• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Smetanová omáčka z lišek k minutkovým masům
Napište svůj komentář k receptu

Smetanová omáčka z lišek k minutkovým masům

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 82
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smetanová omáčka z lišek k minutkovým masům
Smetanová omáčka z lišek k minutkovým masům
Smetanová omáčka z lišek k minutkovým masům
Smetanová omáčka z lišek k minutkovým masům
Smetanová omáčka z lišek k minutkovým masům
Smetanová omáčka z lišek k minutkovým masům
4fotografie
Nahrát fotku
 

Jednoduchá omáčka, která pozvedne každý steak o level výš. A pokud masu neholdujete, přelijte s ní pečené brambory ve slupce a přidejte ztracené vejce nebo jimi přelijte těstoviny s trochou orestované slaninky.

Suroviny

4 porce
    • 2
      hrst lišky
    • 1
      ks jarní cibulka nebo šalotka
    • 0,50
      ks česnek
    • 1
      lžíce máslo
    • tymián nebo saturejka
    • 250
      ml vývar
    • 100
      ml smetana ke šlehání 33 % tuku
    • 2
      lžička bezlepková směs vrchovatá
  • Na dochucení
    • citronová šťáva
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Jarní cibulku nakrájejte na drobno, stejně tak čtvrt česneku. Cibulku osmažte na másle, přidejte bylinky, po chvíli i česnek a proprané lišky, osolte. Přidejte vývar a nechte probublávat.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak rychle oloupat česnek

2
Bezlepkovou mouku rozmíchejte ve smetaně a propasírujte do omáčky. Zahušťovací efekt se objeví po minutce. Podle potřeby ještě přidejte další mouku.
3
Opepřete, dosolte, mírně okyselte a nechejte tři minutky probublat.
4
Tento způsob zahušťování vám ušetří práci i čas a dá se použít do každé omáčky k minutkovému masu.

RADA: Podívejte se, jak na pravé kuře na paprice!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kraslická liškajda

Kraslická liškajda

Houby čili "slizouny"

Houby čili "slizouny"

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Houbová Smetanová Grilování & BBQ Grilované hovězí Grilované kuřecí Grilované vepřové
Oběd Večeře Vaření Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bezlepková směs Česnek Citronová šťáva Jarní cibulka Lišky Máslo Pepř mletý Smetana ke šlehání Sůl Tymián Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí Rumcajs

Domácí Rumcajs

Lemon Cheesecake

Lemon Cheesecake

Zapékané těstoviny se špenátem a šunkou

Zapékané těstoviny se špenátem a…

Zapečená hlíva s nivou

Zapečená hlíva s nivou

Provensálské kuřecí paličky s cuketou

Provensálské kuřecí paličky s cuketou

Salát Caesar II.

Salát Caesar II.

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Italské Tiramisu (Florencie)

Italské Tiramisu (Florencie)

Vepřové maso s celerem

Vepřové maso s celerem

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

32
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
28
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
27
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
26
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
26
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamie Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 18. 9. 2025: Kdo udělá důležité rozhodnutí a komu se splní tajné přání?

Denní horoskop na čtvrtek 18. 9. 2025: Kdo udělá důležité rozhodnutí a komu se splní tajné přání?

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Je zpět a drtí sledovanost. Michael C. Hall pro Blesk: „Dexter žije a má chuť riskovat!“

Je zpět a drtí sledovanost. Michael C. Hall pro Blesk: „Dexter žije a má chuť riskovat!“

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Další doporučené recepty:

Smetanová koprová polévka s fazolkami a vejcem
Smetanová koprová polévka s fazolkami a…
Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou
Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou
Smetanová omáčka s mletým masem a Hermelínem
Smetanová omáčka s mletým masem a…
Smetanová polévka (Rahmsuppe)
Smetanová polévka (Rahmsuppe)
Smetanová polévka s medvědím česnekem
Smetanová polévka s medvědím česnekem
Smetanová polévka s medvědím česnekem a nivou
Smetanová polévka s medvědím česnekem a…
  • Recepty.cz
  • Smetanová omáčka z lišek k minutkovým masům
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact