• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Slepovák
Napište svůj komentář k receptu

Slepovák

autor: naamah
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slepovák
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks žloutek
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 2
      ks dětské piškoty
    • zavařenina kyselá (rybíz, višně)
    • 150
      g cukr krystal část lze nahradit vanilkovým cukrem
    • šlehačka doporučuji porušit dietu a dát poctivou
    • kompotované ovoce broskve + jahody

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve poslepujeme marmeládou piškoty (lze udělat den předem). Necháme dobře okapat ovoce.
2
Krém: vyšleháme šlehačku do tuha, v jiné míse ušleháme žloutky s cukrem do pěny. Postupně pak přimícháváme šlehačku, až vznikne krásně hladký krém přidáme rum. Na dno misky dáme tenkou vrstvu krému, pak piškoty, ovoce, krém - pokračujeme do zdělání surovin. Končíme krémem. Ozdobíme zbylým ovocem. Dáme do chladu uležet (nejlépe do druhého dne.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 4. 11. 2007 07:33

    Ahoj...delam podobny recept...pripravim ho do velke misy...nahoru ozdobim ovoce a cokoladou...nebo nejakym barevnym sypanim...a podavam to vykrojene velkou lzici na talirek...mlsounum delam barevnou slehackou jeste ozdobeni...

  • mina kubikova | 24. 9. 2007 13:43

    zlepenec som robila vcera, ale obavam sa, ze nas nejako neocaril, chutou bol v poriadku, ale bolo to take ... negustiozne ci co. skusim to co mi poradila pani Terova. takto v mise to ocenia skor deti a nie nas seniorsky vek. vdaka za recept.

  • mina kubikova | 24. 9. 2007 13:23

    paneboze.......chcela som len povedat, ze pani zuzana sa pytala a vzapati sme traja ludia odpovedali . Nato ste nas, uplne zbytocne, lenka zahriakla ze preco o tom zas debatujeme. Ked ste si uz dali tu pracu nam to *nandat*, tak ste si uz mohla dat aj tu pracu pozriet, ze k odpovediam doslo v priebehu par minut o kt. sme absolutne nemohli vediet, ze su duplicitne. ak niekto vyvolal debatu tak ste to boli vy. Ja som o nu naozaj nemala zaujem a nikdy som sa ani ziadnej nezucastnila, pretoze moj nazor je jasny, bud sa salm. bojim a nerobim to, alebo sa nebojim a bud ochoriem alebo neochoriem. tot vsjo.Kedze sa zuzana na nieco pytala, tak sa zrejme tych vasich nekonecnych diskusii nezucastnila a tym padom bola mystifikovana ...no nic, vase ospravedlnenie prijimam, niet dovodu aby sme sa tu uplne zbytocne hadali a Vam prajem prijemny den. Dufam, ze sme svojim kvokanim neznechutili damy kt. maju o ten recept zaujem.btw....

  • Jana z VM | 24. 9. 2007 07:59

    Recept se mi moc líbí a ani mě neodradila ta zbytečná diskuze o salmonele ve žloutcích.

  • Lenka | 23. 9. 2007 19:57

    Děkuji Janě H, že jste se mě zastala. Máte pravdu, nic jiného něž že je zbytečné o salmonele znovu a znovu diskutovat, jsem nemyslela. A paní Mino, nevím jak je to dlouho, ale diskuze přímo hysterická tu byla, asi někdy na jaře nad úplně jiným receptem. Jestli jsem někoho pobouřila, tak se omlouvám. Lenka (anonym)

  • mina kubikova | 23. 9. 2007 12:05

    no...rozhodne to vyskusam, ten krem ma zaujal, akurat som si nevedela predstavit ako to servirovat.....alebo dat do prostriedku misu a vela lyzic:o))))

  • Jana Térová | 23. 9. 2007 10:45

    Tak to mně připomnělo dobrůtku mojí maminky. Říkali jsme tomu pajda, piškot byl upečený na plechu, namazaný marmeládou a rozkrájený na kousky, nějaký dobrý krém, navíc ještě každá vrstva posypaná ořechy a ovocem (kompot, pomeranč..).A každý dostal na talířek porci vykrojenou z misky lžící a navrch trochu sladkého sněhu z bílků. Dnes bychom asi dali šlehačku. Takže kdo neví jak servírovat tady je jedna z možností.

  • Jana H. | 22. 9. 2007 17:15

    Paní Kubiková, ať čtu příspěvek Anonyma, jak chci, nevidím na něm nic hysterického, a divím se, co vás tak vytočilo, a že vytočilo, to z vašich slov přímo čiší.Nenapsal nic víc,jen chtěl, podle mého, upozornit na zbytečnost diskuze o salmonele, protože se snad vyskytuje u každého receptu, kde jsou vejce. Podle mého by se mohla ozvat Zuzana a reagovat na toho milého Watsona, vždyť se jen slušně zeptala.

  • mina kubikova | 22. 9. 2007 15:00

    anonym ....cudujem sa ze pri vasej chytrosti ste nepostrehol ze toto nie je chat, a jednotlive prispevky naskocia pod receptom niekedy aj po cca niekolkych hodinach. jediny kto mohol vyvolat diskusiu ste bol vy. vasa reakcia bola zbytocne konfrontacna a povedzme...hystericka.No a teraz k receptu.....Pani Cihakova nemohla by ste tento mucnik ofotit a pridat k receptu? To sa je lyzicou, priamo z misky? Ospravedlnujem sa ale nejako mi nepracuje fantazia.

  • Marketa | 21. 9. 2007 18:22

    Ja nevim, co porad resite... tak kdyz se bojite salmonely, tak to proste nedelejte, ne?

  • Katka Maršálková | 21. 9. 2007 14:16

    a co bio vejce, ty budou určo bez salmonely...

  • Anonym | 21. 9. 2007 10:47

    Proboha, už nediskutujme o salmonele, kde je, jestli vevnitř nebo nahoře, vejce, žloutek ,bílek, je to jedno, kdo se bojí ať nedělá, kdo ne ať to zkusí. Taková diskuze proběhla nedávno a byla "hodnotná", protože co kuchař či diskutér má jiný názor.

  • mina kubikova | 21. 9. 2007 09:53

    salmonelove kmene sa nevyskytuju v zltku, ale v bielku a na povrchu skrupiny.a ked sa bojite tak to nerobte....ake jednoduche mily watson

  • Eva Mlýnská | 21. 9. 2007 09:50

    Salmonela je na povrchu vejce.

  • Anonym | 21. 9. 2007 09:48

    A co třeba vyšlehat ty žloutky s cukrem v páře? Nechat vychladnout a přidat šlehačku? Jana

  • Zuzana Kordacova | 21. 9. 2007 09:31

    tak toho bych se bála, neboť v syrových žloutcích může být salmonela. Co vy na to?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Dezerty Šlehání Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Dětské piškoty Hnědý rum Kompotované ovoce Šlehačka Zavařenina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lasagne s rajčaty

Lasagne s rajčaty

Karibská kuřecí stehna

Karibská kuřecí stehna

Plněná cuketa II

Plněná cuketa II

Italské masové kuličky se špagetami

Italské masové kuličky se špagetami

Kávový zákusek - řezy

Kávový zákusek - řezy

Dušené jehněčí Irish Stew

Dušené jehněčí Irish Stew

Pórková polévka s knedlíčky

Pórková polévka s knedlíčky

Celerový salát - zdravě a chutně

Celerový salát - zdravě a chutně

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Doporučujeme

30 minut
Středomořská čočková polévka

Středomořská čočková polévka

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

27
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
18
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
17
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
14
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
12
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem

Zajímavé články

Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte linecké, pracny nebo sádlovky
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte…
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho milují a nemusíte ho slepovat ani zdobit!
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho…
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou, salkem i arašídy
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou,…
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
AHA.cz Pokračování 13. komnaty Simony Králové: Vztahy na bodu mrazu

Pokračování 13. komnaty Simony Králové: Vztahy na bodu mrazu

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Blesk pro ženy Móda z tiskovky TV Nova: Kdo se předvedl ve slušivých kostýmcích a kdo naopak šlápl vedle?

Móda z tiskovky TV Nova: Kdo se předvedl ve slušivých kostýmcích a kdo naopak šlápl vedle?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Kristýnka z Bachelora: Vážila jsem 27 kilo!

Kristýnka z Bachelora: Vážila jsem 27 kilo!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Tarotskop na prosinec: Berany čeká velké drama, Vodnáře zase změny a Ryby najdou osudovou lásku

Tarotskop na prosinec: Berany čeká velké drama, Vodnáře zase změny a Ryby najdou osudovou lásku

  • Recepty.cz
  • Slepovák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact