• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Smíchovský Maršflek
Napište svůj komentář k receptu

Smíchovský Maršflek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smíchovský Maršflek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g těstoviny
    • 2
      lžíce rostlinný olej 1-2
    • 500
      g vepřové maso
    • 200
      g šunka
    • 1
      ks houska
    • 1
      ks cibule
    • 5
      ks vejce
    • 1
      kg brambory 1-1,3
    • 30
      g sádlo 20-30
    • 150
      ml smetana na vaření 100-150
    • 200
      ml mléko
    • 1
      lžíce červená paprika sladká
    • 0,50
      lžíce pálivá paprika
    • 2
      lžička kmín
    • pepř celý mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve uvaříme těstoviny v osolené vodě. Můžeme je propláchnout vlažnou vodou. V míse je promíchame s 1-2 lžícemi rostlinného oleje a trochou soli. Necháme vychladnout. Cibuli nasekáme na drobno a nakrájenou housku namočíme do mléka. Mleté maso, vyždímanou housku, cibuli, 2 vejce, lžičku kmínu, pepř a mleté papriky, sůl dle potřeby zamísíme na hladkou kašovitou hmotu. Hluboký plech vymastíme sádlem a vykládáme ho plátky brambor asi 1 cm tlustými tak, aby nevznikaly velké mezery. Bramborovou vrstvu osolíme a okmínujeme. Pak rukou bereme kousky masité hmoty a rozmačkávame je na brambory tak, abychom masovou kaší zakryly všechny brambory. Podlijeme 1,5 dl vody a dáme péci do předem předehřáté trouby. Pečeme asi 30-35 minut.
2
Mezitím šunku nakrájíme na nudle a rozmícháme ji s těstovinami. 3 vejce vyšleháme se smetanou, trochou soli a pepře. Pak těstoviny rovnoměrně rozmístíme na vrch plechu a lžící rovnoměrně polijeme rozšlehanými vejci. Dáme zapéci ještě na 15-20 min., dokud povrch těstovin chytí zlatavou barvu. Troubu vypneme a necháme ještě 5 min. dojít.
3
Podáváme s okurkou, nebo zeleným salátem.
4
Název jídla je dle místa, kde jsem ho vytvořil.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Červená paprika Cibule Houska Kmín Mléko Pálivá paprika Pepř celý Rostlinný olej Sádlo Smetana na vaření Sůl Šunka Těstoviny Vejce Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Staročeské zelníky s bramborami

Staročeské zelníky s bramborami

Jablkový krémeš

Jablkový krémeš

Krkovička na celeru

Krkovička na celeru

Jablečné těstoviny s tvarohem

Jablečné těstoviny s tvarohem

Fazolové lusky se slaninou

Fazolové lusky se slaninou

Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Kuřecí závitek s nivou

Kuřecí závitek s nivou

Rukolová polévka

Rukolová polévka

Pečený Pangasius

Pečený Pangasius

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

39
Chia dezert z červeného pomeranče
Chia dezert z červeného…
37
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
33
Americké lívance
Americké lívance
33
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
33
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co  se stala mužem!

Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co se stala mužem!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Smíchovský Maršflek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact