• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Smažená rýže Basmati s hráškem a cibulí
Napište svůj komentář k receptu

Smažená rýže Basmati s hráškem a cibulí

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smažená rýže Basmati s hráškem a cibulí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g rýže Basmati
    • 1
      l voda
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 3
      lžíce slunečnicový olej
    • 1
      lžička polévkové koření
    • 1
      hrst mražený hrášek
    • 1
      ks cibule velká

Postup přípravy receptu

1
Rýže nemusí být nutně basmati, ale volíme takový typ, který neobsahuje mnoho škrobu, protože se před smažením neproplachuje.
2
Na běžném oleji cibuli osmahneme dozlatova a olej oddělíme, dáme stranou. Předvaříme si vodu. V asi litrovém hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme rýži a za stálého míchání smažíme na mírném ohni, aby rýže lehce zahnědla. Pozor, nepřepálit olej a nepřipálit rýži. Hrnec s rýží stáhneme z plotny a necháme tak 2 minutky odstát, aby nám klesla teplota. Nyní vlijeme vodu (bude ještě horká, ale ne vroucí). Zde dávat pozor, voda se začne po vlití velmi prudce vařit. Jakmile se hladina ustálí, vrátíme hrnec na plotnu. Hladina vody musí stát 1,5 cm nad rýží. Přidáme polévkové koření (Podravka). Vaříme na mírném plameni bez míchání až do odpaření vody. Poté odstavíme, vmícháme hrášek a cibulku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažená rýže

Smažená rýže

Asijská smažená rýže

Asijská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Greta Amaru | 17. 1. 2012 12:45

    dost dobrý :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

  • Vlasta | 2. 10. 2011 14:32

    A tož ušlo to ale zrovna v sámošce nemělí réžu a tak sem kopila knedlu . Na druhy olejů jsem se vyprdla a dala tam řepkové páč je nejlevnější a stojně se s teho poseru tak co . a tož dobrý starýmu to taky chutnalo tak děkuju

  • tomasek | 5. 12. 2010 22:55

    Bylo to výborné. Bylo to tak dobré, že jsem to neměl jako přílohu, ale jako rychlou a lehkou večeři. Jasná jednička.

  • andrea nedbalova | 26. 7. 2009 11:03

    tuhle rýži jsem připravila původně jen pro přítele, protože já nejsem vůbec milovníkem rýže, ale můžu říct, že jsem si i já dala s velkou chutí a to je co říci. Pokud rýži tak tuhle! OPRAVDU VYNIKAJÍCÍ. děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Rýže
Přílohy Rýže Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Mražený hrášek Olivový olej Polévkové koření Rýže Slunečnicový olej Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety sypané česnekem

Špagety sypané česnekem

Kuřecí prsíčka ala iNDY

Kuřecí prsíčka ala iNDY

Kuře smažené v pařížském těstíčku

Kuře smažené v pařížském těstíčku

Slunečnicový chléb domácí

Slunečnicový chléb domácí

Placičky z brokolice a cukety

Placičky z brokolice a cukety

Cuketové nudle se sýrovou omáčkou

Cuketové nudle se sýrovou omáčkou

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Tortilly s fazolovou směsí

Tortilly s fazolovou směsí

Kuřecí steak ze stehna ala čína

Kuřecí steak ze stehna ala čína

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

52
Bramborovo-cuketové placičky s balkánským sýrem
Bramborovo-cuketové…
38
Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
Francouzský toast ze…
28
Cuketové stripsy s parmazánem
Cuketové stripsy s…
25
Jahodové řezy od Bláži
Jahodové řezy od Bláži
23
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Marta Kubišová (83): Poslední koncert! Kardiolog Neužil ji jistil v první řadě

Marta Kubišová (83): Poslední koncert! Kardiolog Neužil ji jistil v první řadě

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

  • Recepty.cz
  • Smažená rýže Basmati s hráškem a cibulí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact