• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Slepice po selsku
Napište svůj komentář k receptu

Slepice po selsku

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slepice po selsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks slepice
    • 5
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • olej
    • 50
      g slanina
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      špetka tymián
    • 2
      dl červené víno
    • 100
      g žampiony
    • 2
      dl zakysaná smetana
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Slepici uvaříme v mírně osolené vodě a naporcujeme.
2
Česnek utřeme se solí, pepřem a jednotlivé porce potřeme. Na oleji rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, osmažíme na kolečka nakrájenou cibuli, vložíme porce slepice, podlijeme a pod poklicí dusíme doměkka.
3
Potom maso vyjmeme, vzniklou šťávu zalijeme vínem, přidáme na plátky nakrájené žampiony a koření. Povaříme a zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku.
4
Vložíme slepici a v omáčce dodusíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slepice na smetaně

Slepice na smetaně

Jednoduché kuře (slepice) na paprice

Jednoduché kuře (slepice) na paprice

Kuře po selsku

Kuře po selsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana Lorencová | 7. 9. 2006 15:46

    Slepici nejdřív uvařím v papiňáku, sloupnu ji z kůže, naporcuji a potom dusím v omáčce, až maso odpadává od kostí. Takhle to máme rádi, ale můžete i jinak. Dostávám slepice od maminky a ty podřebují hodně teplíčka, aby změkly. :-)) S kupovanými musíte opatrněji.

  • jana ponáhlá | 7. 9. 2006 12:07

    Paní Lorencová,nechci být rýpal, ale když je slepice UVAŘENÁ, proč ji ještě dusíme doměkka? Nemá být slepice OVAŘENÁ, aby dušením získala na chuti po ingrediencích a oři tom změkla?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené víno Česnek Cibule Hladká mouka Olej Slanina Slepice Sůl Tymián Zakysaná smetana Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety s houbovou omáčkou

Kotlety s houbovou omáčkou

Višňové řezy II

Višňové řezy II

Bílkový MARGOT hřbet

Bílkový MARGOT hřbet

Cizrna na italský způsob II.

Cizrna na italský způsob II.

Melounové jednohubky (salát)

Melounové jednohubky (salát)

Dušené jehněčí Irish Stew

Dušené jehněčí Irish Stew

Mexická polévka Sopa Tarasca

Mexická polévka Sopa Tarasca

Dušená červená řepa / zelí z řepy

Dušená červená řepa / zelí z řepy

Kuřecí maso se šunkou a hermelínem

Kuřecí maso se šunkou a hermelínem

Doporučujeme

20 minut
Vinná klobása s vejmrdou

Vinná klobása s vejmrdou

50 minut
Vánočka ze šesti pramenů

Vánočka ze šesti pramenů

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

10 minut
Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou

Pečené kapří hranolky s tymiánem a…

50 minut
Štědrovečerní hrachová polévka

Štědrovečerní hrachová polévka

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Smažený kapr bez kostí

Smažený kapr bez kostí

50 minut
Jemná rybí polévka

Jemná rybí polévka

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

Poslední sledované recepty

63
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
47
Vánočka z domácí pekárny
Vánočka z domácí pekárny
25
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
23
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý den
Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý…
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou, pečená na pivě i v těstíčku z podmáslí
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou,…
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky Absolonové, dokonalou Ivety Fabešové nebo zdravou Ivky z MasterChefa
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky…
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát? Známe odpověď!
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát?…
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský dezert skvěle ozdobí nejenom vánoční stůl
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský…
AHA.cz Skladatel Karel Svoboda (†67): Náhlá smrt krásné milenky!

Skladatel Karel Svoboda (†67): Náhlá smrt krásné milenky!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Blesk pro ženy Nezapomenutelné róby roku 2025: Které slavné dámy letos svými modely vyrazily dech?

Nezapomenutelné róby roku 2025: Které slavné dámy letos svými modely vyrazily dech?

Ženy.cz Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Blesk.cz Vánoce v ohrožení! Chřipka sťala Hanychovou, Jandovou i Šlégrovou

Vánoce v ohrožení! Chřipka sťala Hanychovou, Jandovou i Šlégrovou

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Vánoční magie: Tajemství kapří šupiny a kouzlo k přivolání peněz

Vánoční magie: Tajemství kapří šupiny a kouzlo k přivolání peněz

  • Recepty.cz
  • Slepice po selsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact