• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šneci po Burgundsku
Napište svůj komentář k receptu

Šneci po Burgundsku

0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 240 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šneci po Burgundsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Šneci po Burgundsku
    • 48
      ks zahradní šneci
  • Zeleninový vývar
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      ks cibule
    • 100
      ml bílé víno
    • 3
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření
    • 15
      g sůl
  • Máslo na šneky
    • 100
      g petrželka Hladkolistá
    • 50
      ml bílé víno
    • 50
      g chleba Toastový bez kůrky
    • 500
      g máslo
    • 20
      ml anýzová pálenka Pastis
    • 30
      g česnek
    • 30
      g šalotka
    • 20
      g sůl

Postup přípravy receptu

1
Šneky vaříme ve vodě s octem okolo jedné hodiny, pak je vyjmeme a vidličkou oddělíme maso od ulit. Ulity vrátíme do vody s octem a necháme vyvařit další hodinu a půl. Šnečí maso očistíme a uvaříme v zeleninovém vývaru s bílým vínem. Vaříme pomalým, táhlým varem okolo 4 hodin. Poté šneky vyndáme a necháme okapat.
2
Hladkolistou petržel rozmixujeme, přidáme toustový chléb bez kůrky, celé dohromady znovu rozmixujeme a dáme stranou. Vezmeme si máslo, které jsme nechali trošku povolit a vmícháme do něj sůl, bílé víno, pastis, česnek nastrouhaný najemno a šalotku nakrájenou najemno. Nakonec přidáme hladkolistou petržel rozmixovanou s toustovým chlebem a vše zapracujeme.
3
Do vyvařených okapaných ulit vložíme na dno trošku připraveného másla na šneky, přidáme šnečí maso, a poté opět navrch přidáme trochu másla. Gratinujeme v troubě rozpálené na 200°C po dobu 7-8minut. Podávat můžeme s francouzskou bagetou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mušle (Slávky) s rajčaty

Mušle (Slávky) s rajčaty

Šneci s bylinkovým máslem

Šneci s bylinkovým máslem

Vařené mušle

Vařené mušle

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anýzová pálenka Bílé víno Bobkový list Česnek Chleba Cibule Máslo Mrkev Nové koření Petrželka Šalotka Sůl Zahradní šneci

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Židovské řízky

Židovské řízky

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Napoleon řezy II.

Napoleon řezy II.

Univerzální dortový korpus

Univerzální dortový korpus

Výborná chlebíčková pomazánka

Výborná chlebíčková pomazánka

Babiččin koláč

Babiččin koláč

Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou

Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou

Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

Halloumi z grilu na salátu

Halloumi z grilu na salátu

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Poslední sledované recepty

39
Klasické lečo
Klasické lečo
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
19
Pastéis de nata
Pastéis de nata
19
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Ornella shazuje kila a posílá: Žhavé pozdravy z Francie!

Ornella shazuje kila a posílá: Žhavé pozdravy z Francie!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Šneci naslano nejen s cuketou
Šneci naslano nejen s cuketou
Šneci nejen s tvarohem
Šneci nejen s tvarohem
Šneci plnění tvarohem
Šneci plnění tvarohem
Šneci s anglickou slaninou a kořením
Šneci s anglickou slaninou a kořením
Šneci s bylinkovým máslem
Šneci s bylinkovým máslem
Šneci z listového těsta se slaninou a paprikou
Šneci z listového těsta se slaninou a…
  • Recepty.cz
  • Šneci po Burgundsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact