• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • "Slovenský" bramborák
Napište svůj komentář k receptu

"Slovenský" bramborák

autor: shark.62
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
"Slovenský" bramborák
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      kg brambory
    • 4
      ks vejce
    • 1
      dl mléko
    • 5
      stroužek česnek
    • 5
      lžíce krupice
    • 300
      g měkký salám
    • sádlo
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka

Postup přípravy receptu

1
Brambory dáme večer uvařit ve slupce, do rána nám vychladnou. Druhý den je oloupeme, rozmačkáme do mísy, přidáme vejce, mléko, rozmačkaný česnek, krupici (poslední dobou používám dětskou krupičku, je to jemnější), na malé kostičky nakrájený salám nebo jinou uzeninu (ale salám je lepší - je měkčí), rozehřáté sádlo, sůl, pepř, majoránku, a vše pořádně promícháme. Těsto musí být trochu hustější než lívancové. Je-li řídké, přidáme krupici, je-li husté, přidáme mléko a rozehřáté sádlo.
2
Rozetřeme na vymazaný a krupicí vysypaný vyšší plech (můžeme použít i pečící papír), a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Při této teplotě pečeme, dokud nám na povrchu nevznikne světle hnědá kůrčička.
3
Konzumujeme teplé i studené. Pozor, teplé se při porcování rozpadá.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

rybí salát - slovenský III.

rybí salát - slovenský III.

Bramborák se smetanou

Bramborák se smetanou

Bramborák z kapřího masa

Bramborák z kapřího masa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pólrajch-amatér | 10. 3. 2017 08:36

    Je výborný, ale srovnávat s bramborákem, jak ho známe, se nedá a lepší je péct na pečícím papíru...a skoro lepší je druhý den, až se uleží

  • pólrajch-amatér | 10. 3. 2017 08:36

    Je výborný, ale srovnávat s bramborákem, jak ho známe, se nedá a lepší je péct na pečícím papíru...a skoro lepší je druhý den, až se uleží

  • Hana Golova | 11. 12. 2013 07:02

    Vcera jsem vyzkusela, bylo to docela dobre. Smazene bramboraky vic krupou a to je to prave orechove :-P .

  • pavel | 27. 9. 2013 09:31

    Děláme to doma a dělala to už moje babička mě je 45 ale znám to jako míchaný bramborák peče se to úplně stejně jenže s tím rozdílem že se to neustále míchá a vzniknou z toho takový drobný opečený kousky a musím říct že kdo to u mě jedl tak se oblizoval až za ušima a výborný je to zapíjet mlékem i když jsem pivař a určitě střevní problémy nehrozí :-)

  • Miroslav Pleskač | 27. 6. 2009 12:41

    Pokud jste si všimly, tak slovo "Slovenský" je v uvozovkách. Nazval jsem ho tak proto, že toto jídlo dělávala moje babička, která pocházela z Handlovej, a ta to nazývala jednoduše - bramborák. Neřešte ingredience a zkuste si to uvařit, sklidíte pochvalu.

  • Antonia Trusková | 12. 3. 2009 18:24

    Pani Terezka, s Vami sa jednoducho nedá. Vy viete viacej, nez skúsený profesionál. Ja som úplná amatérka a bola som presvedcená, ze je to Harula.Srdecne blahozelám. Také "profesionálne" príspevky by mali byt vsetky, alebo aspon väcsina!

  • Tereza J. | 7. 3. 2009 12:19

    Tonka, ale haruľa nie je zo zemiakov varených v šupke, ale zo strúhaných surových zemiakov ako na zemiakové placky. Takže haruľa to nie je.

  • Antonia Trusková | 6. 3. 2009 19:36

    Pecené na pekáci sa na Slovenku zvyklo nazývat "Haruľa". Nezvyklo obsahovat tolko prísad, vzdy sa to povazovalo za jedlo chudobných a teda ani saláma a ani krupica. Horeuvedený recept je uz moderná verzia à la McDonald...

  • Marie Kyrianová | 2. 3. 2009 21:14

    Proč zrovna slovenský, toto nemá s bramborákem nic společného. Vždyď se to peče na pekáči jako buchty. Bramborák se peče na pánvi a na slovensku se dělá úplně jiný,alespoň kam my jezdíme. Ale každý má své chutě a postupy, takže věřím,že pro Vás je nejlepší

  • Iveta Janatová | 24. 2. 2009 10:57

    Já toto dělám ,že si z toho udělám placičky a peču je na pánvi,dobré.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pečení Vaření Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Krupice Majoránka Měkký salám Mléko Pepř mletý Sádlo Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Studený pikantní bůček

Studený pikantní bůček

Ořechový chlebíček

Ořechový chlebíček

Dort s ovocem a želatinou

Dort s ovocem a želatinou

Krémová polévka z topinambur

Krémová polévka z topinambur

Barevné bramborové knedlíky (noky)

Barevné bramborové knedlíky (noky)

Osvěžující rybízové želé

Osvěžující rybízové želé

Fantastické sušenky KOKA

Fantastické sušenky KOKA

Boloňské tousty

Boloňské tousty

Kachna s nádivkou - nejen velikonoční

Kachna s nádivkou - nejen velikonoční

Doporučujeme

20 minut
Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty

Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

183
Salát do ruky
Salát do ruky
144
Dýňové placičky II.
Dýňové placičky II.
94
Čočkový salát s pečenou mrkví a petrželí
Čočkový salát s pečenou…
71
Pestré šťouchané brambory
Pestré šťouchané brambory
62
Bramborová pomazánka  na chlebíčky
Bramborová pomazánka na…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými ušetříte a hlavně si pochutnáte jako v restauraci
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými…
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se sladkým uměním, které potěší každého milovníka literatury
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se…
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a 90. let, v nichž se zpívá o jídle nebo pití?
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a…
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
AHA.cz Něrgešová přišla o velkou část mozku: Já mám strašnej strach

Něrgešová přišla o velkou část mozku: Já mám strašnej strach

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!

Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!

Ženy.cz Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Blesk.cz Divoké ceny VMA: Bradavky, trapasy i pubické chlupy

Divoké ceny VMA: Bradavky, trapasy i pubické chlupy

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Psychologický test: Která z trojic netvoří rodinu? Odpověď odhalí vaši osobnost!

Psychologický test: Která z trojic netvoří rodinu? Odpověď odhalí vaši osobnost!

Další doporučené recepty:

"Řepačka" - zeleninová polévka s řepou
"Řepačka" - zeleninová polévka s řepou
"Řepáky" bramboráky z červené řepy
"Řepáky" bramboráky z červené řepy
"Sloppy Joes" - zapečený sendvič
"Sloppy Joes" - zapečený sendvič
"Štafetky" - zákusky, roláda, řez
"Štafetky" - zákusky, roláda, řez
"Tataráček" z Romadůru
"Tataráček" z Romadůru
"Tiramisu" roláda
"Tiramisu" roláda
  • Recepty.cz
  • "Slovenský" bramborák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact