• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Smetanové fazole
Napište svůj komentář k receptu

Smetanové fazole

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smetanové fazole
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      ml fazole velké barevné
    • 2
      ks cibule velké
    • 50
      g anglická slanina
    • 50
      g slanina
    • 3
      ks papriková klobása 2-3 nožičky
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      ks feferonka nebo sušená pálivá paprika
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 3
      lžíce kečup - jemný
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      kelímek smetana
    • hladká mouka na zahuštění
    • 1
      lžíce pažitka
    • 1
      kostka masox

Postup přípravy receptu

1
Fazole si namočíme den předem a poté uvaříme do měkka se 2 bobkovými listy a 4 kuličkami nového koření.
2
Na hluboké pánvi nebo v kastrolu si osmahneme anglickou slaninu a normální slaninu, přidáme na hrubo nakrájenou cibuli a restujeme dorůžova. Poté přidáme na kolečka nakrájené klobásy a chvíli restujeme. Dále přidáme na malé kousky nakrájená rajská jablíčka, přidáme scezené fazole, zalijeme vodou a přidáme masox, pepř, feferonku nebo papriku a kečup, osolíme. Dusíme cca 15 minut. Ke konci vaření přidáme utřený česnek. Poté přilejeme smetanu a zahustíme. Nakonec vsypeme nakrájenou pažitku.
3
Podáváme s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Losos s jogurtovou omáčkou a smetanové brambory

Losos s jogurtovou omáčkou a…

Jahodové řezy - smetanové

Jahodové řezy - smetanové

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 19. 6. 2006 04:32

    Kamile, ja zkusila cesky rajsky protlak a dekuji poprve a naposledy, manzel usoudil, ze to jidlo bylo moc sladke a deti pokrm nejedli, protoze meli strach, ze je chci asi "otravit", protoze pro nas to bylo fakticky moc sladke a jeste cukr? Tak radejic opet se vratili po domacku vyrobenemu kecupu z vlastnich rajcatek. Ale i tim americkym, hlavne zn.Heinz, nepohrdnou. Takze, Ty nerad kecup a moje rodina nenavidi cesky rajsky protlak. Ale rajcata milujeme vsichni.

  • Jana Kutačová | 11. 6. 2006 19:26

    Vyzkoušela jsem a moc mi to chutnalo.Jen jsem vynechala rajčata a kečup nahradila rajským protlakem.Moc dobré.:o)

  • Kamil Krybus | 9. 6. 2006 21:41

    Pěkný recept, ale nevím, proč český národ do jídel strká ten americký šmejd zvaný KEČUP. Přece existují různé rajské protlaky, které chuť jídla podtrhnou (pokud se to zdá nakyslé, tak to kompenzujeme cukrem). Promiňte, nenávidím kečup, ale současně miluji rajčata.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny
Pokrmy Z luštěnin Večeře Pozdní večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Fazole Feferonka Hladká mouka Kečup - jemný Masox Papriková klobása Pažitka Pepř mletý Rajčata Slanina Smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čínské placičky

Čínské placičky

Cuketové řezy

Cuketové řezy

Sekaná z ovesných vloček

Sekaná z ovesných vloček

Domácí bramborové hranolky

Domácí bramborové hranolky

Laskonky pravých Labužníků

Laskonky pravých Labužníků

Lasagne se slaninou a kyselým zelím

Lasagne se slaninou a kyselým zelím

Jerky - sušené maso

Jerky - sušené maso

Hlíva s rýží

Hlíva s rýží

Cibulové kroužky

Cibulové kroužky

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

31
Šneci z remosky - na slano
Šneci z remosky - na…
28
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
17
Banánové smoothie s avokádem
Banánové smoothie s…
17
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
16
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Smetanové fazole
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact