• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Smetanová ředkvičková polévka
Napište svůj komentář k receptu

Smetanová ředkvičková polévka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smetanová ředkvičková polévka
Smetanová ředkvičková polévka
Smetanová ředkvičková polévka
Smetanová ředkvičková polévka
Smetanová ředkvičková polévka
Smetanová ředkvičková polévka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Tato lahodná zeleninová polévka s ředkvičkami vás nejen zasytí, ale zároveň dodá mnoho potřebných vitamínů a energie do celého dne. Vychutnat si ji můžete samotnou, nebo doplnit opečeným chlebem či krutony.

Suroviny

4 porce
    • 2
      svazek ředkvička
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks brambory typ B
    • 2
      lžíce semínka slunečnicová
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce olej slunečnicový
    • 800
      ml zeleninový vývar
    • mletý kmín špetka
    • 100
      ml smetana 12%
    • sůl a pepř
    • chléb kmínový opečený nebo krutony k podávání

Postup přípravy receptu

1
Ředkvičky pečlivě očistěte, odkrojte lístky. Pár lístků i bulev si odložte na ozdobu, ostatní nakrájejte na tenká kolečka. Cibuli pokrájejte najemno, brambory na větší kostky. Semínka nasucho orestujte.

RADA: Krájení cibule

2
V hrnci rozehřejte máslo s olejem a nechte zesklovatět cibuli s ředkvičkami. Promíchejte s lístky ředkviček, které nechte zavadnout, asi 3 minuty. Pak přidejte brambory, zalijte vývarem a brambory uvařte doměkka, asi 20 minut. Hrnec odstavte a rozmixujte dohladka.

RADA: Silný vývar

3
Polévku ochuťte kmínem, solí a pepřem, vmíchejte smetanu a prohřejte. Podávejte ji posypanou slunečnicovými semínky s nakrájenými ředkvičkami a natrhanými ředkvičkovými lístky.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlá ředkvičková pomazánka

Rychlá ředkvičková pomazánka

Grilovaný pak choi s ředkvičkami

Grilovaný pak choi s ředkvičkami

Křupavé pečené ředkvičky

Křupavé pečené ředkvičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky FOOD
Vaření Restování Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Chléb kmínový Cibule Máslo Mletý kmín Olej Ředkvička Semínka Smetana 12% Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rebarborový džem s ananasem

Rebarborový džem s ananasem

Muffinky borůvkové

Muffinky borůvkové

Buřtový salát

Buřtový salát

Sekaná jako roštěná

Sekaná jako roštěná

Přesňáky s mákem

Přesňáky s mákem

Barevná minutka - trikolora

Barevná minutka - trikolora

Kuře v hořčičné kari marinádě

Kuře v hořčičné kari marinádě

Blesková česnečka s uzeným masem

Blesková česnečka s uzeným masem

Domácí chléb z pekárny

Domácí chléb z pekárny

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

195
Dýňová tortila
Dýňová tortila
61
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
47
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
42
Máslové řízky
Máslové řízky
35
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Iva Frühlingová chtěla pochvalu, ale... Trapas a výsměch!

Iva Frühlingová chtěla pochvalu, ale... Trapas a výsměch!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Další doporučené recepty:

Smetanová polévka s medvědím česnekem
Smetanová polévka s medvědím česnekem
Smetanová polévka s medvědím česnekem a nivou
Smetanová polévka s medvědím česnekem a…
Smetanová pórková polévka s bramborem
Smetanová pórková polévka s bramborem
Smetanové brambory s cuketou a koprem
Smetanové brambory s cuketou a koprem
Smetanové duo kuře
Smetanové duo kuře
Smetanové fazolky a kukuřice s masem podávané na bramboru vařeném ve slupce
Smetanové fazolky a kukuřice s masem…
  • Recepty.cz
  • Smetanová ředkvičková polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact