• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Smaženky z jitrnic
Napište svůj komentář k receptu

Smaženky z jitrnic

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smaženky z jitrnic
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks jitrnice
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • strouhanka
    • hořčice nebo kečup
    • křen

Postup přípravy receptu

1
Jitrnice vymačkáme do misky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, vejce, trochu osolíme a opepříme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Tvoříme malé placičky, které smažíme na oleji dozlatova.
2
Povrch potřeme hořčicí a posypeme strouhaným křenem (nebo kroužky cibule) a podáváme s chlebem, nebo potřeme kečupem a podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sýrové smaženky se žampiony

Sýrové smaženky se žampiony

Tvarohové smaženky jako dezert

Tvarohové smaženky jako dezert

Tvarohové smaženky

Tvarohové smaženky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mirka P. | 16. 6. 2008 22:14

    Ano, betakaroten je antioxidant, ale na prskání jsem bohužel nepozorovala téměř žádný vliv.

  • Oldřich Gargulák | 16. 6. 2008 22:04

    Mrkev se přidává údajně proto, aby se snížilo přepalování tuku.

  • Mirka P. | 16. 6. 2008 20:15

    Moje zkušenost s mrkví nic moc. Když jsem na Vánoce smažila kapra, tak to prskalo i s ní...

  • Tereza J. | 16. 6. 2008 19:43

    Pri vyprážaní čohokoľvek vám olej nebude prskať, ak do panvice vložíte niekoľko koliesok mrkvy :)))

  • Oldřich Gargulák | 16. 6. 2008 17:17

    Při smažení je lepší použít "poklici" s jemným nerezovým sítem - zachytí olej, propustí páru která nekondenzujev ve vodu a je druhotnou příčinou prskání.

  • Dana Minaříková | 16. 6. 2008 17:02

    A co použít pokličku?

  • Petra Matysová | 6. 1. 2007 13:49

    Právě jsem dodělala. Je to fajn obměna, ale musím říct, že tak zaprskanou kuchyň od oleje jsem ještě neměla.:o(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Svačina Večeře Smažení Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hořčice Jitrnice Křen Pepř mletý Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pekingské maso

Pekingské maso

Italské kuře

Italské kuře

Vepřová krkovice se šlehačkou

Vepřová krkovice se šlehačkou

Těstovinový salát Moravanka

Těstovinový salát Moravanka

Tagliatelle se špenátem a houbovou omáčkou

Tagliatelle se špenátem a houbovou…

Věnečky

Věnečky

Kakaové řezy s krémem

Kakaové řezy s krémem

Smoothie z červené řepy

Smoothie z červené řepy

Broskvová limonáda s melounem

Broskvová limonáda s melounem

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

286
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
36
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
25
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
25
Klasické lečo
Klasické lečo
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Smaženky z jitrnic
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact