• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Slepičí polévka s játrovými knedlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 35
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks slepice
    • 3
      ks mrkev (Velké)
    • 2
      ks petržel
    • 1
      ks cibule (Velká)
    • 3
      stroužek česnek
    • 6
      ks nové koření (Šest kuliček)
    • 8
      ks pepř mletý (Kuliček)
    • 0,50
      ks celer
    • sůl
  • Knedlíčky
    • 1
      lžíce máslo
    • 100
      g drůbeží játra
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks bílek
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      hrnek strouhanka
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka

Postup přípravy receptu

1
Očištěnou slepici rozpůlíme, vložíme do 1 1/2 l vody a vaříme do poloměkka. Pak přidáme očištěnou zeleninu nakrájenou na kolečka, na polovinu překrojenou cibuli a vaříme dále až je slepice měkká. Podle potřeby dolijeme vodou. Pak slepici vyjmeme z vývaru, maso vykostíme, nakrájíme na kousky a odložíme stranou.
2
Játrové knedlíčky: Játra naškrábeme nožem nebo umeleme, přidáme do nich vejce, máslo a hmotu rozetřeme. Pak přidáme koření, sůl, prolisovaný česnek a z bílku ušlehaný sníh. Směs promícháme a přidáme tolik strouhanky, aby se z ní daly dělat knedlíčky. Zakulatíme je v ruce, zavaříme do slepičího vývaru a uvaříme. Pak rozdělíme nakrájené maso na talíře a zalijeme polévkou s knedlíčky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polévka s rychlými játrovými nočky (knedlíčky)

Polévka s rychlými játrovými nočky …

Polévka s játrovými knedlíčky a máslovou zeleninou

Polévka s játrovými knedlíčky a…

Kaldoun s játrovými knedlíčky

Kaldoun s játrovými knedlíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • david | 28. 2. 2016 17:31

    Musím napsat svůj názor a hlavně poznatky na vaření polévek. V žádném případě se nedává nové koření a bobkový list, navíc do drůbežích se nedává ani cibule, aby si polévka zachovala svou správnou chuť. Do hovězí se cibule dává se slupkou a kořenovou zeleninou. Správná polévka se vaří ze starého kohouta nebo hovězího. Den předem vařím spíš táhnu jen maso asi tři hodiny a druhý den se pokračuje a hodinu před koncem se dá kořenová zelenina a ne žádné voňavé koření. To si nechte do svíčkové a pod. Základ všeho je získat z masa všechny hodnoty do vývaru. To není můj rozum, ale pánů kuchařů, který získali zlaté ocenění ve světě.

  • Petr | 27. 8. 2014 10:58

    tak se nauč číst

  • Michelle | 28. 4. 2012 19:31

    Tuto polévku doopravdy miluju! Vždycky, když přijdu k babičce, tak už voní ze stolu :-)

  • Vlasta Novák | 13. 12. 2011 12:35

    Opraveno, díky...

  • Ája | 13. 12. 2011 12:12

    V ingrediencích na játrové knedlíčky máslo nevidim. V postupu je uvedeno. Tak nevím.

  • Mimiska1 | 29. 7. 2011 13:37

    Nejlepší játrové knedlíčky tady na internetu!!! Dávám jedna :-)

  • brhy2 | 26. 1. 2011 13:53

    toto je klasika a z hrnce ma vyvar svou nezamenitelnou chut

  • recepty73
    recepty73 | 17. 10. 2010 00:06

    1****

  • recepty 73 | 4. 10. 2010 20:08

    To byl vývar jako noha:-))) !Polévka by se dala použít jako výborný ,,VYPROŠŤOVÁK,,.Slepičí maso moc nemusíme,ale nudle v polévce u nás nesměj chybět:-).1* a foto je už na cestě.Jiří

  • michal jakouš | 5. 9. 2010 09:31

    klasika za 1

  • rand | 2. 7. 2007 13:50

    ...nebo v hrnci tři hodiny mírným varem. Vývar je silnější. Teda aspoń mi tak vždy připadlo. Z tlakáče se mi zdál slabý. Tento recept je opravdu vynikající.

  • Pastis Petite | 9. 8. 2006 16:09

    Vařila jsem slepici hodinu v papiňáku a byla měkká. Doporučuji.

  • Akinom | 27. 4. 2005 16:41

    Polévka byla výborná. Slepičí maso bylo sice měkké, ale pořád žvýkačkové. Tak jsem do polévky dala pouze knedlíčky. A jaké jsme to měli boule za ušima.

  • Akinom | 27. 4. 2005 10:47

    Všem moc chutnala !!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Celer Česnek Cibule Drůbeží játra Majoránka Máslo Mrkev Nové koření Pepř mletý Petržel Slepice Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bulharská pomazánka

Bulharská pomazánka

Ďábelská pomazánka na topinky

Ďábelská pomazánka na topinky

Univerzální dortový korpus

Univerzální dortový korpus

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Sněhové pusinky

Sněhové pusinky

Batátové bramboráky

Batátové bramboráky

Pečené brambory

Pečené brambory

Jidáše - medové

Jidáše - medové

Tvarohový koláč s borůvkami

Tvarohový koláč s borůvkami

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

42
Ořechoví šnečci - rychle a chutně
Ořechoví šnečci - rychle…
34
Chili con carne s kukuřicí
Chili con carne s…
30
Sýrové karbanátky s uzeným  masem
Sýrové karbanátky s…
21
Adžika - zeleninová pasta
Adžika - zeleninová pasta
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Televizní ceny Emmy ovládl Adolescent! Kdo získal další ocenění?

Televizní ceny Emmy ovládl Adolescent! Kdo získal další ocenění?

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Sledi v láku
Sledi v láku
Slepé myši z Jestřebích hor - palačinky
Slepé myši z Jestřebích hor - palačinky
Slepice na smetaně
Slepice na smetaně
Slepičí polévka s noky
Slepičí polévka s noky
Slepičí polévka s nudlemi
Slepičí polévka s nudlemi
Slepičí polévka se sýrovými nočky
Slepičí polévka se sýrovými nočky
  • Recepty.cz
  • Slepičí polévka s játrovými knedlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact