• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Smetanový dort s grepovým želé
Napište svůj komentář k receptu

Smetanový dort s grepovým želé

autor: Delarue
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smetanový dort s grepovým želé
Smetanový dort s grepovým želé
Smetanový dort s grepovým želé
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
  • Náplň
    • 2
      ks grapefruit
    • 6
      g želatina
    • 200
      ml voda do želatiny
    • 2
      lžíce tang s příchutí citrusů
    • 250
      g tvaroh
    • 150
      g moučkový cukr
    • citron z poloviny citronu
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 20
      g želatinový ztužovač
    • 100
      ml studená voda do náplně
    • 200
      g sušenky be-be kakaové

Postup přípravy receptu

1
Grapefruity oloupeme, jednotlivé dílky odblaníme a naskládáme na dno chlebíčkové formy. Želatinu namočíme ve studené vodě a zahřejeme téměř k bodu varu.
2
Ochutíme ji nápojem (já měla jen Tang - lesní ovoce) a vlijeme do formy s grepy.
3
Tvaroh smícháme s cukrem, kůrou a šťávou z poloviny citronu a vyšlehanou smetanou. Želatinu namočíme do studené vody, přivedeme téměř k bodu varu a vlijeme do připravené náplně. Dobře vše promícháme a nalijeme do formy se ztuhnutým želé. Ke konci náplně klademe střídavě sušenky, náplň, sušenky, náplň, ukončíme sušenkou a dort uložíme do chladničky.
4
Po ztuhnutí formu ponoříme na několik vteřin do horké vody a potom dort vyklopíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Banánovo-smetanový dort : nepečený

Banánovo-smetanový dort : nepečený

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 9. 6. 2013 21:58

    Tak už jsem to pochopila. Ke grepům se přidává želatina, k tvarohu želatinový ztužovač. Při používání želatiny a želatinového ztužovače bych se neřídila receptem, ale vždy návodem k použití, u té které želatiny a ztužovače (to se týká i množství vody ke zde uvedené gramáži). U nás měl dort velký úspěch, dokonce jsem opakovala :)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 29. 5. 2013 21:15

    Já ten recept nechápu. První je psáno, že se želatina přidává ke grepům a vzápětí, že se přidává ke tvarohu. Tak jak to je? Půl na půl? A kam přijde ten ztužovač? Taky do obojího napůl?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Dorty Dopolední svačina Chlazení Šlehání Děti Vegetariáni Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Grapefruit Moučkový cukr Smetana ke šlehání Studená voda Sušenky BE-BE Tang Tvaroh Voda Želatina Želatinový ztužovač
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové krokety II.

Bramborové krokety II.

Čočka žravka

Čočka žravka

Staročeský guláš

Staročeský guláš

Celerová pomazánka III.

Celerová pomazánka III.

Nejlepší dort

Nejlepší dort

Alenčin rychlý skládaný salát

Alenčin rychlý skládaný salát

Zeleninové kari

Zeleninové kari

Nakládaný pivní Hermelín

Nakládaný pivní Hermelín

Pikantní špenátové rolky

Pikantní špenátové rolky

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

174
Dýňová tortila
Dýňová tortila
167
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
122
Máslové řízky
Máslové řízky
110
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
40
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Energická Jiřina Bohdalová (94) po operaci: Zase pracuje!

Energická Jiřina Bohdalová (94) po operaci: Zase pracuje!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Smetanovobramborová paštika
Smetanovobramborová paštika
Smetanovokuřecí omáčka na gnocchi
Smetanovokuřecí omáčka na gnocchi
Smetanový cappuccino dort / řez
Smetanový cappuccino dort / řez
Smetanový dort s ovocem
Smetanový dort s ovocem
Smetanový dortík
Smetanový dortík
Smetanový hrášek s fašírkou
Smetanový hrášek s fašírkou
  • Recepty.cz
  • Smetanový dort s grepovým želé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact