• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Smažené brambůrky s pikantními omáčkami
Napište svůj komentář k receptu

Smažené brambůrky s pikantními omáčkami

autor: katka marsalkova
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smažené brambůrky s pikantními omáčkami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • olej
    • sůl
    • petržel kudrnka
  • Česneková omáčka
    • česnek
    • sůl
    • petržel
    • zakysaná smetana nebo Rama Cremefine (pak ale použít i bílý jogurt)
  • Kečupová omáčka
    • kečup - jemný a grilovací nebo jiné koření

Postup přípravy receptu

1
Nové brambory omyjeme a necháme slupku! Pak je nakrájíme na tenoučké plátky, tak 3 mm silné. Nejlépe to jde na WS kráječi, můžete také zkusit kráječ na kolečka, který je na struhadle. Plátky rozprostřeme na kuchyňskou papírovou utěrku a necháme vsáknout přebytečnou vodu. Poté je smažíme ve friťáku v rozpáleném oleji dozlatova. Po vyndání necháme na ubrousku okapat přebytečný olej, osolíme, navršíme do mísy a posypeme petrželkou.
2
Omáčky: pokud máme běžnou zakysanou smetanu - tzn. řidší, tak do ní přidáme jen prolisovaný česnek, křen, nebo kečup a další ingredience, viz. uvedeno výše. Pokud chceme mít omáčku o něco hustší, použijeme zakysaný krém Rama Cremefine a podle toho, jakou chceme mít hustotu přidáváme bílý jogurt.
3
Každý druh omáčky dáme zvlášť do malých misek a podáváme k bramborám - lupínky namáčíme. Jsou naprosto výýýborné a mňamózní.Takovéto bramborové lupínky se dají udělat i jako příloha k masu. Jinak omáček může být nekonečno, záleží na Vás, co do zakysané smetany přimícháte...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře s dvěma omáčkami

Kuře s dvěma omáčkami

Tacos s grilovanou zeleninou a omáčkami

Tacos s grilovanou zeleninou a…

Barevné jarní závitky se třemi omáčkami

Barevné jarní závitky se třemi…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katka Maršálková | 11. 5. 2007 12:29

    jojo, z trouby jsou taky ňaminky....

  • Martina | 13. 4. 2007 18:02

    Byly moc dobre, dnes uz budeme delat podruhe. Brambory nakrajim na platky a nasucho opecu v troube, je to uplne bez oleje :-)

  • Katka Maršálková | 30. 10. 2006 08:31

    určitě jsou méně kalorické, než klasické kupované smažené brambůrky a lepší!!! Tak udělejte pro návštěvu :o)

  • jana | 27. 10. 2006 19:05

    To bych jedla až bych se smála, ale ta kalorická bomba k mé váze! Bébébé

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Večeře Pozdní večeře Smažení Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Kečup - jemný Olej Petržel Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polévka z kapra

Polévka z kapra

Výborné lívance z acidofilního mléka

Výborné lívance z acidofilního mléka

Guláš bez masa

Guláš bez masa

Skvělá italská pizza

Skvělá italská pizza

Medové řezy alá falešný medovník

Medové řezy alá falešný medovník

Hermelínové řízky

Hermelínové řízky

Kiwi smoothie

Kiwi smoothie

Mrkvový dort Pedro

Mrkvový dort Pedro

Pohankové lívance

Pohankové lívance

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

94
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
57
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
45
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky),…
45
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
43
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitaminů?

Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitaminů?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Gregorová o nedožitých narozeninách Brzobohatého (†79): Co jsem mu nestihla splnit! O jediný den…

Gregorová o nedožitých narozeninách Brzobohatého (†79): Co jsem mu nestihla splnit! O jediný den…

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

  • Recepty.cz
  • Smažené brambůrky s pikantními omáčkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact