• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • "Slovenský" bramborák
Napište svůj komentář k receptu

"Slovenský" bramborák

autor: shark.62
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
"Slovenský" bramborák
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      kg brambory
    • 4
      ks vejce
    • 1
      dl mléko
    • 5
      stroužek česnek
    • 5
      lžíce krupice
    • 300
      g měkký salám
    • sádlo
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka

Postup přípravy receptu

1
Brambory dáme večer uvařit ve slupce, do rána nám vychladnou. Druhý den je oloupeme, rozmačkáme do mísy, přidáme vejce, mléko, rozmačkaný česnek, krupici (poslední dobou používám dětskou krupičku, je to jemnější), na malé kostičky nakrájený salám nebo jinou uzeninu (ale salám je lepší - je měkčí), rozehřáté sádlo, sůl, pepř, majoránku, a vše pořádně promícháme. Těsto musí být trochu hustější než lívancové. Je-li řídké, přidáme krupici, je-li husté, přidáme mléko a rozehřáté sádlo.
2
Rozetřeme na vymazaný a krupicí vysypaný vyšší plech (můžeme použít i pečící papír), a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Při této teplotě pečeme, dokud nám na povrchu nevznikne světle hnědá kůrčička.
3
Konzumujeme teplé i studené. Pozor, teplé se při porcování rozpadá.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

rybí salát - slovenský III.

rybí salát - slovenský III.

Bramborák se smetanou

Bramborák se smetanou

Bramborák z kapřího masa

Bramborák z kapřího masa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pólrajch-amatér | 10. 3. 2017 08:36

    Je výborný, ale srovnávat s bramborákem, jak ho známe, se nedá a lepší je péct na pečícím papíru...a skoro lepší je druhý den, až se uleží

  • pólrajch-amatér | 10. 3. 2017 08:36

    Je výborný, ale srovnávat s bramborákem, jak ho známe, se nedá a lepší je péct na pečícím papíru...a skoro lepší je druhý den, až se uleží

  • Hana Golova | 11. 12. 2013 07:02

    Vcera jsem vyzkusela, bylo to docela dobre. Smazene bramboraky vic krupou a to je to prave orechove :-P .

  • pavel | 27. 9. 2013 09:31

    Děláme to doma a dělala to už moje babička mě je 45 ale znám to jako míchaný bramborák peče se to úplně stejně jenže s tím rozdílem že se to neustále míchá a vzniknou z toho takový drobný opečený kousky a musím říct že kdo to u mě jedl tak se oblizoval až za ušima a výborný je to zapíjet mlékem i když jsem pivař a určitě střevní problémy nehrozí :-)

  • Miroslav Pleskač | 27. 6. 2009 12:41

    Pokud jste si všimly, tak slovo "Slovenský" je v uvozovkách. Nazval jsem ho tak proto, že toto jídlo dělávala moje babička, která pocházela z Handlovej, a ta to nazývala jednoduše - bramborák. Neřešte ingredience a zkuste si to uvařit, sklidíte pochvalu.

  • Antonia Trusková | 12. 3. 2009 18:24

    Pani Terezka, s Vami sa jednoducho nedá. Vy viete viacej, nez skúsený profesionál. Ja som úplná amatérka a bola som presvedcená, ze je to Harula.Srdecne blahozelám. Také "profesionálne" príspevky by mali byt vsetky, alebo aspon väcsina!

  • Tereza J. | 7. 3. 2009 12:19

    Tonka, ale haruľa nie je zo zemiakov varených v šupke, ale zo strúhaných surových zemiakov ako na zemiakové placky. Takže haruľa to nie je.

  • Antonia Trusková | 6. 3. 2009 19:36

    Pecené na pekáci sa na Slovenku zvyklo nazývat "Haruľa". Nezvyklo obsahovat tolko prísad, vzdy sa to povazovalo za jedlo chudobných a teda ani saláma a ani krupica. Horeuvedený recept je uz moderná verzia à la McDonald...

  • Marie Kyrianová | 2. 3. 2009 21:14

    Proč zrovna slovenský, toto nemá s bramborákem nic společného. Vždyď se to peče na pekáči jako buchty. Bramborák se peče na pánvi a na slovensku se dělá úplně jiný,alespoň kam my jezdíme. Ale každý má své chutě a postupy, takže věřím,že pro Vás je nejlepší

  • Iveta Janatová | 24. 2. 2009 10:57

    Já toto dělám ,že si z toho udělám placičky a peču je na pánvi,dobré.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pečení Vaření Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Krupice Majoránka Měkký salám Mléko Pepř mletý Sádlo Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Okurky

Okurky

Tvarohové řezy

Tvarohové řezy

Pikantní segedínek

Pikantní segedínek

Nejfalešnější svíčková

Nejfalešnější svíčková

Bůček trochu jinak

Bůček trochu jinak

Plněné cukety s ementálem

Plněné cukety s ementálem

Gratinované brambory (nejen) s brokolicí

Gratinované brambory (nejen) s…

Těstoviny se sýrovou omáčkou zapečené

Těstoviny se sýrovou omáčkou zapečené

Cuketová buchta ala brownies

Cuketová buchta ala brownies

Doporučujeme

20 minut
Letní těstoviny

Letní těstoviny

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

419
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
20
Drůbeží játra v těstíčku s jogurtovou omáčkou
Drůbeží játra v těstíčku…
19
Hrnkový cuketový perník
Hrnkový cuketový perník
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka

Zajímavé články

Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální na teplé letní dny
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry,…
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies nebo muffiny
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku,…
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje snadné hubnutí i lepší trávení. Může to fungovat?
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje…
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento snadný trik?
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento…
AHA.cz Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Mimibazar Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Puntíky jsou trendy pro každou ženu: Na co ale dát pozor ve zralém věku?

Puntíky jsou trendy pro každou ženu: Na co ale dát pozor ve zralém věku?

Ženy.cz Držení těla o vás prozradí více, než si myslíte. Víte, jak působíte vy?

Držení těla o vás prozradí více, než si myslíte. Víte, jak působíte vy?

Blesk.cz Zhubni, když to dokážeš: DiCaprio na jachtě předvedl hubenější figuru

Zhubni, když to dokážeš: DiCaprio na jachtě předvedl hubenější figuru

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Denní horoskop na středu 23. 7. 2025: Kdo by si měl dát pozor na svá slova a komu prospěje změna?

Denní horoskop na středu 23. 7. 2025: Kdo by si měl dát pozor na svá slova a komu prospěje změna?

Další doporučené recepty:

"Řepačka" - zeleninová polévka s řepou
"Řepačka" - zeleninová polévka s řepou
"Řepáky" bramboráky z červené řepy
"Řepáky" bramboráky z červené řepy
"Sloppy Joes" - zapečený sendvič
"Sloppy Joes" - zapečený sendvič
"Štafetky" - zákusky, roláda, řez
"Štafetky" - zákusky, roláda, řez
"Tataráček" z Romadůru
"Tataráček" z Romadůru
"Tiramisu" roláda
"Tiramisu" roláda
  • Recepty.cz
  • "Slovenský" bramborák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact