovocný salát s dresingem

Zeleninovo-ovocný salát s dresingem

Salát z červeného zelí IV.

Salát z červeného zelí IV.

Jednoduché lečo z trouby

Jednoduché lečo z trouby

Ananasové řezy "Piña Colada"

Ananasové řezy "Piña Colada"

Jablečný závin z listového těsta

Jablečný závin z listového těsta

Kachna s nádivkou - nejen velikonoční

Kachna s nádivkou - nejen velikonoční

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Poslední sledované recepty

279
Salát se šunkou a vejci
Salát se šunkou a vejci
200
Souvlaki s tzatziki
Souvlaki s tzatziki
186
Veganský "vaječný" likér
Veganský "vaječný" likér
37
Ricottový piškotový dortík (Ricotta poundcake)
Ricottový piškotový…
33
Jahodové lívanečky II.
Jahodové lívanečky II.

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Hvězda seriálu Polabí Aneta Kernová: Debut v New Yorku!

Hvězda seriálu Polabí Aneta Kernová: Debut v New Yorku!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Šneci naslano nejen s cuketou
Šneci naslano nejen s cuketou
Šneci nejen s tvarohem
Šneci nejen s tvarohem
Šneci plnění tvarohem
Šneci plnění tvarohem
Šneci s anglickou slaninou a kořením
Šneci s anglickou slaninou a kořením
Šneci s bylinkovým máslem
Šneci s bylinkovým máslem
Šneci z listového těsta se slaninou a paprikou
Šneci z listového těsta se slaninou a…
  • Recepty.cz
  • Šneci po Burgundsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact