• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Smažený baklažán (tykvička) s rajčaty (bulharská kuchyně)
Napište svůj komentář k receptu

Smažený baklažán (tykvička) s rajčaty (bulharská kuchyně)

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smažený baklažán (tykvička) s rajčaty (bulharská kuchyně)
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 2
      kg baklažán nebo tykvičky
    • 1
      lžíce sůl na posypání, později se opláchne
    • 2
      lžíce hladká mouka 2 - 3
    • olej na smažení
  • na omáčku
    • 4
      ks rajčata větší
    • 2
      lžíce olej
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce ocet
    • 1
      lžička mletá sladká paprika
    • 1
      špetka sůl dle chuti
  • na podávání
    • 1
      lžíce petrželka jemně sekaná
    • 1
      lžíce kopr jemně sekaná

Postup přípravy receptu

1
Baklažány umyjeme, nakrájíme na cca 1 cm silné plátky a posolíme. Necháme asi 1 hodinu stát, až se "vypotí" hořká šťáva.
2
Mezi tím si připravíme rajčata: dáme rajčata na cedník a přelejeme je vařící vodou. Hned je vyklopíme do ledové vody a po tomto prudkém zchlazení opatrně nakrojíme špičkou nože tenkou šlupku a sloupneme ji. Rajčata nakrájíme na jemné kostičky a odstraníme "bubáčka" u stopky. Na pánvičku dáme cca 1 - 2 lžíce oleje a necháme rozehřát. Vsypeme rajčata - přidáme i všechnu vyteklou šťávu - a chvíli podusíme. Rajčata dochutíme octem, solí a rozetřeným česnekem. Výsledná chuť by měla být spíše kyselá a pikantní po česneku, nejedná se o českou sladkou rajskou!
3
Vykapané baklažány dáme také na síto a opláchneme horkou vodou od hořčiny. Necháme důkladně okapat a pak si plátky obalíme v hladké mouce a na rozehřátém oleji zprudka osmahneme. Pokud pracujeme s tykvičkami, pouze je nakrájíme na plátky, obalíme v mouce a osmahneme. Hotové plátky udržujeme v teple, když dosmažíme poslední plátky, zahřejeme rajčata a zalejeme jimi plátky baklažánú (nebo tykviček). Posypeme jemně sekanou petrželkou a/nebo koprem.
4
Já dávám přednost variantě bez rajčat, kdy se na osmažené plátky baklažánů (nebo tykviček) dává pouze směs ze 2 lžic octa, 2 lžic vody a rozetřeného česneku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bulharská pomazánka

Bulharská pomazánka

Bulharská polévka s masovými knedlíčky

Bulharská polévka s masovými knedlíčky

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hanka | 24. 8. 2013 21:51

    Znám jinou variantu: vypocený lilek se osmaží, pak se osmaží ta rajčata, lilek se nakrájí na kostky a vrátí na rajčata. Vyvaří se voda, pak se přidá ještě trocha vody a znovu se vyvaří. Mezitím se přidá česnek, možno dosolit. Nemíchat - lilek by se rozbit. Stačí potřepat pánví. Poprvé jsem to dala jako přílohu k masu a bramborám, ale stačí ty brambory nebo chleba.

  • Ivana | 17. 8. 2013 21:56

    Nemůžu napsat nic jiného, než že to skvěléééééééé. Děkuji za prima recept.

  • Martik | 25. 2. 2012 11:29

    úžasné, úžasné, úžasné <3 <3 <3

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Baklažán Česnek Hladká mouka Kopr Mletá sladká paprika Ocet Olej Petrželka Rajčata Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po mlynářsku

Kapr po mlynářsku

Hrníčkový perník 1.

Hrníčkový perník 1.

Ďábelské fazole

Ďábelské fazole

Pampeliškový med II.

Pampeliškový med II.

Sekaná pečeně s paprikou

Sekaná pečeně s paprikou

Kmínový pšenično-žitný chléb

Kmínový pšenično-žitný chléb

Volarské tvarohové koláčky

Volarské tvarohové koláčky

Broskvová limonáda s melounem

Broskvová limonáda s melounem

Brokolice / květák v sýrovém těstíčku

Brokolice / květák v sýrovém těstíčku

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami

Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

191
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
68
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
66
Nepečený borůvkovo - kokosový cheesecake
Nepečený borůvkovo -…
60
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
28
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Martin Prágr (30) ze StarDance: Buduje si sídlo ve vinici!

Martin Prágr (30) ze StarDance: Buduje si sídlo ve vinici!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Další doporučené recepty:

Smaženky s pečenou zeleninou a pestem
Smaženky s pečenou zeleninou a pestem
Smaženky z vánočky s pečeným zelím a slaninou
Smaženky z vánočky s pečeným zelím a…
Smažený artyčok se salsou a majonézou
Smažený artyčok se salsou a majonézou
Smažený bílý chřest
Smažený bílý chřest
Smažený celer se sýrem
Smažený celer se sýrem
Smažený hermelín
Smažený hermelín
  • Recepty.cz
  • Smažený baklažán (tykvička) s rajčaty (bulharská kuchyně)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact