• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Smažené jahody v těstíčku
Napište svůj komentář k receptu

Smažené jahody v těstíčku

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smažené jahody v těstíčku
Smažené jahody v těstíčku
Smažené jahody v těstíčku
Smažené jahody v těstíčku
Smažené jahody v těstíčku
Smažené jahody v těstíčku
Smažené jahody v těstíčku
Smažené jahody v těstíčku
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Těstíčko:
    • 200
      ml podmáslí
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 3
      lžíce cukr krupice rovné
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • sůl špetka
    • 150
      g hladká mouka dle hustoty těsta, cca
    • jedlá soda půl lžičky
  • Dále:
    • 500
      g jahody pevné, cca + čerstvé k podávání
    • zakysaná smetana nebo bílý jogurt
    • zmrzlina dle chuti
    • skořicový cukr
    • moučkový cukr
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Podmáslí promícháme s cukry, rumem, solí, skořicí, vajíčkem, mouku a sodou na hladké husté těstíčko, které necháme asi čtvrt hodiny odpočinout. Hustější musí být, aby nám na jahodách při smažení drželo a příliš rychle stékalo. Při vhození očištěných suchých jahod do těstíčka, nesmí propadnout ke dnu.

RADA: VIDEO, jak na čokoládovou polevu

2
Zralé pevné jahody odstopkujeme, omyjeme a necháme oschnout. Pak je obalíme v těstíčku a vkládáme do kastrolku s vyšší vrstvou rozpáleného oleje. Smažíme ze všech stran dozlatova a odkládáme na ubrousky odsát přebytečný olej.
3
Podáváme se slazenou zakysanou smetanou nebo jogurtem, kopečkem zmrzliny, šlehačkou..., sypeme moučkovým nebo skořicovým cukrem a doplníme s čerstvými jahodami.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

4
Smažené jahody se dají jíst jak teplé, tak i vychladlé.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažené banány

Smažené banány

Smažená zmrzlina

Smažená zmrzlina

Smažená zmrzlina s malinami

Smažená zmrzlina s malinami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Krémy & pudingy & zmrzlina Narozeniny a párty Piknik
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Hnědý rum Jahody Jedlá soda Moučkový cukr Olej Podmáslí Skořice - mletá Skořicový cukr Sůl Vanilkový cukr Vejce Zakysaná smetana Zmrzlina

Jak vyšlehat veganský sníh

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drobenkový tvarohový dort

Drobenkový tvarohový dort

Vepřové koleno mňam

Vepřové koleno mňam

Octové těsto místo listového

Octové těsto místo listového

Citronovo-tvarohová buchta

Citronovo-tvarohová buchta

Houbové rizito (rýže) po našem

Houbové rizito (rýže) po našem

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi a koprem

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi…

Farmářská polévka

Farmářská polévka

Výborné müsli - tyčinky

Výborné müsli - tyčinky

Francúzska cibuľová polievka

Francúzska cibuľová polievka

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak vyšlehat veganský sníh

Poslední sledované recepty

116
Vodová ančka (žitná kaše), základní recept
Vodová ančka (žitná kaše…
82
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
70
Kuřecí kaldoun - polévka
Kuřecí kaldoun - polévka
42
Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou
Těstovinový salát s…
26
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Smažené fazolky
Smažené fazolky
Smažené houby
Smažené houby
Smažené houskové knedlíky
Smažené houskové knedlíky
Smažené jednohubky
Smažené jednohubky
Smažené kalamáry
Smažené kalamáry
Smažené kari šištičky
Smažené kari šištičky
  • Recepty.cz
  • Smažené jahody v těstíčku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact