• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Snadný štrůdl
Napište svůj komentář k receptu

Snadný štrůdl

autor: niobe
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 19
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Snadný štrůdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 250
      g hera nebo změklé máslo
    • 2
      lžíce citronová šťáva nebo ocet
    • 0,25
      lžička sůl
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      kg jablka
    • 3
      balíček vanilkový cukr
    • 60
      g cukr krystal nebo hnědého cukru
    • kokos
    • skořice
    • vlašské ořechy
    • 0,13
      l vlažná voda

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, másla, vajec, vody a octa (citronové šťávy) zaděláme těsto, nejdůležitější je osolit ho! Poté si těsto rozdělíme na tři přibližně stejné části a necháme chvíli odležet v lednici. Mezitím si nastrouháme na hrubo asi 1 kg jablek bez slupek. Z každé třetiny těsta rozválíme přibližně dlouhý obdélník, na který rozprostřeme jablka asi v půl centimetrové vrstvě tak, že necháme 2 cm od krajů a 3 cm od vzdálenějšího konce bez jablek. Každou třetinu posypeme jedním vanilkovým cukrem, je-li třeba přisladíme ještě krystalem (hnědým cukrem), poprášíme skořicí, kokosem a přidáme mleté (nebo drcené) vlašské ořechy. Zavineme od nejbližšího konce a opatrně přeneseme na pekáč (nevymazaný, nevystlaný papírem). Opakujeme se všemi třemi šiškami. Štrůdl není nutno potírat rozkvedlaným vejcem.
2
Pečeme na 180° 15 minut, poté stáhneme na 150° a dopečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosový dort - výborný a snadný

Kokosový dort - výborný a snadný

Snadný marinovaný losos

Snadný marinovaný losos

Slaný veganský štrůdl

Slaný veganský štrůdl

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • lili774 | 23. 4. 2012 08:17

    V sobotu jsem recept vyzkoušela. Postup popsaný výborně. I těsto se dobře vyválelo a nelepilo. :-) Jenom, bylo po upečení bledé. Bylo napsáno nepotírat vejcem,ale příště bych ho potřela. ;-) Vnoučkovi moc a moc chutnal.

  • Jarka O. | 20. 10. 2010 21:06

    Takže recept dostal pětku, protože nějaký brigádník při přepisování odfláknul práci...ale hlavně kvůli němu budou lidi mít pokažené těsto. Doufám, že MF pohnala tyto brigádníky k zodpovědnosti, pokud to nebyly najaté ratolesti samotných šéfů 8-) :-$

  • Klára K. | 20. 10. 2010 21:00

    Mám dojem, že chyba sa musela stať pri editovaní receptu, ten liter vody, je nezmysel.

  • Simča S.
    Simča S. | 20. 10. 2010 19:44

    Tedy litr vody je naprostý nesmysl. Dělám podobné těsto, vložím ho sem pod názvem "Octové těsto místo listového". Dělám ho pořád, mám ho ozkoušené nasladko i na slano a může být v lednici připravené i 10 dní, (tak od 3. dne je nejlepší :-) ). Toto těsto nelístkuje, ale je z něho štrůdl nejpodobnější pravému "taženému", který se - položený na utěrce - vytahoval hřbety rukou a zavíjel právě pomocí té utěrky. Dělávaly ho naše bebičky a prababičky - nebylo zvykem kupovat lístkové těsto hotové a toto těsto bylo levnější a rychlejší, než dělat lístkové doma.

  • zdenka | 19. 10. 2010 19:49

    Na půl kila mouky litr vody?Výborný fór,ale nezkušené kuchařinky to může pořádně naštvat :-X

  • Suchousinka
    Suchousinka | 19. 10. 2010 18:55

    Dnes jsem tento recept vyzkoušela a musím konstatovat,že tento štrůdl je jak na přípravu tak i na jídlo nic moc..dávám za pět a již nikdy víc ho dělat nebudu.. :-(

  • Jana Řezníčková | 3. 7. 2009 08:00

    Taky se mi moc líbí perfektně popsaný postup. Určitě štrůdl někdy vyzkouším. V posledníi době peču jen z lístkového těsta (je to nejrychlejší), je snad pořád čím dál míň času.....

  • niobe nightingale | 2. 7. 2009 20:44

    No... vidíte to na obrázku - moc nelístkuje :)Kláro, děkuju. Snad Vám bude chutnat, až ho vyzkoušíte ;-)

  • Jana Kubáčková | 2. 7. 2009 19:41

    Chtěla bych se zeptat jestli toto těsto po upečení lístkuje. Děkuji.

  • Klára Keselyova | 2. 7. 2009 11:39

    Tak tomuto ja hovorím, recept, ktorý je pekne a srozumiteľne podaný. /nie tak, ako predošlý "Testo na štrúdl- velice jednoduché"/. Recept od niobe, určite vyskúšam. Potom budem známkovať, i keď si myslím, že už teraz si zaslúži peknú známku.No, ale patrí sa najprv vyskúšať a známkovať potom. Krásny deň Klára.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr krystal Hera Hladká mouka Jablka Kokos Skořice Sůl Vanilkový cukr Vejce Vlašské ořechy Vlažná voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zavináče

Zavináče

Smetanová cibulačka

Smetanová cibulačka

Bounty řezy

Bounty řezy

Kuřecí koktejl

Kuřecí koktejl

Fazolová polévka mňam

Fazolová polévka mňam

Jablková buchta II

Jablková buchta II

Domácí chléb pečený v troubě

Domácí chléb pečený v troubě

Bramborovo-hrášková kaše

Bramborovo-hrášková kaše

Jíšková pórková polévka

Jíšková pórková polévka

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

186
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
101
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
47
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
33
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
32
Šneci z remosky - na slano
Šneci z remosky - na…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Snadné muffiny s čokoládou
Snadné muffiny s čokoládou
Snadné věnečky s polevou
Snadné věnečky s polevou
Snadný marinovaný losos
Snadný marinovaný losos
Sněhová roláda
Sněhová roláda
Sněhové dortíky z hrníčků
Sněhové dortíky z hrníčků
Sněhové kytičky
Sněhové kytičky
  • Recepty.cz
  • Snadný štrůdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact