• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Smetanový Lotus dort
Napište svůj komentář k receptu

Smetanový Lotus dort

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 76
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smetanový Lotus dort
Smetanový Lotus dort
Smetanový Lotus dort
Smetanový Lotus dort
Smetanový Lotus dort
Smetanový Lotus dort
Smetanový Lotus dort
Smetanový Lotus dort
Smetanový Lotus dort
Smetanový Lotus dort
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
  • Korpus:
    • 5
      ks vejce
    • 150
      g cukr krupice
    • 50
      ml olej
    • 100
      ml vlažná voda
    • 300
      g polohrubá mouka
    • prášek do pečiva půl balení
  • Náplň:
    • 600
      ml smetana ke šlehání 33%
    • 250
      g lotus sušenky
    • baileys nebo rum na korpus

Postup přípravy receptu

1
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přilijeme olej a vodu, promícháme a přisypeme mouku s kypřidlem. Vyšleháme hladké těsto, do kterého nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do dortové formy cca 33 cm, kterou jsme si předem vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Vložíme do předehřáté rouby na 170 stupňů a pečeme dozlatova, je-li hotové, vyzkoušíme špejlí, na kterou se těsto nesmí lepit.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit míša řezy krok za krokem

2
Hotový korpus necháme vychladnout, poté ho rozkrojíme, řezné strany pokapeme Baileys nebo rumem a naplníme smetanovou náplní, kterou jsme si připravili během pečení a chladnutí korpusu. Polovinu náplně dáme na spodní díl korpusu, rovnoměrně rozetřeme, zaklopíme druhým plátem a na něj naneseme zbylou náplň.
3
Náplň: Lotus sušenky rozdrtíme, trošku si necháme bokem na závěrečné posypání. Smetanu vyšleháme dotuha a vmícháme do ní nadrcené Lotus sušenky. Sladit není vůbec nutné, sušenky jsou sladké dost, ale pokud chceme, můžeme trochu moučkového cukru do náplně samozřejmě přidat.

RADA: Dorty jako z cukrárny, které zvládnete: Sacher, medovník i cheesecake

4
Hotový dort posypeme zbylou drtí a dáme na chvíli do chladna. Dlouhé proležení není nutné, korpus je vláčný, navíc zvlhčený, náplň nadýchaná..., prostě stačí už jen zakrojit a mlsat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lotus dezert se šlehačkou

Lotus dezert se šlehačkou

Jablečný Lotus řez - nepečený

Jablečný Lotus řez - nepečený

Nepečený karamelový Lotus dezert / pohár

Nepečený karamelový Lotus dezert /…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty
Pečení Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Baileys Cukr krupice Lotus sušenky Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Vejce Vlažná voda

Míša řezy krok za krokem

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinované buřty

Marinované buřty

Hrnkové knedlíky s uzeným

Hrnkové knedlíky s uzeným

Trubičky

Trubičky

Alenčin rychlý skládaný salát

Alenčin rychlý skládaný salát

Tetino maso

Tetino maso

Kokosky ze Salka

Kokosky ze Salka

"Pěnové" koláčky z listového těsta

"Pěnové" koláčky z listového těsta

Dušená kapusta se slaninou

Dušená kapusta se slaninou

Palačinky nejrychllější nejchutnejší varijanta!

Palačinky nejrychllější nejchutnejší…

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Míša řezy krok za krokem

Poslední sledované recepty

42
Buchty - těsto z domácí pekárny
Buchty - těsto z domácí…
30
Klasické lečo
Klasické lečo
23
Broskvový džem (marmeláda)
Broskvový džem …
22
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
20
Buřty na pivu
Buřty na pivu

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Zpěvák megahitu Human Rag’n’Bone Man: Místo koncertu skončil ve špitále!

Zpěvák megahitu Human Rag’n’Bone Man: Místo koncertu skončil ve špitále!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Smetanový dortík
Smetanový dortík
Smetanový hrášek s fašírkou
Smetanový hrášek s fašírkou
Smetanový koláč s meruňkami a žmolenkou
Smetanový koláč s meruňkami a žmolenkou
Smoothie
Smoothie
Smoothie bowl
Smoothie bowl
Smoothie bowl čokoládová s kokosovým mlékem a banánem
Smoothie bowl čokoládová s kokosovým…
  • Recepty.cz
  • Smetanový Lotus dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact