• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Slovenský válený štrůdl
Napište svůj komentář k receptu

Slovenský válený štrůdl

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slovenský válený štrůdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hladká mouka
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
  • Jíška
    • 70
      g sádlo
    • 3
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Ze sádla a mouky uděláme světlou jíšku. Z ostatních ingrediencí vypracujeme těsto, vyválíme na menší, asi 1 cm silný plát, potřeme jíškou, nebojíme se silnější vrstvy, jíška se vpíjí do těsta. Stočíme do závinu a necháme na válku 30 min. odpočinout.
2
Potom jej rozdělíme nožem na 3 části. Jednotlivé díly vyválíme a naplníme jablky pokrájenými na malé kostičky, případně strouhanými. Poprášíme práškovým cukrem, skořicí, přidáme pro chuť strouhané oříšky. Zavineme, potřeme rozpuštěným sádlem (jiný tuk nepoužívat), potřeme vejcem a v předehřáté troubě jej pečeme do zrůžovění.
3
Recept dostala mamka od své známé, dnes jsem štrůdl upekla, je křehký a velmi dobrý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

"Slovenský" bramborák

"Slovenský" bramborák

rybí salát - slovenský III.

rybí salát - slovenský III.

Štrůdl s veganským tvarohem a chia semínky

Štrůdl s veganským tvarohem a chia…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radek | 30. 10. 2012 20:46

    Však je tam napsané SVĚTLÁ JÍŠKA....!!

  • Romy U. | 28. 2. 2007 13:54

    Paní Airan, i já Vám děkuji za skvělé recepty.Romy

  • Anonym | 28. 2. 2007 13:52

    Paní Matějíčková, jíška by měla být světlejší, při rozvalování nemusíte mít strach, těsto se netrhá. Omlouvám se, zapomněla jsem se podepsat. Prosím redakci o vložení jména. Děkuji Romy U.

  • gabriela Matějíčková | 26. 2. 2007 21:05

    Tento recept se podobá tomu mému co dělám jen ten nátěr dělám z másla,hladké mouky,lžíce zakysané smetany,je také velmi dobrý,ale mám problém když ty šneky nakonec rozvaluji tak se to trochu trhá.Zítra vyzkouším ten váš zní to zajímavě.Měla by být ta jíška hodně světlá nebo tmavší?Děkuji

  • Airan | 26. 2. 2007 18:24

    Tak tohle urcite stoji za vyzkouseni, dekuji za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovensko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Sádlo Sůl Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Celerová pomazánka se sýrem

Celerová pomazánka se sýrem

Česnečka po česku

Česnečka po česku

Placek ze strouhanky

Placek ze strouhanky

Kuřecí kapsa First class

Kuřecí kapsa First class

Skrytý banánový koláč

Skrytý banánový koláč

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Gyros tousty z cukety - sterilované

Gyros tousty z cukety - sterilované

Gratinované brambory (nejen) se špenátem

Gratinované brambory (nejen) se…

Chlebová polévka

Chlebová polévka

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

145
Kapustové měšce na zelenině
Kapustové měšce na…
92
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
83
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
75
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…
49
Zapečené špagety s mletým masem
Zapečené špagety s…

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Ženy.cz Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Blesk.cz Pěvkyně Lenka Graf: Dvě schůzky s Andreou Bocellim!

Pěvkyně Lenka Graf: Dvě schůzky s Andreou Bocellim!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

  • Recepty.cz
  • Slovenský válený štrůdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact