• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Smetanové fazolky a kukuřice s masem podávané na bramboru vařeném ve slupce
Napište svůj komentář k receptu

Smetanové fazolky a kukuřice s masem podávané na bramboru vařeném ve slupce

autor: zoka
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smetanové fazolky a kukuřice s masem podávané na bramboru vařeném ve slupce
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g drůbeží maso
    • 1
      kg brambory nové (typ A)
    • 250
      g fazolové lusky
    • 250
      g kukuřice
    • 100
      g anglická slanina
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce provensálské koření
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      kelímek zakysaná smetana 200 g
    • 1
      lžička kmín

Postup přípravy receptu

1
1) Brambory ve slupce omyjeme, nakrájíme na kostky a uvaříme ve slané vodě s kmínem.
2
2) Slaninu nakrájenou na malé kostičky na prudkém ohni osmahneme a necháme vypéct tuk - téměř do křupava. Přídáme na drobno nakrájenou cibuli a zpěníme dokud cibule nezesklovatí.
3
3) Přidáme opláchnuté a důkladně okapané fazolky a kukuřici. Na prudkém ohni restujeme cca 2-5 min. V průběhu přidáme část provensálského koření a pepře.
4
4) Přidáme kuřecí maso pokrájené na menší kostky. Znovu na prudkém ohni restujeme, dokud maso není hotové (křehké, nejlépe místy nahnědlé :-)). V průběhu přidáme zbytek provensálského koření, pepře a dochutíme solí.
5
5) Jakmile je směs připravena stáhněte pánev z ohně a do ještě teplé směsi vmíchejte kysanou smetanu - znovu neohřívejte.
6
6) Směs klaďte na teplé brambory, nebo brambory dejte jako přílohu - lze ozdobit lžičkou kysané smetany.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřový špíz s bramborem ve slupce

Vepřový špíz s bramborem ve slupce

Fazolky s uzeným masem

Fazolky s uzeným masem

"Uzené" kuřecí se salátem z brambor a kukuřice

"Uzené" kuřecí se salátem z brambor a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • KaRa | 12. 5. 2014 08:46

    Moc jsme si pochutnali, děkuji!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Zelenina
Maso Pokrmy Ze zeleniny Drůbeží Oběd Večeře Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Cibule Drůbeží maso Fazolové lusky Kmín Kukuřice Pepř mletý Provensálské koření Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Galantina z kuřete

Galantina z kuřete

Kuře „strejdy z Hlinska“

Kuře „strejdy z Hlinska“

Tvarohovo-višňový závin

Tvarohovo-višňový závin

Křupavý jarní salát

Křupavý jarní salát

Vdolky s jablečným rozvarem

Vdolky s jablečným rozvarem

Tvarohový řez

Tvarohový řez

Mámin ševcovský mls

Mámin ševcovský mls

Babičky škvarkoví šneci

Babičky škvarkoví šneci

Kološvárské zelí z remosky

Kološvárské zelí z remosky

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

55
Čočková polévka ze zbylé čočky na kyselo
Čočková polévka ze zbylé…
45
Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou
Hruškový koláč s…
34
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
30
Mechový dort s mascarpone
Mechový dort s mascarpone
30
Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou
Papriky se šlehanou…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Další doporučené recepty:

Smetanová ředkvičková polévka
Smetanová ředkvičková polévka
Smetanové brambory s cuketou a koprem
Smetanové brambory s cuketou a koprem
Smetanové duo kuře
Smetanové duo kuře
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
Smetanové koláčky
Smetanové koláčky
Smetanové kuře pečené (nejen) s bramborem
Smetanové kuře pečené (nejen) s…
  • Recepty.cz
  • Smetanové fazolky a kukuřice s masem podávané na bramboru vařeném ve slupce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact