• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Slepovák
Napište svůj komentář k receptu

Slepovák

autor: naamah
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slepovák
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks žloutek
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 2
      ks dětské piškoty
    • zavařenina kyselá (rybíz, višně)
    • 150
      g cukr krystal část lze nahradit vanilkovým cukrem
    • šlehačka doporučuji porušit dietu a dát poctivou
    • kompotované ovoce broskve + jahody

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve poslepujeme marmeládou piškoty (lze udělat den předem). Necháme dobře okapat ovoce.
2
Krém: vyšleháme šlehačku do tuha, v jiné míse ušleháme žloutky s cukrem do pěny. Postupně pak přimícháváme šlehačku, až vznikne krásně hladký krém přidáme rum. Na dno misky dáme tenkou vrstvu krému, pak piškoty, ovoce, krém - pokračujeme do zdělání surovin. Končíme krémem. Ozdobíme zbylým ovocem. Dáme do chladu uležet (nejlépe do druhého dne.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 4. 11. 2007 07:33

    Ahoj...delam podobny recept...pripravim ho do velke misy...nahoru ozdobim ovoce a cokoladou...nebo nejakym barevnym sypanim...a podavam to vykrojene velkou lzici na talirek...mlsounum delam barevnou slehackou jeste ozdobeni...

  • mina kubikova | 24. 9. 2007 13:43

    zlepenec som robila vcera, ale obavam sa, ze nas nejako neocaril, chutou bol v poriadku, ale bolo to take ... negustiozne ci co. skusim to co mi poradila pani Terova. takto v mise to ocenia skor deti a nie nas seniorsky vek. vdaka za recept.

  • mina kubikova | 24. 9. 2007 13:23

    paneboze.......chcela som len povedat, ze pani zuzana sa pytala a vzapati sme traja ludia odpovedali . Nato ste nas, uplne zbytocne, lenka zahriakla ze preco o tom zas debatujeme. Ked ste si uz dali tu pracu nam to *nandat*, tak ste si uz mohla dat aj tu pracu pozriet, ze k odpovediam doslo v priebehu par minut o kt. sme absolutne nemohli vediet, ze su duplicitne. ak niekto vyvolal debatu tak ste to boli vy. Ja som o nu naozaj nemala zaujem a nikdy som sa ani ziadnej nezucastnila, pretoze moj nazor je jasny, bud sa salm. bojim a nerobim to, alebo sa nebojim a bud ochoriem alebo neochoriem. tot vsjo.Kedze sa zuzana na nieco pytala, tak sa zrejme tych vasich nekonecnych diskusii nezucastnila a tym padom bola mystifikovana ...no nic, vase ospravedlnenie prijimam, niet dovodu aby sme sa tu uplne zbytocne hadali a Vam prajem prijemny den. Dufam, ze sme svojim kvokanim neznechutili damy kt. maju o ten recept zaujem.btw....

  • Jana z VM | 24. 9. 2007 07:59

    Recept se mi moc líbí a ani mě neodradila ta zbytečná diskuze o salmonele ve žloutcích.

  • Lenka | 23. 9. 2007 19:57

    Děkuji Janě H, že jste se mě zastala. Máte pravdu, nic jiného něž že je zbytečné o salmonele znovu a znovu diskutovat, jsem nemyslela. A paní Mino, nevím jak je to dlouho, ale diskuze přímo hysterická tu byla, asi někdy na jaře nad úplně jiným receptem. Jestli jsem někoho pobouřila, tak se omlouvám. Lenka (anonym)

  • mina kubikova | 23. 9. 2007 12:05

    no...rozhodne to vyskusam, ten krem ma zaujal, akurat som si nevedela predstavit ako to servirovat.....alebo dat do prostriedku misu a vela lyzic:o))))

  • Jana Térová | 23. 9. 2007 10:45

    Tak to mně připomnělo dobrůtku mojí maminky. Říkali jsme tomu pajda, piškot byl upečený na plechu, namazaný marmeládou a rozkrájený na kousky, nějaký dobrý krém, navíc ještě každá vrstva posypaná ořechy a ovocem (kompot, pomeranč..).A každý dostal na talířek porci vykrojenou z misky lžící a navrch trochu sladkého sněhu z bílků. Dnes bychom asi dali šlehačku. Takže kdo neví jak servírovat tady je jedna z možností.

  • Jana H. | 22. 9. 2007 17:15

    Paní Kubiková, ať čtu příspěvek Anonyma, jak chci, nevidím na něm nic hysterického, a divím se, co vás tak vytočilo, a že vytočilo, to z vašich slov přímo čiší.Nenapsal nic víc,jen chtěl, podle mého, upozornit na zbytečnost diskuze o salmonele, protože se snad vyskytuje u každého receptu, kde jsou vejce. Podle mého by se mohla ozvat Zuzana a reagovat na toho milého Watsona, vždyť se jen slušně zeptala.

  • mina kubikova | 22. 9. 2007 15:00

    anonym ....cudujem sa ze pri vasej chytrosti ste nepostrehol ze toto nie je chat, a jednotlive prispevky naskocia pod receptom niekedy aj po cca niekolkych hodinach. jediny kto mohol vyvolat diskusiu ste bol vy. vasa reakcia bola zbytocne konfrontacna a povedzme...hystericka.No a teraz k receptu.....Pani Cihakova nemohla by ste tento mucnik ofotit a pridat k receptu? To sa je lyzicou, priamo z misky? Ospravedlnujem sa ale nejako mi nepracuje fantazia.

  • Marketa | 21. 9. 2007 18:22

    Ja nevim, co porad resite... tak kdyz se bojite salmonely, tak to proste nedelejte, ne?

  • Katka Maršálková | 21. 9. 2007 14:16

    a co bio vejce, ty budou určo bez salmonely...

  • Anonym | 21. 9. 2007 10:47

    Proboha, už nediskutujme o salmonele, kde je, jestli vevnitř nebo nahoře, vejce, žloutek ,bílek, je to jedno, kdo se bojí ať nedělá, kdo ne ať to zkusí. Taková diskuze proběhla nedávno a byla "hodnotná", protože co kuchař či diskutér má jiný názor.

  • mina kubikova | 21. 9. 2007 09:53

    salmonelove kmene sa nevyskytuju v zltku, ale v bielku a na povrchu skrupiny.a ked sa bojite tak to nerobte....ake jednoduche mily watson

  • Eva Mlýnská | 21. 9. 2007 09:50

    Salmonela je na povrchu vejce.

  • Anonym | 21. 9. 2007 09:48

    A co třeba vyšlehat ty žloutky s cukrem v páře? Nechat vychladnout a přidat šlehačku? Jana

  • Zuzana Kordacova | 21. 9. 2007 09:31

    tak toho bych se bála, neboť v syrových žloutcích může být salmonela. Co vy na to?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Dezerty Šlehání Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Dětské piškoty Hnědý rum Kompotované ovoce Šlehačka Zavařenina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chlebová placka snadno a rychle

Chlebová placka snadno a rychle

Plněné žampióny speciál

Plněné žampióny speciál

Pikantní okurkový salát

Pikantní okurkový salát

Povidlové kapsičky

Povidlové kapsičky

Kuřecí prsa v slanině

Kuřecí prsa v slanině

Jablečný (hruškový) hřích - dort

Jablečný (hruškový) hřích - dort

Mazanec z domácí pekárny

Mazanec z domácí pekárny

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po našem

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po…

Tradiční jablečný koláč

Tradiční jablečný koláč

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

121
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
41
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Rybízový koláč jako od babičky
Rybízový koláč jako od…
17
Višňový džem (marmeláda)
Višňový džem (marmeláda)

Zajímavé články

Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve velkém, plus tipy, co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů,…
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
AHA.cz Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ženy.cz Robbie Williams LIVE? Rozhodně, Vídeň, víno a víkend, na který se nezapomíná

Robbie Williams LIVE? Rozhodně, Vídeň, víno a víkend, na který se nezapomíná

Blesk.cz VIP baby boom je na spadnutí! Které slavné krásky už se kulatí?

VIP baby boom je na spadnutí! Které slavné krásky už se kulatí?

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy 10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

  • Recepty.cz
  • Slepovák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact