• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Slepičí polévka s játrovými knedlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 35
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks slepice
    • 3
      ks mrkev (Velké)
    • 2
      ks petržel
    • 1
      ks cibule (Velká)
    • 3
      stroužek česnek
    • 6
      ks nové koření (Šest kuliček)
    • 8
      ks pepř mletý (Kuliček)
    • 0,50
      ks celer
    • sůl
  • Knedlíčky
    • 1
      lžíce máslo
    • 100
      g drůbeží játra
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks bílek
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      hrnek strouhanka
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka

Postup přípravy receptu

1
Očištěnou slepici rozpůlíme, vložíme do 1 1/2 l vody a vaříme do poloměkka. Pak přidáme očištěnou zeleninu nakrájenou na kolečka, na polovinu překrojenou cibuli a vaříme dále až je slepice měkká. Podle potřeby dolijeme vodou. Pak slepici vyjmeme z vývaru, maso vykostíme, nakrájíme na kousky a odložíme stranou.
2
Játrové knedlíčky: Játra naškrábeme nožem nebo umeleme, přidáme do nich vejce, máslo a hmotu rozetřeme. Pak přidáme koření, sůl, prolisovaný česnek a z bílku ušlehaný sníh. Směs promícháme a přidáme tolik strouhanky, aby se z ní daly dělat knedlíčky. Zakulatíme je v ruce, zavaříme do slepičího vývaru a uvaříme. Pak rozdělíme nakrájené maso na talíře a zalijeme polévkou s knedlíčky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polévka s rychlými játrovými nočky (knedlíčky)

Polévka s rychlými játrovými nočky …

Polévka s játrovými knedlíčky a máslovou zeleninou

Polévka s játrovými knedlíčky a…

Kaldoun s játrovými knedlíčky

Kaldoun s játrovými knedlíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • david | 28. 2. 2016 17:31

    Musím napsat svůj názor a hlavně poznatky na vaření polévek. V žádném případě se nedává nové koření a bobkový list, navíc do drůbežích se nedává ani cibule, aby si polévka zachovala svou správnou chuť. Do hovězí se cibule dává se slupkou a kořenovou zeleninou. Správná polévka se vaří ze starého kohouta nebo hovězího. Den předem vařím spíš táhnu jen maso asi tři hodiny a druhý den se pokračuje a hodinu před koncem se dá kořenová zelenina a ne žádné voňavé koření. To si nechte do svíčkové a pod. Základ všeho je získat z masa všechny hodnoty do vývaru. To není můj rozum, ale pánů kuchařů, který získali zlaté ocenění ve světě.

  • Petr | 27. 8. 2014 10:58

    tak se nauč číst

  • Michelle | 28. 4. 2012 19:31

    Tuto polévku doopravdy miluju! Vždycky, když přijdu k babičce, tak už voní ze stolu :-)

  • Vlasta Novák | 13. 12. 2011 12:35

    Opraveno, díky...

  • Ája | 13. 12. 2011 12:12

    V ingrediencích na játrové knedlíčky máslo nevidim. V postupu je uvedeno. Tak nevím.

  • Mimiska1 | 29. 7. 2011 13:37

    Nejlepší játrové knedlíčky tady na internetu!!! Dávám jedna :-)

  • brhy2 | 26. 1. 2011 13:53

    toto je klasika a z hrnce ma vyvar svou nezamenitelnou chut

  • recepty73
    recepty73 | 17. 10. 2010 00:06

    1****

  • recepty 73 | 4. 10. 2010 20:08

    To byl vývar jako noha:-))) !Polévka by se dala použít jako výborný ,,VYPROŠŤOVÁK,,.Slepičí maso moc nemusíme,ale nudle v polévce u nás nesměj chybět:-).1* a foto je už na cestě.Jiří

  • michal jakouš | 5. 9. 2010 09:31

    klasika za 1

  • rand | 2. 7. 2007 13:50

    ...nebo v hrnci tři hodiny mírným varem. Vývar je silnější. Teda aspoń mi tak vždy připadlo. Z tlakáče se mi zdál slabý. Tento recept je opravdu vynikající.

  • Pastis Petite | 9. 8. 2006 16:09

    Vařila jsem slepici hodinu v papiňáku a byla měkká. Doporučuji.

  • Akinom | 27. 4. 2005 16:41

    Polévka byla výborná. Slepičí maso bylo sice měkké, ale pořád žvýkačkové. Tak jsem do polévky dala pouze knedlíčky. A jaké jsme to měli boule za ušima.

  • Akinom | 27. 4. 2005 10:47

    Všem moc chutnala !!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Celer Česnek Cibule Drůbeží játra Majoránka Máslo Mrkev Nové koření Pepř mletý Petržel Slepice Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vajíčková pomazánka (méně tučná)

Vajíčková pomazánka (méně tučná)

Pečené vepřové koleno na zelí

Pečené vepřové koleno na zelí

Boží penne rigate

Boží penne rigate

Pikantní škvarková pomazánka

Pikantní škvarková pomazánka

Tuňáková pomazánka VI.

Tuňáková pomazánka VI.

Skvělý pečený čaj

Skvělý pečený čaj

Kuřecí ragú se žampiony

Kuřecí ragú se žampiony

Izraelský hummus

Izraelský hummus

Houskové knedlíky bez kynutí - výborné a jednoduché

Houskové knedlíky bez kynutí -…

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

33
Krémová polévka z červené řepy
Krémová polévka z…
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta / pesto z…
18
Kuřecí kari se zeleninou a rýží
Kuřecí kari se zeleninou…
15
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe než originální verze s masem
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe…
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak se dají zpracovat
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak…
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
AHA.cz Brzobohatá shodila masku: VYHROCENÉ EMOCE A PAK POTOKY SLZ

Brzobohatá shodila masku: VYHROCENÉ EMOCE A PAK POTOKY SLZ

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Blesk pro ženy Kosočtverce, kam se podíváš: Komu ale nejžádanější vzor sezony nebude slušet?

Kosočtverce, kam se podíváš: Komu ale nejžádanější vzor sezony nebude slušet?

Ženy.cz Odvrácená strana žen-superhrdinek. Když je síla vaše největší slabina

Odvrácená strana žen-superhrdinek. Když je síla vaše největší slabina

Blesk.cz Jiří Krampol (†87) je dva měsíce po smrti a… Objevila se jeho závěť!

Jiří Krampol (†87) je dva měsíce po smrti a… Objevila se jeho závěť!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Další doporučené recepty:

Sledi v láku
Sledi v láku
Slepé myši z Jestřebích hor - palačinky
Slepé myši z Jestřebích hor - palačinky
Slepice na smetaně
Slepice na smetaně
Slepičí polévka s noky
Slepičí polévka s noky
Slepičí polévka s nudlemi
Slepičí polévka s nudlemi
Slepičí polévka se sýrovými nočky
Slepičí polévka se sýrovými nočky
  • Recepty.cz
  • Slepičí polévka s játrovými knedlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact