• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Slovan kostka
Napište svůj komentář k receptu

Slovan kostka

autor: aiša
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slovan kostka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g cukr krystal
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 10
      lžíce voda
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • kakao
    • olej
    • jahodový džem
  • Náplň:
    • 40
      g želatina
    • 8
      dl voda
    • 300
      g cukr krystal
    • 4
      kelímek šlehačka
    • 100
      g lískové oříšky mletých a opražených
    • kakao

Postup přípravy receptu

1
Těsto: vejce vyšleháme s cukrem, přidáme vodu, olej a ještě chvíli šleháme. Potom přidáme mouku s kakaem a práškem do pečiva. Pečeme při 180 °C 20 minut. Vychladlý piškot potřeme džemem.
2
Náplň: ve vodě rozpustíme cukr a želatinu, zahřejeme a necháme vychladnout. Rozdělíme na dvě části. 2 šlehačky vyšleháme, přidáme oříšky a jednu část želatiny. Zamícháme a dáme na piškot. Potom vyšleháme druhé 2 šlehačky s kakaem a dáme druhou část želatiny. Zamícháme, vylejeme na oříškovou hmotu. Posypeme čokoládovými hoblinkami, nebo můžeme dát navrch ještě 2 vyšlehané šlehačky a potom posypat. Osvědčily se mi strouhané ledové kaštany. Necháme ztuhnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cuketová kostka s čokoládou

Cuketová kostka s čokoládou

Ledová kostka

Ledová kostka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marketa | 13. 6. 2008 19:36

    Je to bájo, chutí připomína kávovo-ořechový mls. Přiznávám že jsem byla nedůvěřivá k té vodě přidané do šlehačky, ale je to fakt moc dobré a nechutná to tak tučně jako kdyby tam byla jen šlehačka. Je to hodně vysoký moučník, chtěla jsem přidat navrch neochucenou šlehačku, ale na plech se mi už nevešlo vůbec nic. Vřele doporučuji pro slavnostní příležitosti, je to moučník jako z cukrárny.

  • Gábina H | 29. 5. 2008 18:06

    to vypadá moc dobře, při nejbližší příležitosti vyzkouším

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Jahodový džem Kakao Lískové oříšky Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Šlehačka Vejce Voda Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Křupavý bůček

Křupavý bůček

Jiříkův biskupský chlebíček

Jiříkův biskupský chlebíček

Špenátovka

Špenátovka

Celerovo-mrkvová pomazánka s pečivem

Celerovo-mrkvová pomazánka s pečivem

Pařížský dort Eli

Pařížský dort Eli

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Třešňová omáčka

Třešňová omáčka

Slané lívance

Slané lívance

Kuřecí nudličky se špenátem a nivou

Kuřecí nudličky se špenátem a nivou

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

269
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
36
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
22
Jablečný perník s tvarohem
Jablečný perník s…
20
Švestková nutela
Švestková nutela
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Slovan kostka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact