• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Smažený celer
Napište svůj komentář k receptu

Smažený celer

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 71
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smažený celer
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks celer bulvy
    • citronová šťáva
    • sůl
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 100
      g strouhanka
    • 150
      g rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Celery oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Plátky osolíme a zakapeme citrónovou šťávou. Necháme je na chvíli odležet, aby zkřehly. Pak je obalujeme jako řízky (nejprve v mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance). Klademe je do tuku a smažíme jako řízky. Podáváme s brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažený celer se sýrem

Smažený celer se sýrem

Smažený máslový celer

Smažený máslový celer

Celer smažený v kořeněné tempuře

Celer smažený v kořeněné tempuře

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Šťěpán L. | 11. 4. 2016 15:41

    Smažený cerel, já nic nepředvařuju prostě si uvařím polévku 1,5 litru vody asi 10 mm plátky cerelu 1 cubule, 1 mrkev a podravka, 15 - 20 min. povařím a dám si polévku(můžete přidat nudle) a ty plátky cerelu udělám podle toho recepto :-)

  • pavel.papp | 5. 11. 2012 21:04

    Ty hold jseš blbej,proč sem vůbec píšeš nikdo Ti to nenutí abys to žral.

  • recepty73
    recepty73 | 5. 11. 2012 19:50

    ...když Vám tak chutnalo, vyzkoušejte celer potřít rozetřeným česnekem, posypat kořením, potřít měkkým sýrem... smažený celer má mnoho variant na dochucování ;-) :-P

  • ZlatiHra | 4. 11. 2012 20:08

    Moc dobré, lepší než řízek :)) Poměrně jednoduché, nechá se připravit i v kolejní kuchyňce :)

  • Jagi | 4. 11. 2012 14:56

    Konečně recept bez předvařování. Ono je to totiž mnohem chutnější než když předvařujete... Obaluji ale tenčí plátky, cca 3mm, aby se dobře propekly.

  • jagi | 4. 11. 2012 14:54

    Když jsi to nežral (my ostatní jíme), jak víš, že je to hnusné? :-P

  • Petr K. | 4. 3. 2008 12:40

    Moc dobré. Zkusil jsem udělat tenčí plátky, předvařit, více soli a citronu ... jednoduché, rychle proveditelné ... doporučuji zkusit

  • Iva Bednarova | 20. 11. 2007 18:13

    ja ty platky celeru pred obalovanim uvarim ve vode nebo v pare

  • Jana Pátková | 20. 11. 2007 13:04

    Už jsem to měla skoro napsané, ale Terzka mě normálně předběhla, jinak citronem pokapu i jablka, která vařím na kompot a u celeru je to normální, jinak bude "trochu" hnědý, takže se nebojte a kapejte citr.štávu,budete mít krásný bílý celer , už víc nemohu dodat,Ahoj.

  • Tereza J. | 20. 11. 2007 12:58

    Hanka, citrónovou šťavou sa to pokvapkáva hlavne kvôli farbe, zeler potom neoxiduje a zostane biely.

  • Hanka | 20. 11. 2007 12:35

    zrovna dneska jsem si říkala, že bych udělala obalovaný celer, mám ho v lednici už jak dlouho :)) Ale zakapat citronem by me to opravdu nenapadlo...zkusím

  • josko mrkvicka | 24. 10. 2007 16:23

    tak hnusnou vec jsem jeste nikdy nezral

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Citronová šťáva Hladká mouka Rostlinný olej Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Celerová pomazánka III.

Celerová pomazánka III.

Tvarohový lehký koláč II.

Tvarohový lehký koláč II.

Mňam kuskus rychlovka

Mňam kuskus rychlovka

"Slovenský" bramborák

"Slovenský" bramborák

Dortíčky se šlehačkou

Dortíčky se šlehačkou

Brokolicovo-bramborové placičky

Brokolicovo-bramborové placičky

Plněné vepřové plátky

Plněné vepřové plátky

České kuře pečené

České kuře pečené

Vepřové maso s celerem

Vepřové maso s celerem

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

113
Sushi sendvič Onigirazu
Sushi sendvič Onigirazu
40
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
30
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
30
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
21
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Vytočená Berenika Kohoutová: Tvrdý distanc od Okamury!

Vytočená Berenika Kohoutová: Tvrdý distanc od Okamury!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

  • Recepty.cz
  • Smažený celer
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact