• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Smažená kapusta
Napište svůj komentář k receptu

Smažená kapusta

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 28
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smažená kapusta
Smažená kapusta
Smažená kapusta
Smažená kapusta
Smažená kapusta
Smažená kapusta
Smažená kapusta
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kapusta středně velká
    • sůl
    • pepř mletý
    • rozšlehané vejce
    • hladká mouka
    • strouhanka
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Kapustu očistíme a celou vložíme do hrnce s osolenou vodou košťálem směrem ke dnu.
2
Vaříme tak, aby jsme nepřevařily, aby zůstala pevná a dala se dobře krájet na ,,měsíčky,, .
3
Kapustu vyndáme, přepůlíme, pak křekrojíme ještě na čtvrtky a dbáme na to, aby u každého dílu zůstal i kus košťálu, který nám bude kapustu držet pohromadě. Pak už záleží na každém, jak chce mít kapustové měsíčky tenké nebo silné, buď ze čtvrtky uděláme další dva, tři... měsíčky, které bude držet vždy kousek košťálu.
4
Díly kapusty osolíme, opepříme, obalíme opatrně v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova. Podáváme s bramborovou přílohou, zeleninovým salátem, tatarkou nebo různými dipy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapusta v šunce smažená

Kapusta v šunce smažená

Dušená kapusta na slanině

Dušená kapusta na slanině

Růžičková kapusta v kokosové omáčce

Růžičková kapusta v kokosové omáčce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Blanka | 21. 5. 2016 14:43

    Bylo to docela překvapení :-) a moc dobré ;-) . Jarní kapusta se v puse jenom rozplývala a s domácí tararkou chutnala skvěle.

  • Ivča | 19. 2. 2015 13:10

    Zvědavost a nechuť plácat se s karbanátkama mě dodala odvahu vyzkoušet kapustu obalit a vůbec nelituji, protože jsem za ní byla dokonce i pochválená.

  • Miroslava Suchá | 26. 1. 2015 13:59

    Nevíte o čem píšete. Tlačenku jako řízek znám od své tchýně a ta žádného Hrušku neznala.

  • gabinaf
    gabinaf | 26. 1. 2015 11:47

    hahaaa , ze aaaano. :-P :-P

  • Iva Okatá | 20. 9. 2014 15:43

    Moc dobrá,pochutnali jsme si. :-* :-* Taky jsme si dali tatarku,domácí.

  • Pepa | 22. 8. 2014 09:45

    Co všechno ti češi nedokáží usmažit ... =-O Ještě dejte recept na smaženou tlačenku od ládi hrušky O:-)

  • Zdenka | 13. 4. 2014 00:42

    Vyborne, podobne kvetaku. Ja mela tu kapustu malinkou a tam jsem mela male dilky, kdyz se mi rozpadavaly tak jsem to spichla paratky, a moc dobre to dopadlo, dobre s majonezou nebo tatarskou omackou, jako bezmase jidlo. Mne to zde v Kanade moc chutnalo!

  • Žáčková Helena | 24. 9. 2013 06:35

    Smažená kapusta je výborná. Jenom se u obalování spotřebuje víc vajíček. Ale s okurkovým salátem a helmanskou se od stolu nemůže nikdo odtrhnout. Dělala jsem jí o víkendu strašně moc, protože když jsem jí dělala asi před měsícem, byl o ní velký zájem a to i po studené. :-)

  • Michalkova | 17. 11. 2012 12:05

    Kapusty jsem mela male a slo to to s nimi velmi dobre, byly vyborne a mohu ji doporucit.

  • tanadas | 13. 11. 2012 12:26

    Jednoduche jidlo, ktere nam chutnalo.

  • Mára | 24. 10. 2012 13:19

    Jéééé, ta byla výborná a z toho co odpadlo jsem udělala ještě čtyry kapustové karbanátky, recept budu ráda opakovat. :-))

  • Králová | 11. 7. 2012 14:51

    Jsou mnohem lepší než kapustové řízky, děkuji :))

  • Linda | 11. 4. 2012 12:47

    Dali jsme si k ní helmansku, byla to fakt mňamka :-)) .

  • K.V. | 9. 2. 2012 00:14

    Nejdrive jsem kapustu nakrajela na pulmesicky jak uvedeno v receptu, pak jsem je podusila s kminem a cesnekem na masle podle receptu Duseny kvetak babicky Schwarzove a pak jsem tu kapustu obalila a osmazila. Moc dobre, prijemne, zdrave a neco jineho. Udelala jsem k tomu brambory na masle podle stejneho receptu jako ten kvetak. Zeleninova balada, ale zitra se nacpu uzenym.

  • Adéla | 31. 1. 2012 10:40

    Náš včerejší oběd. Nedělala se zle, měla jsem obavy, že se mi bude rozpadávat. Udělala jsem jí s bramborem a tatarkou, chutnala výborně, skoro jako květák a ten mi milujeme.

  • w.pet | 28. 1. 2012 21:15

    super! :-)) :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Bezmasá jídla Oběd Večeře Smažení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kapusta Olej Pepř mletý Rozšlehané vejce Strouhanka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ohavečské košíčky

Ohavečské košíčky

Nafouklá jablíčková dobrota

Nafouklá jablíčková dobrota

Bavorské vdolky z domácí pekárny

Bavorské vdolky z domácí pekárny

Nejlepší dort

Nejlepší dort

Zapečený lilek s tuňákem

Zapečený lilek s tuňákem

Sušenky

Sušenky

Hovězí ptáčky s rýží

Hovězí ptáčky s rýží

Hovězí šuej ču

Hovězí šuej ču

Pikantní jogurtové filé

Pikantní jogurtové filé

Doporučujeme

30 minut
Špagety s kapustičkami, šunkou a ořechy

Špagety s kapustičkami, šunkou a…

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

28
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
22
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
17
Okurkové chuťovky
Okurkové chuťovky
15
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
14
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám letos všechno povedlo
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám…
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem nebylo jen uhlí
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem…
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
AHA.cz Drzost Slováčka nezná mezí: Skandál přímo v kostele

Drzost Slováčka nezná mezí: Skandál přímo v kostele

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Ženy.cz Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Blesk.cz Narozeninový den hvězd Primy: Dojatý Bouček a náročná Nesvačilová!

Narozeninový den hvězd Primy: Dojatý Bouček a náročná Nesvačilová!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Čert, Mikuláš a anděl v erotickém horoskopu: Žhavá mikulášská nadílka! Na co se těšit v posteli?

Čert, Mikuláš a anděl v erotickém horoskopu: Žhavá mikulášská nadílka! Na co se těšit v posteli?

Další doporučené recepty:

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky
Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky
Smažená hlíva
Smažená hlíva
Smažená játra s dipem
Smažená játra s dipem
Smažená krupicová kaše po švýcarsku
Smažená krupicová kaše po švýcarsku
Smažená marinovaná treska
Smažená marinovaná treska
Smažená Niva v trojobalu
Smažená Niva v trojobalu
  • Recepty.cz
  • Smažená kapusta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact