• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Smetanové fazolky a kukuřice s masem podávané na bramboru vařeném ve slupce
Napište svůj komentář k receptu

Smetanové fazolky a kukuřice s masem podávané na bramboru vařeném ve slupce

autor: zoka
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smetanové fazolky a kukuřice s masem podávané na bramboru vařeném ve slupce
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g drůbeží maso
    • 1
      kg brambory nové (typ A)
    • 250
      g fazolové lusky
    • 250
      g kukuřice
    • 100
      g anglická slanina
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce provensálské koření
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      kelímek zakysaná smetana 200 g
    • 1
      lžička kmín

Postup přípravy receptu

1
1) Brambory ve slupce omyjeme, nakrájíme na kostky a uvaříme ve slané vodě s kmínem.
2
2) Slaninu nakrájenou na malé kostičky na prudkém ohni osmahneme a necháme vypéct tuk - téměř do křupava. Přídáme na drobno nakrájenou cibuli a zpěníme dokud cibule nezesklovatí.
3
3) Přidáme opláchnuté a důkladně okapané fazolky a kukuřici. Na prudkém ohni restujeme cca 2-5 min. V průběhu přidáme část provensálského koření a pepře.
4
4) Přidáme kuřecí maso pokrájené na menší kostky. Znovu na prudkém ohni restujeme, dokud maso není hotové (křehké, nejlépe místy nahnědlé :-)). V průběhu přidáme zbytek provensálského koření, pepře a dochutíme solí.
5
5) Jakmile je směs připravena stáhněte pánev z ohně a do ještě teplé směsi vmíchejte kysanou smetanu - znovu neohřívejte.
6
6) Směs klaďte na teplé brambory, nebo brambory dejte jako přílohu - lze ozdobit lžičkou kysané smetany.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřový špíz s bramborem ve slupce

Vepřový špíz s bramborem ve slupce

"Uzené" kuřecí se salátem z brambor a kukuřice

"Uzené" kuřecí se salátem z brambor a…

Kukuřice v alobalu

Kukuřice v alobalu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • KaRa | 12. 5. 2014 08:46

    Moc jsme si pochutnali, děkuji!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Zelenina
Maso Pokrmy Ze zeleniny Drůbeží Oběd Večeře Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Cibule Drůbeží maso Fazolové lusky Kmín Kukuřice Pepř mletý Provensálské koření Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lahůdková sekaná

Lahůdková sekaná

Ďábelské fazole

Ďábelské fazole

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Mandlový dort

Mandlový dort

Vepřová pečeně Robert

Vepřová pečeně Robert

Krémová kapustová polévka

Krémová kapustová polévka

Fazolky s vepřovou panenkou

Fazolky s vepřovou panenkou

Papriková smetanová omáčka

Papriková smetanová omáčka

Přírodní maso se žampiony - minutka

Přírodní maso se žampiony - minutka

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

127
Klasické lečo
Klasické lečo
76
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
59
Debrecínská polévka s fazolemi
Debrecínská polévka s…
34
Rýže s pečeným masem
Rýže s pečeným masem
33
Cizrnové karí se špenátem
Cizrnové karí se špenátem

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Smetanová ředkvičková polévka
Smetanová ředkvičková polévka
Smetanové brambory s cuketou a koprem
Smetanové brambory s cuketou a koprem
Smetanové duo kuře
Smetanové duo kuře
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
Smetanové koláčky
Smetanové koláčky
Smetanové kuře pečené (nejen) s bramborem
Smetanové kuře pečené (nejen) s…
  • Recepty.cz
  • Smetanové fazolky a kukuřice s masem podávané na bramboru vařeném ve slupce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact