• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Slepovák
Napište svůj komentář k receptu

Slepovák

autor: naamah
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slepovák
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks žloutek
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 2
      ks dětské piškoty
    • zavařenina kyselá (rybíz, višně)
    • 150
      g cukr krystal část lze nahradit vanilkovým cukrem
    • šlehačka doporučuji porušit dietu a dát poctivou
    • kompotované ovoce broskve + jahody

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve poslepujeme marmeládou piškoty (lze udělat den předem). Necháme dobře okapat ovoce.
2
Krém: vyšleháme šlehačku do tuha, v jiné míse ušleháme žloutky s cukrem do pěny. Postupně pak přimícháváme šlehačku, až vznikne krásně hladký krém přidáme rum. Na dno misky dáme tenkou vrstvu krému, pak piškoty, ovoce, krém - pokračujeme do zdělání surovin. Končíme krémem. Ozdobíme zbylým ovocem. Dáme do chladu uležet (nejlépe do druhého dne.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 4. 11. 2007 07:33

    Ahoj...delam podobny recept...pripravim ho do velke misy...nahoru ozdobim ovoce a cokoladou...nebo nejakym barevnym sypanim...a podavam to vykrojene velkou lzici na talirek...mlsounum delam barevnou slehackou jeste ozdobeni...

  • mina kubikova | 24. 9. 2007 13:43

    zlepenec som robila vcera, ale obavam sa, ze nas nejako neocaril, chutou bol v poriadku, ale bolo to take ... negustiozne ci co. skusim to co mi poradila pani Terova. takto v mise to ocenia skor deti a nie nas seniorsky vek. vdaka za recept.

  • mina kubikova | 24. 9. 2007 13:23

    paneboze.......chcela som len povedat, ze pani zuzana sa pytala a vzapati sme traja ludia odpovedali . Nato ste nas, uplne zbytocne, lenka zahriakla ze preco o tom zas debatujeme. Ked ste si uz dali tu pracu nam to *nandat*, tak ste si uz mohla dat aj tu pracu pozriet, ze k odpovediam doslo v priebehu par minut o kt. sme absolutne nemohli vediet, ze su duplicitne. ak niekto vyvolal debatu tak ste to boli vy. Ja som o nu naozaj nemala zaujem a nikdy som sa ani ziadnej nezucastnila, pretoze moj nazor je jasny, bud sa salm. bojim a nerobim to, alebo sa nebojim a bud ochoriem alebo neochoriem. tot vsjo.Kedze sa zuzana na nieco pytala, tak sa zrejme tych vasich nekonecnych diskusii nezucastnila a tym padom bola mystifikovana ...no nic, vase ospravedlnenie prijimam, niet dovodu aby sme sa tu uplne zbytocne hadali a Vam prajem prijemny den. Dufam, ze sme svojim kvokanim neznechutili damy kt. maju o ten recept zaujem.btw....

  • Jana z VM | 24. 9. 2007 07:59

    Recept se mi moc líbí a ani mě neodradila ta zbytečná diskuze o salmonele ve žloutcích.

  • Lenka | 23. 9. 2007 19:57

    Děkuji Janě H, že jste se mě zastala. Máte pravdu, nic jiného něž že je zbytečné o salmonele znovu a znovu diskutovat, jsem nemyslela. A paní Mino, nevím jak je to dlouho, ale diskuze přímo hysterická tu byla, asi někdy na jaře nad úplně jiným receptem. Jestli jsem někoho pobouřila, tak se omlouvám. Lenka (anonym)

  • mina kubikova | 23. 9. 2007 12:05

    no...rozhodne to vyskusam, ten krem ma zaujal, akurat som si nevedela predstavit ako to servirovat.....alebo dat do prostriedku misu a vela lyzic:o))))

  • Jana Térová | 23. 9. 2007 10:45

    Tak to mně připomnělo dobrůtku mojí maminky. Říkali jsme tomu pajda, piškot byl upečený na plechu, namazaný marmeládou a rozkrájený na kousky, nějaký dobrý krém, navíc ještě každá vrstva posypaná ořechy a ovocem (kompot, pomeranč..).A každý dostal na talířek porci vykrojenou z misky lžící a navrch trochu sladkého sněhu z bílků. Dnes bychom asi dali šlehačku. Takže kdo neví jak servírovat tady je jedna z možností.

  • Jana H. | 22. 9. 2007 17:15

    Paní Kubiková, ať čtu příspěvek Anonyma, jak chci, nevidím na něm nic hysterického, a divím se, co vás tak vytočilo, a že vytočilo, to z vašich slov přímo čiší.Nenapsal nic víc,jen chtěl, podle mého, upozornit na zbytečnost diskuze o salmonele, protože se snad vyskytuje u každého receptu, kde jsou vejce. Podle mého by se mohla ozvat Zuzana a reagovat na toho milého Watsona, vždyť se jen slušně zeptala.

  • mina kubikova | 22. 9. 2007 15:00

    anonym ....cudujem sa ze pri vasej chytrosti ste nepostrehol ze toto nie je chat, a jednotlive prispevky naskocia pod receptom niekedy aj po cca niekolkych hodinach. jediny kto mohol vyvolat diskusiu ste bol vy. vasa reakcia bola zbytocne konfrontacna a povedzme...hystericka.No a teraz k receptu.....Pani Cihakova nemohla by ste tento mucnik ofotit a pridat k receptu? To sa je lyzicou, priamo z misky? Ospravedlnujem sa ale nejako mi nepracuje fantazia.

  • Marketa | 21. 9. 2007 18:22

    Ja nevim, co porad resite... tak kdyz se bojite salmonely, tak to proste nedelejte, ne?

  • Katka Maršálková | 21. 9. 2007 14:16

    a co bio vejce, ty budou určo bez salmonely...

  • Anonym | 21. 9. 2007 10:47

    Proboha, už nediskutujme o salmonele, kde je, jestli vevnitř nebo nahoře, vejce, žloutek ,bílek, je to jedno, kdo se bojí ať nedělá, kdo ne ať to zkusí. Taková diskuze proběhla nedávno a byla "hodnotná", protože co kuchař či diskutér má jiný názor.

  • mina kubikova | 21. 9. 2007 09:53

    salmonelove kmene sa nevyskytuju v zltku, ale v bielku a na povrchu skrupiny.a ked sa bojite tak to nerobte....ake jednoduche mily watson

  • Eva Mlýnská | 21. 9. 2007 09:50

    Salmonela je na povrchu vejce.

  • Anonym | 21. 9. 2007 09:48

    A co třeba vyšlehat ty žloutky s cukrem v páře? Nechat vychladnout a přidat šlehačku? Jana

  • Zuzana Kordacova | 21. 9. 2007 09:31

    tak toho bych se bála, neboť v syrových žloutcích může být salmonela. Co vy na to?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Dezerty Šlehání Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Dětské piškoty Hnědý rum Kompotované ovoce Šlehačka Zavařenina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelný salát s křenem

Zelný salát s křenem

Kyselé zelí do skla

Kyselé zelí do skla

Majolková bábovka - ořechová

Majolková bábovka - ořechová

Kuře s bramborami pečené v troubě

Kuře s bramborami pečené v troubě

Zelňačka s maďarskou klobásou

Zelňačka s maďarskou klobásou

Nejlepší banánová bábovka

Nejlepší banánová bábovka

Vepřové chipsy

Vepřové chipsy

Zeleninové ragú s červenou čočkou ala bolognese

Zeleninové ragú s červenou čočkou ala…

Mandlový dort s jogurtem a ovocem

Mandlový dort s jogurtem a ovocem

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

37
Dršťková polévka
Dršťková polévka
37
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
32
Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky
Šťavnatý mrkvový koláč …
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Vepřová kýta na kousky s omáčkou a rýží
Vepřová kýta na kousky s…

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Poslední filmové Vary Jiřího Bartošky: Mrazivá slova o loučení!

Poslední filmové Vary Jiřího Bartošky: Mrazivá slova o loučení!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

  • Recepty.cz
  • Slepovák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact